0.542. 537 86 70

Oyun bitti…

Aydın’daki soruşturma dosyaları Mersin’deki dava ile birleşti. İşin rengi değişti, oyun bitti…

2016-12-20

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Mersin’de başlattığı FETÖ/PYD Operasyonu kapsamında Özlem Çerçioğlu’nun Danışmanı olan Erkan Karaarslan’ıpolis her yerde ararken kendisinin Aydın’da olduğu belgelendi.

Arama kararının ardından Aydın BŞB’ye giden Aydın polisine Erkan Karaarslan’ın Büyükşehir Belediyesi’ne gelmediği bilgisi verildi. Ancak Erkan Karaarslan tüm yurtta aranırken Aydın’da olduğu kesinlik kazandı.

Bunu nerden biliyoruz?

Erkan Karaarslan’ın eşi Selma Karaarslan’ın polise verdiği ifadesinden.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı ile Erkan Karaarslan’ın Ankara’daki ikametine giden polis ifadeyi tutanak altına aldı.

Ankara Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı gerçeği ortaya çıkardı. Mahkemenin kararı üzerine 2 Ağustos 2016 Salı günü Erkan Karaarslan’ın Ankara’daki ikamet adresine giden polisler evinde arama yaptı. Erkan Karaarslan’ın nerede olduğunu eşine soran güvenlik güçleri “İşi nedeniyle bu gün Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde, haber verilirse Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne gider görüş bildirir” cevabını aldı.

Bu tutanak da Mersin Cumhuriyet Başsavclığı’nın 7. Ağır Ceza Mahkemesin’e sunduğu iddianame dosyasına girdi.

Şimdi soru şu:

Erkan Karaarslan FETÖ suçlamasıyla tüm yurtta aranırken Aydın’da olduğu ve Aydın BŞB’ye giderek Özlem Çerçioğlu ile görüşme yaptığı apaçık ortada iken Erkan Karaarslan’ı Aydın Polisi neden yakalayamadı?

Aydın’da bulunduğu süre içinde kimlerle görüştü?

Arandığı gün yani 2 Ağustos 2016 Salı günü Ankara’dan uçakla İzmir’e, İzmir’den de karayolu ile Aydın’a geldiği bilinmesine rağmen yakalanamayışı oldukça düşündürücü değil mi?

Erkan Karaarslan, Aydın’dan İstanbula’a gitmeden önce nerede gizlendi? Kimler sakladı?

Bir de şu soruyu sormamız gerekiyor.

Dönemin İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü Aydın’da saklandığı günlerde Erkan Karaarslan ile görüştü mü? Görüştü ise nerede görüştü, yanında kim vardı?

* * *

Erkan Karaarslan her yerde aranırken geldiği Aydın’dan elini kolunu sallaya sallaya “uhunet ve suhunet” içinde kentten ayrıldı. 9 günlük firari döneminin 3 gününü Aydın’da geçirdi. Daha sonra da İzmir’den uçakla İstanbul’a gitti.

İstanbul’da da FETÖ’nün Sarıyer İmamı Muzaffer Taşkın ile buluştu.

Erkan Karaarslan’ın arandığı sırada, şu an tutuklu bulunan FETÖ Sarıyer İmamı Muzaffer Taşkın ve Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Polat ile bir kaç gün aynı evde kaldıkları, bu eve yemek servisini dahi Sarıyer Belediye personelinin yaptığı tespit edildi. Hatta kaldıkları evde FETÖ’nün Sarıyer İmamı Muzaffer Taşkın-Erkan Karaarslan-Mustafa Polat üçlüsü ile toplantılar yaptılar.

Erkan Karaarslan FETÖ’nün Sarıyer İmamı Muzaffer Taşkın'ı Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Polat'ın tanıştırdığı, Erkan Karaarslan her İstanbul'a gittiğinde Sarıyer FETÖ İmamı Muzaffer Taşkın ile buluşup istişare yaptıkları, Erkan Karaarslan'ın Aydın'daki 2 numaralı ismi Nermin Canyurt'un da sık sık İstanbul'a giderek görüşmelere dahil olduğu devlet tarafından biliniyor.

İfadesinde tek telefonum var diyen Erkan Karaarslan'ın evinde yapılan aramada çok sayıda telefon, hat, sabit ve seyyar diske ulaşıldığı bilgisi de devlet kayıtlarında…

* * *

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun FETÖ’den tutuklu danışmanı Erkan Karaarslan ve diğer sanıklar hakkında hazırlanan iddianame dün Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunularak, 2016/22 Esas Sayılı Dosya ile FETÖ/PYD kapsamında dava açılmasına karar verildi.

Mersin Savcılığı’nın mahkemeye sunduğu bilgi, belge ve delillerle önceleri “Organize suç örgütü üyesi” olduğu sanılan Danışman Erkan Karaarslan’ın FETÖ bağlantısı da kesinleşmiş oldu.

Savcılık iddianamesine göre;

Özlem Çerçioğlu’nun Danışmanı Erkan Karaarslan Amerika’da Gülen ile görüşmüş, Terörizme finans sağlamış…

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, Erkan Kararslan’ın FETÖ/PYD Terör Örgütü’ne üye olmak ve Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet suçu işlediği gerekçesi ile Kanunun 6415/4-1 Maddesi ve Türk Ceza Kanunu’nun 314/2, 53 ve 63’üncü maddeleri gereğince cezalandırılmasını talep etti.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu iddianamede FETÖ’ye para aktarıldığına dair belgeler, Fettullah Gülen ile çekilmiş fotoğraflar ve sanıkların Bylock programı kullandığına dair belgeler yer alıyor.

İddianame 129 sayfadan oluşuyor.

129 sayfalık iddianamede sanıklar hakkında 3 şikâyetçinin bulunduğu, çok sayıda tanık ve gizli tanık ifadelerinin yer aldığı ve sanıklar üzerinde 1 ABD doları bulunduğu delil olarak dosyada sunulmuş.

Tek cümle ile özetlersek: “Erkan Karaarslan’ın FETÖ ile bağlantısı kesinleşti..”

Bu nedenle deMersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde toplam 15 ile 25 yıl arası hapis cezası ile yargılanacak.

* * *

Mersin’de Cumhuriyet Başsavcılığı Erkan Karaarslan’ın FETÖ bağlantısı üzerine titizlikle giderken Aydın’da konu hep sürüncemede bırakıldı. Merkez Üssü’nü Aydın’a kuran Erkan Karaarslan’ın Aydın’daki FETÖ bağlantıları görmezden gelindi.

Peki şimdi ne olacak?

Erkan Karaarslan’ın Aydın’daki FETÖ bağlantısı ne zamana kadar korunacak?

Korunmaya devam edilecek mi?

Bu saatten sonra hiç kimse buna cesaret edemez, bu sorumluluğun altına da giremez.

Neden mi cesaret edemez?

Çünkü Aydın ile Mersin bağlantısı kuruldu.

Aydın’daki soruşturma dosyaları Mersin’deki dava ile birleşti.

Bürokrat Haldun Haşmet Aysan’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi Şirketleri, ASKİ ve Erkan Karaarslan ile bağlantılarını içeren Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu ekleri ile birlikte 434 sayfalık suç duyurusu Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından UYAP’tan indirilerek Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava dosyasına eklendi bile.

İşin rengi değişti, oyun bitti…

Şu güne kadar “Bu işten bir şey çıkmaz” diyenler, bunun bir oyun, bir kurgu, bir algı operasyonu olduğunu söyleyenler düşünsün artık.

Sepetim