0.542. 537 86 70

Özakcan’dan iftiraya sert cevap…

DP Adayı Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan rakiplerinin kendisi için jeotermal santrallere ruhsat verdiği iddialarına sert çıktı. Özakcan, Millet İttifakı Adayı CHP’li Fatih Atay’ın “Jeotermal kuyulara ruhsatı Efeler Belediyesi verdi” iftirasına cevap verirken, “Biz hiçbir jeotermal kuyusuna ruhsat vermedik. Böyle bir yetkimiz de kanunen yok. Tüm yetkiler Devlet Su İşleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’ndedir” dedi.

2019-03-19

Efeler Belediye Başkanı ve Demokrat Parti (DP) Başkan Adayı M. Mesut Özakcan Kalfaköy Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu.

2014 yılında Aydın’ın büyükşehir statüsü kazanmasının ardından kurulan Efeler Belediyesi’nin sorumluluğunun çok büyük olduğunu anlatan Özakcan, “Göreve geldiğimizde oturacak bir sandalye masamız, kazma küreğimiz yoktu. En kısa sürede birimlerimizi kurarak halkımıza etkin bir şekilde hizmet eder hale getirdik. Şimdilerde 30’u aşkın iş makineleri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu geçtiğimiz 5 yıllık süre içerisinde tüm bu yapılanmaları tamamlarken vatandaşlarımızda da yüzde 80’lere varan bir memnuniyet oluşturduk” dedi.

“ANCAK ANARŞİ YARATIRSIN”

Millet İttifakı Adayı CHP’li Fatih Atay’ın Kalfaköy Mahallesi ziyaretinde kendilerine iftiraya varan sözler sarf ettiğini belirten Başkan Özakcan, “Fatih bey buradaki ziyaretinde jeotermal çalışmaları için gelen dozerlerin altına yatar çalışmalara engel olurum demiş. Bizim jeotermal santrallere ruhsat verdiğimizi söylemiş. Biz hiçbir jeotermal kuyusuna ruhsat vermedik. Böyle bir yetkimiz de kanunen yok. Yasal olarak olmayan bir yetkiyi biz nasıl kullanalım? Sadece iskan ruhsatı ile ilgili bir konu vardır, diğer kuyu ruhsatı ile ilgili tüm yetkiler Devlet Su İşleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’ndedir. Yok valiye kafa tuttum, dozerlerin önüne yatarım gibi sözlerini anlamış değilim. Sen valiye kafa tutarsan, halka ne yapmazsın? Kabadayılık yaparak belediye de devlette yönetilmez. Eğer siz kurallara, yasalara uymazsanız bulunduğunuz yerde ancak anarşi yaratırsınız hizmet değil” diye konuştu.

ELEŞTİRİLE CEVAP VERDİ

Özakcan kendisini eleştirenlere şöyle cevap verdi: “Ben diğer adaylarla uğraşmıyorum, biz işimize bakıyoruz. Ancak kendileri bizi eleştiriyorlar. Jeotermal kuyusuna ruhsat verdiğimizi, belediyede bir takım kanuna uygun olmayan işler yaptığımızı söyleyerek bizleri karalamaya çalışıyorlar. Bugüne kadar Efeler Belediyesi rutin olarak birçok denetim geçirdi. Gelip giden tüm müfettişler bizlere teşekkür ederek ayrıldılar. Bugüne kadar belediyemiz hakkında hiç bir savcılık dosyası olmadı. Başkaları gibi ağır ceza mahkemelerinde yargılandığımız dosyalarımız yok.”

“JEOTERMAL İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPAN TEK BELEDİYEYİZ”

Özakcan jeotermal ile ilgili çalışma yapan tek belediyenin kendileri olduğunu hatırlatarak, “Belediye meclisimizdeki arkadaşlarımızdan oluşturduğumuz komisyon ile jeotermal santralların kentimize verdiği zararları içeren bir çalışma yaparak rapor hazırladık. Bunun mücadelesini de biz veriyoruz. Biz temiz enerjiden yanayız. Dalama Mahallesi’nde güneş enerjisi kurarak geçtiğimiz günlerde açılışını yaptık. Bizim jeotermale falan ihtiyacımız yok ama bu enerji politikasının yanlış bir ürünü olarak bu sorun ve sıkıntıları yaşıyoruz. Biz Türkiye’ye örnek olacak güneş enerjisi santralimiz ile hem belediyemize gelir sağlıyor, hem de çevrenin korunmasına katkıda bulunuyoruz. Bu projeyi de belediyemizin kendi imkanları ile gerçekleştirdik. İnşallah 31 Mart’tan sonra da bugüne kadar kazandığımız deneyimle, çalışmalarımızı daha da artan bir ivme ile devam ettirmek istiyoruz” dedi. 

“ÖZLEM HANIM BENİMLE UYUŞMAK ZORUNDA KALIR”

DP Efeler Belediye Başkan Adayı Özakcan mahalle sakinlerinden bir vatandaşın, "Seçimlerden yine aynı tablo ile çıkarsanız nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna kendisinin çok uyumlu bir insan olduğunu belirterek şöyle cevap verdi:

“Benim ile anlaşamayan kimse ile anlaşamaz. Özlem hanım benimle uyuşmak zorunda kalır. Ben uyumlu bir insanım. CHP'li arkadaşlarımızın hakkımda olumsuz düşünmelerini istemem. Özlem Çerçioğlu'nun yaşı kadar, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan fazla hizmet etmiş bir insanım. Bizi bu haksızlığa muhatap etmemeleri gerekiyordu.” 

Sepetim