0.542. 537 86 70

Özgen Türker günah keçisi mi?

NAZİLLİ’DE “ASRIN DAVASI” OLARAK BİLİNEN VE AYDIN’DA BİR ÇOK BELEDİYEDEN TEMİZLİK İHALESİ ALAN ÖZGEN TÜRKER SUÇLU BULUNUP 114 YIL HAPİS İLE CEZALANDIRILIRKEN, İHALELERİ VEREN BELEDİYE BAŞKANLARI VE İHALE KOMİSYON ÜYELERİ BERAAT ETTİRİLDİ.. İHALELERİ YAPAN BELEDİYELER SUÇSUZ İSE ÖZGEN TÜRKER NEDEN SUÇLU?

2019-01-13

Nazilli’de “Asrın Davası” başlığı ile haberi kamuoyuna ilk duyuran gazeteci olarak yanlışlarını sıkca eleştirdiğim davanın 1 numaralı sanığı durumundaki Özger Türker’e yargılama sonucunda 38 ayrı dosyadan 3’er yıl olmak üzere toplam 114 yıl hapis cezası verildi.

129 sanık hakkında “İhaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve vermek” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8-12 Eylül 2014 tarihleri arasında yapıldı. Aradan geçen 4,5 yılın sonucunda karar açıklandı ve davanın günah keçisi Özgen Türker oldu.

Dava sonuçlandığına göre verilen karar hakkında bir gazeteci olarak bana da eleştiri yapma ve düşüncelerimi paylaşma hakkı doğdu.

Her ne kadar davanın sanığı Özgen Türker’i eleştiren bir gazeteci olsam da görülen dava sonucu verilen 114 yıl hapis cezasının yaptığım vicdan muhasebesi sonucu yanlış bir karar olduğunu ve doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum.

“Asrın Davası” olarak bilinen davanın 129 sanığı var. Bu 129 sanığın çoğu belediye başkanı ve belediye çalışanı.. Özgen Türker ise temizlik firması sahibi. Her ne kadar gerekçeli karar açıklanmamış olsa da Özgen Türker’e ihaleler veren belediye başkanları ve ihale komisyon üyeleri suçsuz, tek suçlunun Özgen Türker olduğu düşünülemez.

Böyle bir şey olabilir mi?

123 sanığın suçsuz olduğu bir davada sadece firma sahibi Özgen Türker ile birlikte diğer temizlik firması çalışanları Ali Vasfi Yıldırım, Süleyman Akdeniz, Mustafa Ali Uçar, Tekin Aykaç ve Cemil Akbulut mu suçlu?

Ceza verilen kişiler belediyelere bu ihaleleri zorla mı verdiler?

Temizlik ihalelerini açan ve yapan belediyeler değil mi?

İhale açanların suçsuz olduğu ve beraat kararı verildiği bir davada ihale alan firmanın sahibi nasıl oluyor da suçlu oluyor? Bu akıl ve mantığa sığıyor mu?

Bu dava “İhaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak vermek, evrakta sahtecilik” suçlaması ile açılmadı mı?

Ortada bir “ihaleye fesat karıştırma” suçu varsa bu ihaleleri yapan belediyeler değil mi?

“Rüşver alıp verme iddiaları” varsa ve rüşvet alınıp verildiyse, bu rüşveti veren olduğu kadar alan da yok mudur? Belediye başkanları ve ihale komisyonları rüşvet almadıysa ve suçsuz bulunarak beraat ettirildi ise demek ki ortada rüşvet verme de yoktur.

Elbette gerekçeli karar açıklandıktan sonra verilen cezaya karşı itirazlar yapılacaktır.

Benim düşünceme ve verilen bu karara göre belediyeler suçsuz ise Özgen Türker ve temizlik firması çalışanları da suçsuzdur.

Kaldı ki bu davanın açılmasına neden olan operasyonun soruşturma savcısının ve emniyet görevlilerinin 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra tutuklanmış olmaları, bazılarının meslekten ihraç edilmeleri de düşünülecek olursa bunun bir “kumpas” davası olduğu gün gibi açıkta değil midir?

Sormak gerekir:

İhale yapan belediyeler suçsuz ise Özgen Türker neden suçlu?

Sepetim