0.542. 537 86 70

Özlem Çerçioğlu neden korkuyor?

FETÖ tutuklusu Başsavcı Ekrem Yiğit’in kaybettiği tapeler şimdi Devletin elindedir.

2016-12-12

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, Basın Suçları Soruşturma Bürosu hakkımızda yapılan çok önemli bir şikâyete takipsizlik kararı verdi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Avukatı Evrim Karakoz aracılığı ile yaptığı şikâyet “kovuşturma yapılmasına yer olmadığı” şeklinde sonuçlandı.

Şikâyet konusu şuydu:

“Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni FETÖ Terör Örgütü ile ilişkilendirmek ve bu anlamda algı yaratacak haberler yapmak..”

Verilen takipsizlik kararından çıkan sonuç şu:

“Yazdıklarınız doğrudur. İftira, hakaret ve suç uydurma suçları işlenmemiştir.”

“Yani, yazdıklarımız doğru ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Fetö ile ilişkisi vardır..”

* * *

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde FETÖ bağlantılı bir kadronun iş başında olduğunu, Özlem Çerçioğlu’nun da bu kadroyu şu ana kadar koruyup kolladığını sağır sultan bile duydu. Önceleri yazdıklarımız Aydın genelinde sınırlı kalıyordu. Ama şimdi dallanıp budaklandı konu Türkiye’ye maloldu.

Bir yıl önce “Aydın BŞB’deki şebeke modeli” ve “Glokal’in kamuoyuna takdimidir” başlıklarıyla kamuoyuna duyurduğumun bu paralel yapının 15 Temmuz Darbesi’nin ardından FETÖ Terör Örgütü olduğu net biçimde ortaya çıktı.

Aydın’dan yaktığımız kıvılcım Türkiye’yi alevlendirdi. Bizler o günlerde olup bitenleri yazarken Aydın BŞB’ye hakaret ettiğimizi, çamur attığımızı söyleyenler hatta fütursuzla küfürler ederek saldıranlar, yıldırmak için her yazıyı şikâyet edenler şimdi yazdıklarımızın gerçekliğini anladılar.

Bizler sürekli şunu iddia ettik:

“FETÖ’cü Danışman Erkan Karaarslan’ın merkez üssü Aydın BŞB’dir ve Aydın’da kurduğu kadrosu ile Aydın BŞB’nin kaynaklarını hortumlamaktadır.”

Karaarslan’ın kurduğu şirketleri aracılığı ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hortumlanmasına Başkan Özlem Çerçioğlu seyirci kalmıştır. Kendisine doğru yolu göstermemize rağmen Başkan Çerçcioğlu inatla bu FETÖ’cü yapı ile işbirliğini sürdürmüş çalışmaya devam etmiştir, hala da devam etmektedir.

Aslında bu işbirliği 2012 yıllarında Aydın Belediye Başkanlığı’nın son yıllarında başlamıştır. Hatırlarsanız o dönemde Aydın Belediyesi’ne operasyon düzenlenmiş Özlem Çerçioğlu’nun beyin kadrosu ağır cezalar almıştır. (Karar Yargıtay aşamasındadır.)

İşte o operasyondan Özlem Çerçioğlu Başsavcı Ekrem Yiğit’in koruma kalkanı sayesinde kendini kurtarmıştır. Başsavcı Ekrem Yiğit, Özlem Çerçioğlu’nu bu operasyondan tapeleri yok ederek sıyırmış olayların dışında tutmuştur.

15 Temmuz darbesinden sonra ne olmuştur?

Başsavcı Ekrem Yiğit’in FETÖ’cü olduğu ortaya çıkmış ve tutuklanarak cezaevine konulmuştur…

Hani bizler yazdıkça, “Özlem çerçioğlu’na bir şey olmaz… Başkanımız bi tanedir. Sizler onu çekemiyorsunuz, karalıyorsunuz” diyenler şimdi sus pus olmuşlardır. “Çerçioğlu’na bir şey olmaz” diyenler haklı olabilir, elbette Özlem Çerçioğlu’na bir şey olmayacaktır ama altını çizerek söyleyelim “bir şey değil çok şeyler” olacaktır. Bunu nereden mi biliyoruz…

Hani o FETÖ tutuklusu Başsavcı Ekrem Yiğit’in kaybettiği (soruşturma dosyasından çıkardığı) tapeler var ya işte o tapeleri Devlet bulup çıkarmıştır. (Şu an tapeler devletin elindedir.)

* * *

Özlem Çerçioğlu’nun 2012 yılında girdiği FETÖ ile işbirliği Aydın Büyükşehir Belediyesi döneminde de Danışman Erkan Karaarslan ve kadrosu ile devam etmiştir. Onlarca yazdığımız ihbar nitelikli yazılar, onlarca yolsuzluk ve soruşturma dosyaları Danışman Erkan Karaarslan aracılığı ile FETÖ’cüler tarafından temize çıkarılmıştır. Aydın BŞB’ye gelen ve yolsuzlukları araştıran müfettişler şu an FETÖ Terör Örgütü üyesi olmaktan mesleklerinden ihraç edilmiştir. Yani Aydın BŞB’deki yolsuzlukların üzeri FETÖ’cü müfettişlerce örtülmüştür. Şimdi bu yolsuzluk dosyaları yeniden incelemeye alınmıştır.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu FETÖ’cü Danışman Erkan Karaarslan’ın merkez üs olarak seçtiği Aydın BŞB’ye bizzat el koymuştur. Şu anda Aydın BŞB için çok özel bir çalışma yürütülmektedir.

İstanbul’dan çalışmalarına başlayan müfettişlerin Aydın’a gelmesi an meselesidir.

Özel görevlendirilen bu müfettişler Belediyelerdeki FETÖ bağlantılarını araştırmaktadır. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde de daha önce FETÖ’cü müfettişlerlerin raporları ile aklanan FETÖ bağlantılı yolsuzluk ve vurgun ihalesi dosyaları yeniden incelemeye alınmıştır.

Sizin anlayacağınız Aydın BŞB’de tahminlerin çok ötesinde FETÖ bağlantısı olduğu yönünde güçlü emareler mevcuttur ve Aydın BŞB’den FETÖ’ye finansal destek sağlandığı bilgilerine ulaşılmıştır. Şu an hesap hareketleri MASAK incelemesindedir.

* * *

Tüm bunlar olurken bizim en çok merak ettiğimiz konu Aydın BŞB’nin Başkanı Özlem Çerçioğlu neden bu FETÖ’cü yapıdan kendini koruyamamıştır. Kimse Özlem Çerçioğlu’na “FETÖ’cüdür” diyemez. Ancak FETÖ ile ilişkisi olduğu bir gerçektir. 15 Temmuz darbesi sonrası Danışmanı Erkan Karaarslan’ın “FETÖ’nün Yerel Yönetimler İmamı” olduğu ortaya çıkmasına rağmen neden hala onun savunuculuğunu yapmış, neden onun Aydın BŞB içindeki kadrosunu koruyup kollamıştır? Korkusu nedir? Anlayamadığımız nokta burasıdır.

* * *

Aydın önümüzdeki günlerde çok şeylere tanık olacaktır. Bizlere sahte hesaplardan saldıranlardan tutun bu sahte hesapları yöneten koordinatörlere kadar her şey açığa çıkacaktır. Gerçekleri dile getirdikçe bizleri kamuoyunun gözünde küçük düşürmeye çalışan ve bu yolla yolsuzlukların ve Aydın BŞB’nin FETÖ bağlantısının üzerini örtmeye çalışarak hedef saptırmaya çalışanlar da FETÖ’ye yardım eden şebekenin gizli ayağıdır.

Özlem Çerçioğlu elindeki tarihi fırsatı değerlendirememiştir. 15 Temmuz Darbesinin ardından öğrendiği andan itibaren FETÖ bağlantılı bu kadro ile irtibatını keseceği yerde sahte hesaplardan medet umar duruma gelmiş, Erkan Karaasarslan bağlantılı kadro ile çalışmayı tercih etmiştir.

Bunun bedelini de ağır şekilde ödeyecektir.

Sepetim