0.542. 537 86 70

ÖZLEM HANIM NEDEN BAĞIRIYOR?

Özlem Çerçioğlu, kendine yakın, davulunu çaldığı ve belediye kaynaklarından beslediği basın mensupları ile yaptığı bu toplantıda esmiş gürlemiş, atmış tutmuş…

2016-03-22

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, şu ana kadar camlarının bile hesabını veremediği, yapımından bu yana da kesin kabulünü bir türlü yapamadığı “Sarı Bina”sında düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Yasası ile kapatılan İl Özel İdaresi'ne ait taşınır ve taşınmaz malların paylaşımında kanunlara aykırı davrandığını iddia ettiği Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ı eleştirmiş…   

Eleştirmiş diyorum… Çünkü bizler o basın toplantısına davet edilmedik.

Özlem Çerçioğlu, kendine yakın, davulunu çaldığı ve belediye kaynaklarından beslediği basın mensupları ile yaptığı bu toplantıda esmiş gürlemiş, atmış tutmuş… Tabi karşısında soru soracak hiç kimse olmadığı için gündemde tartışma konusu yaratan DİM-1 ve DİM-2 projelerinin Aydın Valisi Erol Ayyıldız tarafından engellendiğini sözüm ona halka şikayet etmiş.

Özlem hanım “Aydın’ın malları Aydın’da kalsın” teranesine sarılmış atıp tutuyor. Bir basın mensubu da “Özlem hanım DİM-1 DİM-2 projelerinin uygulanacağı alanlar İMAR A.Ş.’ye geçince Aydın halkının malı olmaktan çıkmıyor mu?” diye soramıyor…

Basın toplantısına bizler de davet edilmiş olsaydık kendisine sorardık…

Şu an Büyükşehir Belediyesi’nin mülkü olan Carrfeur Alanı ile Zafer Meydanı’ndaki eski minibüs garajı alanlarını neden İMAR A.Ş.’ye devretme gereği duydunuz? Belediyenin mülkü olan bu arsalarda satış karşılığı gelir paylaşım ihalesini 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’na (DİK) göre Büyükşehir Encümeni tarafından yapmak yerine bu arsaları neden DİK’e tabi olmayan İMAR A.Ş.’ye devrederek gerçekleştirdiniz? Bunu yapmaktaki amacınız nedir?

Ortada bir mahkeme kararı var Özlem hanım… Mahkeme yaptığınız işlemin yanlışlığına karar vermiş ve Aydın’ın malı Aydın halkından kaçırılmak üzereyken size “Dur” demiş. Neden bir anda yine kavgacı bir tutum içine girdiniz?

Bu mal paylaşımı sizin Danıştay’a açtığınız dava sonucunda yeniden Aydın Valiliği Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nun önüne gelmedi mi? Şimdi neden bağırıyorsunuz?

Siz değimlisiniz, “Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyon toplantılarının” iptalini isteyen. Siz değil misiniz bunun için dava açan. Danıştay 8. Dairesi 16 Nisan 2015 tarihli kararında, “6360 Sayılı yasa gereği Aydın Belediyesi’nin Devir ve Paylaştırma Komisyonu’nun bütün toplantılarında yer alması gerektiğine” karar vermedi mi?

Verdi…

İşte bu nedenle de Komisyon kararları yok hükmünde kaldı.

“Yok hükmünde” kalan karara rağmen sizler Anayasal suç işlemeye devam etmediniz mi?

Yargı kararını hiçe sayarak, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’ni de bu suça ortak ederek 12. 01. 2016 tarihli toplantıda AK Parti’li, CHP’li ve MHP’li Meclis üyelerinin “Oy Birliği” ile aldıkları “9 numaralı karar” ile Aydın İmar Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 10 milyon TL. olan sermayesinin 100 milyon TL’ye çıkartılmasını siz sağlamadınız mı? Önüne gelen gündem maddelerini inceleme kabiliyetinden bile yoksun olan meclis üyeleri 35 milyon TL. (35 trilyon lira) değerindeki Aydın’ın malı olan DİM-1 ve DİM-2 alanlarını İMAR A.Ş.’ye devrini gerçekleştirmiş olmadı mı?

Ayrıca sermaye artırımının nakdi veya ayni olarak gerçekleştirilmesine, ayni sermaye artışında kullanılacak bina, arazi ve arsa v.b. belediye mülklerinin belirlenmesi, bu mülklerin satışı dahil her türlü tasarrufu ve belirlenen mülklerin şirkete devri konusunda yapılacak tüm işlemler için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmedi mi?

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi “Sermaye artışı” adı altında:

Aydın Valiliğinden ve Efeler Belediyesinden kaçırılacak olan taşınmazlar başta olmak üzere;

Efeler İlçesi Kurtuluş Mahallesi 2195 ada 1 parsel, (Carffeur Alanı)

Efeler İlçesi Zafer Mahallesi 222 ada 30 parsel, (Zafer Minibüs garajı)

Efeler İlçesi Güzelhisar Mahallesi 837 ada 112 parsel, 

Efeler İlçesi Güzelhisar Mahallesi 837 ada 109 parsel, 

Efeler İlçesi Güzelhisar Mahallesi 2108 ada 4 parsel, 

Efeler İlçesi Orta Mahalle 2769 ada 7 ve 12 parsel, 

Efeler İlçesi Zafer Mahallesi 1926 ada 5 parsel, 

Efeler İlçesi Orta Mahalle 2769 ada 12 parsel

Söke İlçesi Yeni Cami Mahallesi 664 ada 58 parsel, 

Yenipazar İlçesi Hükümet Mahallesi 169 ada 115 parsel, 

Didim İlçesi Akbük Mahallesi 3617 parsellerden” uygulamanın başlanmasına karar vermek suretiyle hukuk dışı idari bir işlem gerçekleştirip açıkça suç işlemediler mi?

Aydın Büyükşehir Belediye meclisinin bu taşınmazlara ilişkin satış, kira, arsa satışı karşılığı gelir paylaşım, vb tasarruf yetkisi Özlem hanımın insafına terkedilmiş olmadı mı?

Yine bu işlem sonucu adı geçen taşınmazların 2886 Sayılı DİK hükümlerine göre satışı, kiraya verilmesi ve arsa satışı karşılığı gelir paylaşımında ihale yetkilisi olan Aydın Büyükşehir Belediyesi Encümeninde iken Özlem Çerçioğlu tarafından Yönetim Kurulu Kamertap Çırık, Erkan Karaaslan’ın bacanağı Muharrem Şanlı, Ertuğrul Yamen, Raşit Üstün ve Altan Güney’den oluşan Aydın İmar A.Ş.’ye devredilmiş olmadı mı?

Özlem hanım siz Vali’yi suçlayacağınıza çıkın önce bu soruların cevabını kamuoyuna verin.

Neden buna gerek duydunuz, bunu açıklayın.

Özlem hanım bunu açıklayamaz, biz açıklayalım.

Buradaki amaç nedir dikkatlice okuyun.

Bu taşınmazların Aydın İmar AŞ’ye devri sağlanarak Aydın Valiliği Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’ndan kaçırılmak istenmiş ve özellikle Carffeur alanı ile Eski Münibüs Garajı arsasının Efeler Belediyesine verilmesi önlenmek istenmiştir. 

Söz konusu taşınmazlar, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin ve kamuoyu denetiminden kaçırılmak istenmiştir. Taşınmazlar, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine bağlı olmayan Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabi Aydın İmar A.Ş.’ye devredilerek 4483 Sayılı Kanuna göre sorumlu tutulamayan Yönetim Kurulu üyeleri ile bu taşınmazlar üzerinde Özlem hanımın dilediği gibi tasarrufta bulunması amaçlanmıştır.

Hatta ve hatta DİM-1 ve DİM-2 projelerinin ihalesi yangından mal kaçırırcasına yapılmaya çalışılmış “Arsa karşılığı gelir paylaşım ihalesi” de 10 Mart 2016 tarihli SES Gazetesi’nde yayınlanmıştır.

Şimdi bir kez daha soralım…

Danıştay 8. Dairesinin iptal kararı üzerine taşınmazın mülkiyeti kime ait olduğu henüz Aydın Valiliği Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından açıklığa kavuşturulmadığı halde 3 bin 571 metrekarelik Carffeur alanı için “arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı” kapsamında ihaleye çıkılması hukuka aykırı değil midir?

Sonuçta, Aydın Valiliği yapılan hukuksuz bir işleme tam zamanında el koymuş Aydın’ın malı Aydın halkından kaçırılmadan Danıştay 8. Dairesinin kesinleşmiş kararı gereği ihalenin iptali ve yürütmesinin durdurulması için Aydın İdare mahkemesine başvuru yapmış; Aydın İdare Mahkemesi de, Danıştay 8. Daire Kararını gözeterek ve kamu yararını düşünerek söz konusu ihalenin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir.

Davayı açan Özlem hanım… Mahkeme karanına uymayan yine Özlem hanımın kendisi…

“Aydın’ın malları Aydın’da kalsın” yutturmacası ile Aydın’ın mallarını Aydın halkından kaçırmak isteyen de Özlem hanım.

Hiç boşuna bağırıp çağırmayın Özlem hanım.

Gündem saptırma çabalarınız beyhude.

Valiyi “Hukuka, yasalara aykırı davranmakla” suçluyorsunuz.

Ancak, yasalara aykırı davranan kendinizsiniz.

Aydın Valisi sizinle bu polemiğe girmez.

Şeriatın kestiği parmak acımaz.

Sepetim