0.542. 537 86 70

Pamukkale’den büyük ayıp!..

LİSE ÖĞRENCİSİ GENÇ KIZI YOLDA BIRAKTILAR... SOSYAL MEDYA ÇALKALANDI… TEPKİ ÜZERİNE ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDILAR…

2016-09-12

İstanbul’da oturan ve Pamukkale Turizm ile seyahat ettiğini belirten Fidan Çamur adındaki bir yolcunun kendisine ait Facebook hesabından yapmış olduğu paylaşım ve Türkiye'nin en eski ve en büyük otobüs işletmelerinden biri olan Pamukkale Turizm ile ilgili ortaya attığı iddia sosyal medyada büyük ses getirdi.

Fidan Çamur’un sosyal medya hesabından duyurduğu ve 23 bin beğeni alan 55 bin paylaşımın yapıldığı iddiasina göre:

Pamukkale firması seyahat sırasında 17 yaşındaki lise öğrencisi genç bir kızı geç kaldığı gerekçesiyle mola yerinde sabaha karşı saat 04.15’de terk ederek bırakıp gitti.

Fidan Çamur'un bu iddiası üzerine Pamukkale firması kendisine açıklama göndererek yaptıkları araştırmada genç kızın yanlışlıkla bir başka otobüse bindiği için geç kaldığını ancak buna rağmen o yaştaki genç bir kız yolcunun kaybolduğunu veya geri gelmediğini bildirmek yerine beklemeyip mola yerinden ayrılan otobüs çalışanlarının işine son verildiğini belirttiler.

Fidan Çamur yaşanan olayı Facebook hesabında paylaştı.

Çamur paylaşımında;

Pamukkale Turizm ile seyahat eden Müge isimli lise öğrencisi genç kızın yanındaki koltukta seyahat ettiğini belirten Fidan Çamur, İzmir-İstanbul seferini yapan Pamukkale Turizm Otobüs İşletmesine ait 35 PK 547 plakalı otobüsün sabaha karşı saat 04.15’de Dudulu Otogar’ında mola verdiğini ve mola bitiminde hareket etmek üzereyken yanındaki Müge adındaki lise öğrencisi genç kızın gelmediğini otobüs personeline bildirmesine rağmen tesislerde bırakıp gittiğini anlattı.

Israrlarına rağmen otobüs personelinin kendisini dinlemediğini ve hareket memurluğundan çıkış geldiği ve 250 TL ceza yemeye niyeti olmadığı için yolcunun ismini dahi anons ettirmeden genç kızı orada bırakıp gittiğini kendisine ait facebook hesabından “Ben otobus içerisinde turizm şirketini arıyarak durumu bildirmiş olmama rağmen telefonun diger ucunda görüştüğüm Muge hn. ise şöförlerin bekleme ve anons ettirme gibi insiyatiflerinin olmadıgını dile getirmistir. Bunun üzerine ben Dudullu Otogarı’nda 9 yolcu eksik diye anons geçip 20 dakika bizleri bekletirken insiyatifleri olduğunu fakat gecenin o saatinde bir kız çocuğunu bilmediği bir yerde bırakmanın ne kadar doğru olduğunu vurgulamış bulunmama ragmen ne yazık ki o kız çocuğunu almadan yolumuza devam etmiş bulunduk. Şikâyetimin dikkate alınacağı, bana bildirileceği söylenerek telefon görüşmem sonlandırıldı. Fakat halen bana bir geri dönüşte bulunulmamıştır. Pamukkale turizm şitketini ve çalısanlarını tüm bu tutum ve davranışlarından dolayı şiddetle kınıyorum” ifadeleriyle paylaşan Fidan Çamur’a Pamukkale Firmasından açıklama geldi.

Açıklamaları ile genç kız yolcusunun terk edildiğini kabul etmiş olan Pamukkale firmasının açıklamalısı şu şekilde:

PAMUKKALE’DEN AÇIKLAMA GELDİ…

Aşağıda bilgilendirme metnimizi iletiyoruz.
İlginize teşekkür ederiz.

“Konuyla ilgili oluşan bilgi kirliliği nedeni ile Kamuoyu’nu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Pamukkale Turizm olarak yolcularımıza hizmet verdiğimiz 54 yıl boyunca yolcularımızın tercih nedeni olmamızdaki temel unsurlardan biri markamızın siz yolcularımızda sağladığı güvendir. Yolcumuzun aracına gelememiş olmasındaki neden, kendi aracı zannederek yine firmamıza ait başka bir araca binmiş olmasıdır. Nitekim bu aracımızdaki personelimiz tarafından kendisinin seyahatini tamamlamak üzere bir sonraki aracımıza geçmesi sağlanmış, eşyaları teslim edilmiştir. Yolcumuz ve ailesi ile de gerekli görüşmeler ayrıntılı biçimde gerçekleştirilmiştir. Yolcumuz dönüş seyahatinde de firmamızın konuğu olmaya devam edecektir. Aracımız mola süresinin bitiminde, yeterli süre kadar bekleme yaptıktan sonra tarifeli seferine devam etmiştir. Araç içerisindeki diğer yolcularımızın belirtilen sürede ulaşımının sağlanması da sorumluklarımızdan biridir. Araca gelmeyen yolcumuzun yaş profilini dikkate alarak daha hassas davranması gereken araç personelinin firmamız ile ilişiği kesilmiştir. Saygılarımızla Pamukkale Turizm..”

EKŞİ SÖZLÜK’TE YER ALAN PAMUKKALE ŞİKYETLERİNDEN BİR KAÇI…

 

BUNLAR DA PAMUKKALE ALO ŞİKAYET HATTINA YAZILAN ANCAK CEVAP BİLE VERİLMEYEN ŞİKAYETLERDEN BİR KAÇI...

Sepetim