0.542. 537 86 70

Paralar Karaarslan’ın hesabına…

Erkan Karaarslan’ın kurduğu şirketlerine aktarılan paralar milyon liralarla ifade edilirken, belediyelerden hangi firması danışmanlık ihalesi aldıysa bütün paraların FETÖ tutuklusu Erkan Karaarslan’ın hesabına gittiği birer birer ortaya çıkıyor.

2017-01-04

Türkiye’de 101 belediyeye Danışmanlık adı altında hizmet veren FETÖ’nün Yerel Yönetimler İmamı olmaktan tutuklu Erkan Karaarslan’ın kurduğu şirketlerine aktarılan paralar milyon liralarla ifade edilirken, belediyelerden hangi firması danışmanlık ihalesi aldıysa bütün paraların FETÖ tutuklusu Erkan Karaarslan’ın hesabına gittiği öğrenildi.

Belediyelerden hizmet alan şirketlerin Erkan Karaarslan’ın hesaplarına ne kadar para aktarıldığının net olarak ortaya çıkarılması için ihale alan şirketlerin banka hesaplarındaki para hareketinin MASAK ve Gelir İdaresi Başkanlığı, ihale veren kurumların da SAYIŞTAŞ tarafından inceleme ve denetim altına alınması gerekiyor.

Belediye ve bağlı kuruluşları ile şirketlerinden ihale alan E-YÖNTEM A.Ş, MUHKEM A.Ş, KAMUSİS A.Ş, GLOKAL A.Ş, KURUMSAL AKADEMİ A.Ş, DKR A.Ş, SULTANİT A.Ş,  VİZYON YAYINCILIK LTD ŞTİ, BEKAD, YEKUD ve Mali Hizmetler Derneği İktisadi Kuruluşlarının hesapları MASAK tarafından ve ihale ile Danışmanlık Hizmeti alan bütün BELEDİYELERİN, BAĞLI KURULUŞLARIN ve BELEDİYE ŞİRKETLERİNİN HESAPLARI VE BANKA HESAP hareketlerinin SAYIŞTAY ve GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI tarafından incelenerek FETÖ bağlantılı tüm kirli ilişkiler ortaya çıkarılmalıdır.

FETO/PDY Silahlı Terör örgütü üyesi olmak ve Terör Örgütü’ne finansman temin etmekten Hatay T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Erkan Karaarslan’ın yönlendirmesi ile Türkiye’de onlarca belediyede gerçekleştirilen “DANIŞMANLIK HİZMET ALIM“ ihaleleri genellikle “22/d-DOĞRUDAN TEMİN ” ve “21/f-DAVET ÜZERİNE PAZARLIK USULÜ” ve “19. md AÇIK İHALE USULÜ” ile yapılmaktadır.

Erkan Karaarslan’ın kendine ait E-YÖNTEM A.Ş, MUHKEM A.Ş ve KAMUSİS A.Ş’den her hangi birisi ile katılarak aldığı Danışmanlık Hizmet İhalelerinin “Yaklaşık Maliyet” hesaplamasında Erkan Karaarslan’ın firmasının yanında  prosedürü tamamlamak adına “Yan Teklif” vermek üzere BEKAD ve YEKUD İktisadi Kuruluşu ile VİZYON YAYINCILIK LTD. ŞTİ’nin davet edilerek bu firmalardan alınan tekliflere göre “İHALE YAKLAŞIK MALİYETİ” belirleniyor ve aynı firmaların ihaleye katılmak üzere davet edildiği ancak ihaleye sadece Erkan Karaarslan’a ait firma katılarak işi alıyor. Bu şekilde İhale Yaklaşık Maliyetini de Erkan Karaarslan’ın kendisi belirliyor.

Bazen de kendi firması yerine BEKAD ve YEKUD İktisadi Kuruluşları ile VİZYON Yayıncılık LTD. ŞTİ’den herhangi birine ihale ayarlamasında ise bu kez Erkan Karaarslan’ın firmaları yan teklif veriyor ve bu firmalardan alınan tekliflere göre önce “YAKLAŞIK MALİYET” belirleniyor daha sonra bu firmalara tekrar davetiye gönderilerek ihaleye davet edilerek tek firmanın ihalelere katılımı sağlanıyor.

Burada da Erkan Karaarslan ihaleye katılan firmalarda ya Uzman ve Proje Yöneticisi olarak gözüküyor ya da “ALT YÜKLENİCİ” olarak yer alıyor. Bu takdirde ihaleyi alan firmalar aldıkları hak edişlerin büyük bir kısmını Erkan Karaarslan’ın şahsi hesabına veya şirket hesabına yatırıyor.

Daha önce yapılan Sayıştay Denetimlerinde bu durum tespit edildi.

Öyle ki,  Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ihaleyi alan GLOKAL İmar İnş. A.Ş’nin kurucusu olan teyze oğlu Osman ÇOLAK'ın Cumhuriyet Başsavcılığı’nda (2016/46239 sayılı soruşturma dosyası) müdafi huzurunda vermiş olduğu beyanında özetle şöyle denilmiştir:

 “… Şüpheli Erkan KARAARSLAN'ın Glokal İmar İnş. AŞ isimli şirketin mali danışmanı aynı zamanda teyzesinin oğlu olduğunu, şüpheli Tevfik DİNÇER'i Mersin BŞB'ne şirketinin danışmanlık hizmeti vermeye başlamasından bu yana tanıdığını, Mersin BŞB’de ihaleyi gerçekleştiren Destek Hizmetleri Daire Başkanı olarak çalıştığını bildiğini, 2015 yılı Mayıs ayından yıl sonuna kadar makale, fikir ve düşünce ile ilgili aralarında telif hakları sözleşmesi bulunduğunu, şüpheli Tevfik DİNÇER'e bu iş karşılığında şirket hesabından aylık 20.000,00 TL para ödediğini, Mersin BŞB'ye ait MERULAŞ A.Ş.'ye verilen danışmanlık hizmetini Glokal İmar İnş. AŞ İsimli şirket adına teyzesinin oğlu olan ve MERULAŞ A.Ş.'nin de yönetim kurulu üyesi olan şüpheli Erkan KARAARSLAN'ın verdiğini, bunun dışında kendi şirketinin şüpheli Erkan KARAARSLAN aracılığıyla vermiş olduğu danışmanlık hizmetinin kimlere verildiği konusunda bilgisinin olmadığını, sahibi olduğu şirketin de şüpheli Erkan KARAARSLAN'ın sadece sözleşmeli danışmanı olduğunu, yapmış olduğu hizmet tutarının % 60'ını şüpheli Erkan KARAARSLAN'a ödediğini ve şüpheli Erkan KARAARSLAN'ın MERULAŞ A.Ş.'nin yönetim kurulu üyesi olduğunu bilmediğini, bunun dışında Sarıyer Belediyesine, Aydın BŞB'ne, Aydın ASKİ ve Aydın Efeler Belediyesine danışmanlık hizmeti verdiğini beyan etmiştir.”

Öte yandan Antalya’da faaliyet gösteren BEKAD İktisadi Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı olan Mücahit Doğan, (Erkan Karaarslan’ın ‘Mücahitciğim’ diye mektup yazdığı kişi) tarafından Erkan Karaarslan hesabına değişik tarihlerde paralar gönderildiği ortaya çıktı.

İŞTE MÜCAHİT DOĞAN'IN ERKAN KARAARSLAN HESABINA GÖNDERDİĞİ BAZI HAVALELER:

12.02.2013 tarihinde İNT HAVALE BEKAD YÖN KURULU BŞK MÜCAHİT DOĞAN DAN 125.000 TL

18.04.2013 tarihinde İNT HAVALE BEKAD YÖN KURULU BŞK MÜCAHİT DOĞAN DAN 50.000 TL

19.04.2013 tarihinde İNT HAVALE BEKAD YÖN KURULU BŞK MÜCAHİT DOĞAN DAN 50.000 TL

02.08.2013 tarihinde İNT HAVALE BEKAD YÖN KURULU BŞK MÜCAHİT DOĞAN DAN 30.000 TL

02.10.2013 tarihinde İNT HAVALE BEKAD YÖN KURULU BŞK MÜCAHİT DOĞAN DAN 50.000 TL

10.10.2013 tarihinde İNT HAVALE BEKAD YÖN KURULU BŞK MÜCAHİT DOĞAN DAN 50.000 TL

10.12.2013 tarihinde İNT HAVALE BEKAD YÖN KURULU BŞK MÜCAHİT DOĞAN DAN 50.000 TL

11.12.2013 tarihinde İNT HAVALE BEKAD YÖN KURULU BŞK MÜCAHİT DOĞAN DAN 50.000 TL

29.05.2014 tarihinde İNT HAVALE BEKAD YÖN KURULU BŞK MÜCAHİT DOĞAN DAN 50.000 TL

29.05.2014 tarihinde İNT HAVALE BEKAD YÖN KURULU BŞK MÜCAHİT DOĞAN DAN 150.000 TL

30.05.2014 tarihinde İNT HAVALE BEKAD YÖN KURULU BŞK MÜCAHİT DOĞAN DAN 70.000 TL

30.05.2014 tarihinde İNT HAVALE BEKAD YÖN KURULU BŞK MÜCAHİT DOĞAN DAN 16.153 TL

Sepetim