0.542. 537 86 70

Partili aday mı? Partiler üstü aday mı?

Aydın BŞB Adaylığı için isimleri geçen Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem tescilli AK Partilidir. Ümmet Akın da tescilli MHP'lidir. Cengiz Altınkaya ise tescilli Aydınlıdır. Yani “Partiler Üstü”dür. Eğer AK Parti Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak istiyorsa bu partili bir isimle değil partiler üstü bir isim olan Cengiz Altınkaya ile mümkündür.

2018-12-13

AK Parti Aydın’da aday çıkaracak mı, çıkarmayacak mı? MHP ile ittifak mı yapacak? İttifak adayı Ümmet Akın mı olacak? sorularına cevap alınırken dün toplanan AK Parti MKYK Toplantısı’nda Aydın’da kendi adayını çıkaracağı gerekirse ittifakın da çıkacak bu isim etrafında birleşerek 2019 yerel seçimlerine girme kararı Genel Merkez’de siyasi kulislere yansıyan önemli bir konu idi.

Bu karar üzerine; 2 ay kadar önce Aydın’da AK Parti’den Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olduğunu açıklayan Cengiz Altınkaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz tarafından Parti Genel Merkezi’ne davet edilerek bir görüşme gerçekleştirildi.

Altınkaya’nın AK Parti Genel Merkezi’ndeki görüşmesinin ardından olumlu sonuçlar ortaya çıkınca Aydın Şafak’ta “AK Parti Aydın’da adayını çıkarıyor.. Altınkaya tamam gibi..” başlığı ile yaptığımız haberden sonra Aydın’da gerek AK Parti tabanı ve kulisleri gerekse muhalif kanatta birden bire hareketlilik başladı.

(http://www.aydinsafak.com/ak-parti-de-gozler-cengiz-altinkaya-da-h3442.htm?fbclid=IwAR2iuzqi02UlI8GRApYi1lfXHNOnhGHuIv1D53tBd0E1iP_cBWGiFZG5EC0)

Nedense Cengiz Altınkaya ile ilgili yaptığımız bu haber AK Parti’nin ve muhalif kanadın bazı çevrelerinde panik havası oluşturdu. Aydın yerel medyası da iş başına geçerek hiç Altınkaya’nın isminden söz etmeden değişik yorumlar, haberler, hatta anketleri kamuoyuna yansıtarak büyük bir telaş içinde algı operasyonu çabası içine girdiler.

Henüz Cengiz Altınkaya’nın adaylığı kesinleşmediği halde, kimin aday yapılacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın onayında iken bu telaş, bu panik niye pek anlayabilmiş değiliz.

Ama ortaya çıkan sonucu değerlendirdiğimizde şunu okuyabiliyoruz.

Değerlendirmemizde tespit edilen gerçek şudur:

Herkesin, her kesimin bir hesabı var. Her aday adayının beklentisi olduğu kadar, bununla birlikte bazılarının da bu güne kadar devam edegelen düzeninin bozulmasından duyduğu rahatsızlık ayan beyan kamuoyu gündemine yansıdı.

Bunu da sosyal medyada ve birçok internet haber sitesinde henüz Aydın’da ittifak yapılıp yapılmayacağı, yapılacaksa bu ittifakın AK Parti adayı ile mi yoksa MHP adayı ile mi olacağı netlik kazanmamışken yaratılmaya çalışılan algı operasyonu ve anketlerle ismi bir anda öne çıkan Cengiz Altınkaya’nın önünü kesme hamleleri ortaya atıldı. “MHP’nin adayı mı, AK Parti’nin adayı mı?” sorusuna cevap bulunmadan yaratılan bu algı iddiaları doğrular niteliktedir.

Mustafa SAVAŞ (ki aday değil) ve Mehmet ERDEM tescilli AK Partilidir.

Ümmet AKIN da tescilli MHP'lidir.

Cengiz ALTINKAYA ise tescilli AYDIN'lıdır.

Yani PARTİLER ÜSTÜ'dür.

Dolayısıyla da Ümmet AKIN aday olduğunda oy vermeyecek AK Partililer ile Mustafa Savaş (olası) ya da Mehmet Erdem'den biri aday yapıldığında oy vermeyeceğini söyleyen MHP'lileri birleştirecek tek isim Cengiz ALTINKAYA'dır.

Çünkü kendisi Aydın İlinde taraflı tarafsız herkesin takdirini almış, geçmişi ve kariyeri ile kendisini ispatlamış, Cumhuriyet tarihinde Aydın İline Parlamentoda olduğu dönemde en çok hizmeti getirmiş bir şahsiyettir.

Bu tecrübeyi bünyesinde barındıran, dirayetli, kariyerli Devlet Tecrübesine sahip ve her siyasi partiye eşit mesafede duran, kimliğinde herkesin bir parça kendisini gördüğü tek isimdir… Cumhur İttifakı'na bu özellikleri ile en fazla oyu getirecek ve Aydın'da seçimi kazandıracak sonucu elde edecek tek doğru isim de yine Cengiz ALTINKAYA’dır.

Altınkaya güçlü bir siyasetçidir. ANAP Döneminin başarılı Bakanlarındandır. Vakur, ağır başlı, samimi, içten, halkla sürekli iç içe olan hatta Bakanlığı döneminde yanında tek koruma polisi taşıyan biridir. Halka dokunan, özellikle Aydın’ın doğusu başta olmak üzere Aydın’ın her yöresinden oy alabilecek kapasitededir. MHP’li, CHP’li, İYİ Partili seçmenden oy alabilecek partiler üstü bir isimdir Cengiz ALTINKAYA..

Aydın Şafak’ta yayınlanan haber üzerine yerel gazetelerimizin temsilcileri telefonlarla anında Cengiz ALTINKAYA’ya ulaşıp sorularını sorabildilerse ve sordukları ters köşe sorulara “Ben geri çekilmiyorum, durduğum yerde duruyorum, adaylığım devam ediyor” cevabını alabildilerse sanırım “Algı” ile bir yere varamayacaklarını da anlamışlardır. Aynı gazeteciler 4,5 yıldır Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Özlem Çerçioğlu’na istedikleri an ulaşabilmişler midir? Kaç gazeteci Çerçioğlu’nun kullandığı telefon numarasını biliyor? Bu da ayrı bir konudur. Buradan da anlaşılacağı gibi Cengiz ALTINKAYA, Partiler üstü bir isim olduğundan sadece gazetecilerin değil halkın da kendisine telefonla istediği an kolayca ulaşılabildiği birisidir.

Cengiz Altınkaya hakkında yaratılmak istenen bir başka “ALGI” da şudur:

“Çok yaşlı… Büyükşehire aday olmayı bıraksın..”

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de partiler üstü bir isimdir ve 8 Kasım 1937 doğumludur.. Yani 81 yaşındadır. Partiler üstü bir isim olduğu için de DSP’nin adayı olarak girdiği üç seçimi de kazanmıştır. Tarafsız kimliği ve kendi partisinden meclis üyesi olmamasına rağmen başarılı bir belediye başkanıdır. Bu başarının sebebi ise partili, partisiz herkese eşit mesafede olması ve bilgi birikimi ve deneyimini Eskişehir’de göstermiş olmasıdır.

Uzağa gitmeden AK Parti’den Aydın Belediye Başkanı seçilen İlhami Ortekin.

Partinin iki katı oy olarak yüzde 46 ile seçim kazanmıştır. Neden? Partiler üstü siyaseti ve herkese eşit olmasından.

Örneğin, Mansur Yavaş’ın partiler üstü kimliği olmamış olsaydı geçen dönem CHP Ankara’da yüzde 43.82 oy alabilir miydi?

Cengiz Altınkaya için “yaşlı algısı” yaratmak da yanlıştır.

Cengiz Altınkaya 1949 doğumlu olup 69 yaşındadır. Yılmaz Büyükerşen’den 11 yaş daha küçüktür ve onun gibi bilgi birikimi ile doludur.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür.

Sözün özü şudur: Eğer AK Parti Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak istiyorsa bu partili bir isimle değil partiler üstü bir isim olan Cengiz ALTINKAYA ile mümkündür.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın adaylarda şart koştuğu, “Liyakat” ve “Halkta karşılığı olan” kavramlarını taşıyan isim de Cengiz Altıntaya’dır. Şimdi ne oldu da Cengiz Altınkaya’nın ismi öne çıkınca gizli bir kavga başladı? Paylaşılamayan nedir?

Hedef Aydın’ın geleceği ise bu geleceği inşa edebilecek kapasitede olan isim Cengiz Altınkaya’dır. Belediyeleri rant kapısı olarak görenlerin beyhude çabaları AK Parti’ye Aydın’da bir şey kazandırmaz. Aydın’ın geleceği, akıl, tecrübe, strateji, vizyonu geniş plan-projelerin uygulanmasına bağlıdır. Yoksa Aydın kısır döngü içinde daha çokkkk sorunlarla boğuşur durur…

Sepetim