0.542. 537 86 70

Pınar Su Bozdoğan halkı ile dalga geçiyor.

Bozdoğan Belediyesi Madran Su ihalesi yapıldı. Bu gün yapılan ihale ile Pınar Su A.Ş.’nin 25 yıldır sömürdüğü Mardan Su kaynakları üzerindeki saltanı sona erdi. İlk ihaleye tek başına katılan ve teklif sunmadan ayrılan Pınar Su bu gün yapılan ikinci ihaleye de tek başına katılarak Bozdoğan halkı ile adeta dalga geçercesine Tümer Apaydın döneminde 2.40 TL’den kullandığı suyun tonuna 1 TL teklif vererek hem Bozdoğan Belediyesi hem de Bozdoğan halkı ile açık açık dalga geçti.

2020-09-14

Bu gün yapılan ihale ile Pınar Su A.Ş.’nin 25 yıldır sömürdüğü Mardan Su kaynakları üzerindeki saltanı sona erdi. Bozdoğan Belediyesi tonu 15 TL’den ikinci kez çıktığı ihaleden de sonuç alamadı. Sözleşme süresinin kısalığını fırsata çeviren ve 5 yıllık ihale sözleşmesi ile yeni yatırımcıları Bozdoğan Madran Su kaynaklarından 25 yıldır uzaklaştıran Pınar Su, Bozdoğan halkı çeşme suyunun tonuna 4.50 TL öderken bu gün yapılan ihale ile adeta “Suyu bize vermeye mecbursunuz” dercesine 15 TL’den ihaleye çıkılan Mardan Su için tonu 1 TL teklif vererek, “Bozdoğan halkı sizin değeriniz işte 1 TL” mesajını verdi. İhaleye tek katılımcı olarak katılan Pınar Su 1 TL teklif verince ihale iptal edildi.

SU KAYNAKLARINI KAPATIRIZ..

Bozdoğan’ın AK Partili Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş yapılan ihaleyi değerlendirirken “Madran Su kaynaklarını daha önceki dönemlerde olduğu gibi tonu 2.40 TL’den Pınar Suya peşkeş çektirmeyiz. Bu gün tonu 15 TL üzerinden çıktığımız ihalede daha önce 2.40 TL’den suyu kullanan Pınar Su A.Ş.’nin ihaleye 1 TL teklif vererek Belediyemiz ve Bozdoğan halkı ile aklınca dalga geçmiştir. İhale bitmiştir ancak süreç devam etmektedir. Süreci takip ederek ve yasal haklarımızı kullanarak Pınar Su’ya giden Madran Suyu kaynaklarını kesmek zorunda kalacağız. Gerekirse kaynakları Belediyemiz işletmesinde kullanırız. İkinci ihaleden de sonuç alamayınca şartlar bizi Pınar’ın kullandığı Madran Kaynak suyunu kesmek zorunda bırakıyor” dedi.

BOZDOĞAN HALKINA, “KAYNAKLARA SAHİP ÇIK” ÇAĞRISI..

Bozdoğan Madran Su haklarını yıllardır savunan ve yaptığı şikâyetler haklı bulunarak geçmiş dönem belediye yöneticileri hakkında “ihaleye fesat karıştırmaktan” dava açtıran İçişleri Bakanlığı E. Bürokratı Haldun Haşmet Aysan, son ihalede Pınar Su A.Ş.’nin 1 TL teklif vermesi üzerine Bozdoğan halkına “Su kaynaklarınıza sahip çıkınız” çağrısında bulundu.

Aysan, sosyal medya hesabından görüşünü paylaşırken şöyle dedi:

“Bozdoğan Belediyesi'nin 14/09/2020 tarihinde yani bugün saat 10.30’da 2886 Sayılı Kanun'un 36. Maddesine göre gerçekleştirdiği kaynak suyu satış ihalesinde asgari yıllık 100 bin Ton/Yıl kaynak suyu satın almak üzere tonu 15 TL olarak belirleyerek 5 yıl ihale sözleşme süresi dikkate alınarak ihale tahmini bedel 7 milyon 500 bin TL ve % 3 ihale geçici teminatı 225 bin TL olarak belirlenmiştir.

2886 Sayılı Kanun ile yapılan ihalede tahmini bedelden düşük teklif sunulması İHALENİN iptalini gerektirir. Bu yasal durum bilindiği halde 225 bin TL geçici teminatı yatırarak ihaleye tek başına katılan Pınar Su Sanayi ve Ticaret AŞ firması kaynak suyu ton bedeli için 1 TL teklif etmesi basiretli bir tacirin davranışına uygun olmadığı gibi iyi niyetten yoksun olduğunda kuşku yoktur. Daha açık bir ifadeyle Bozdoğan halkı onların nezdinde Bozdoğan Belediyesi ile en hafif tabirle dalga geçmektir.

Bozdoğan halkı ‘belediye gelir elde etsin, yatırım yapsın’ diyerek kendisi çeşme suyunu 4.5 TL içerken ve ticarethaneler 7.5 TL’den su kullanırken kaynak suyuna 1 TL teklif edilmesine kayıtsız kalamaz, kalmamalıdır..”

Sepetim