0.542. 537 86 70

Polis her yerde O “Kripto”yu arıyor…

MERSİN 7. AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE FETO/PDY TERÖR ÖRGÜTÜ DAVASINDA ERKAN KARAARSLAN İLE BİRLİKTE YARGILAMASI BAŞLAYAN VE 4 AYDIR YAKALANAMAYAN MEHMET TÜRKMEN YURT GENELİNDE HER YERDE ARANIYOR…

2016-12-27

Mersin MHP’li Büyükşehir Belediyesi FETÖ/PDY dosyası kapsamında aranan “Kripto” isim halen yakalanamadı. Hakkında yakalama ve gözaltı kararı olan “FETÖ’nün Abisi” ve “Kriptosu” Mehmet Türkmen yurt genelin her yerde aranıyor. Görenlerin, duyanların, bilenlerin 155 polis imdat ve 156 Jandarma’ya bilgi vermeleri isteniyor.

http://www.haberanaliz.net’in haberine göre:

Mersin MHP’li Büyükşehir Belediyesi FETÖ/PDY dosyası kapsamında uzun süredir aranan ve bulunamayan KRİPTO isim Mehmet TÜRKMEN hakkında, iddianame ekinde bulunan ve mahkemeye sunulan flaş ifadeler ortaya çıktı.
28.1.2016 günü Gizli Tanık Terazi’nin beyanında: “Mehmet Türkmen Halen Mezitli Kaymakamlığında görev yapar. Ev toplantılarında ders verir. Mersin KOM şubede çalışan yapılanmaya mensup şahısların abisi konumundadır. Şahsın 2013 yılı içerisinde KOM şubede görevli yapılanma mensuplarını Silifke tarafına yat gezisine götürdüğünü biliyorum” dedi.

29.7.2016 günü Ahmet Şahin Tanık beyanında: “Tarsus da meslektaşlarımla bir ev toplantısında Mehmet Türkmen isimli şahısla karşılaştım. Orada dini sohbetler yaptı. Islama hizmet ediyoruz dedi. Sorumlu bir kişi olduğunu anladım. Fetullah Gülen ile ilintili beyanlarda bulundu. Benim sohbet grubumda 2010 ve 2011 yıllarında bize ders anlatan Tarsus Kaymakamlığındaki Mehmet Türkmen’di. Tarsus Kaymakamlığında görevli Mehmet Türkmen tüm komiser yardımcılarından sorumlu ağbi idi. Her hafta görevin mahiyetine göre bir evde toplanılıyordu. Daha sonra Mehmet Türkmen Mersin Valiliğine tayin oldu. Mehmet Türkmen bana sürekli gazete ve dergilerine abone olmam için baskı kurdu” dedi.

27.8.2016 günlü Tanık Yusuf Kurnaz beyanlarında: “Mehmet Türkmen her toplantıda olur sohbetleri yönetir ağbilik yapardı. 2010- 2011 yıllarında komiser yardımcılıklarını kazananlara bende dâhil hepimize sohbeti o yapardı, dersi o verirdi. Bizden sorumlu kişi idi sonra Mersin valiliğine gitti” dedi.

Mersin ilinde Bayan Avukatlar sorumlusu olarak anılan, Av. Fatma Kaloglu Koçak'ın 7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede yapılan suçlamasında ise : "Mersin Barosu Avukatlarından olduğu, Mersin ilinde PDY/FETÖ içerisinde aktif olarak faaliyet yürüten Mehmet TÜRKMEN isimli şahıs ile birlikte 08/09/2011 tarihinde Nevşehir Kozaklı Roza Resort Termal Hotel de özellikle Mersin ili Tarsus ilçesinde PDY/FETÖ doğrultusunda faaliyet gösteren Tarsus TEDER isimli dernekte faaliyet yürüttüğü şeklinde istihbarı bilgiler bulunan şahısların katılmış olduğu kamp şeklindeki programa katılanlardan isimleri tespit edilenlerden olduğu" ibarelerinin yer aldığı ortaya çıktı.

Bu arada Mehmet Türkmen’de BYLOCK programı tespiti ile (Kırmızı kod ile) Bank Asya’da parası ve hesabı da çıktı.

Öte yandan Malatya ZİRVE davası olarak bilinen yargılama dosyasının değişik duruşma zabıtlarında da adı geçen ve o davada da gizli tanığın verdiği bilgilerde de adı geçen Mehmet Türkmen’in FETÖ örgütünde önemli bir isim olduğu ve kilit taşlarından biri olduğu ortaya çıktı.

MEHMET TÜRKMEN YURT GENELİ HER YERDE ARANIYOR…

Hakkında yakalama ve gözaltı kararı olan FETÖ örgütünün Ağbisi durumunda ve KRİPTO bir ismi olan Mehmet TÜRKMEN yurt geneli her yerde adım adım aranıyor. Emniyet güçleri tüm yurt dışı çıkış kapılarını da uyarmış durumda. Otogarlar, alışveriş merkezlerinde büyük bir takip var. Ancak aranan Türkmen’in sık sık telefon değiştirdiği, patates hat olarak bilinen hatları kullandığı, bu arada sahte plakalı değişik araçlar ile yolculuk yaptığı bildiriliyor. Diğer taraftan eşi, çocukları ve yakınlarıyla aracı bir isim ile irtibat kurduğu edinilen bilgiler arasında. Diğer taraftan, İstanbul’da görüldüğü, Sarıyer’de bir toplantıya katıldığı bilgilerine ulaşan emniyet güçleri harıl harıl her yerde Mehmet Türkmen’i arıyorlar. Görenlerin, duyanların, bilenlerin 155 polis imdat ve 156 Jandarma’ya bilgi vermeleri isteniyor.

Sepetim