0.542. 537 86 70

Posacı: “İthalata kesinlikle karşıyım..”

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı Tarım Bakanlığındaki “İthalat Lobisi”nin önüne geçilemediğini söyledi.

2020-01-16

Tarım ve Hayvancılıkta yapılan ithalattan AK Parti Milletvekilleri de rahatsızlıklarını dile getirmeye başladı. Çiftçi TV’de yayınlanan “Tarımda bir umut” programının konuğu olan Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, “Bırakın besicilik, kasaplık, et ithalatını ithal sinek bile benim midemi bulandırıyor” dedi.

TARIM BAKANLIĞINDA İTHALAT LOBİSİNİN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Posacı, Tarım ve Orman Bakanlığında bir ithalat lobisinin bulunduğuna dikkat çekerken, “Ama maalesef Tarım Bakanlığındaki bu ithalat lobisinin önüne bir türlü geçemiyoruz. Yıllardan beri yaşanıyor bu senaryo yeni bir şey değil, dışarıda ithalatla fiyatlar düşük tutulmaya çalışılıyor. İç piyasa sallantıya giriyor, bu sürdürülebilir bir yöntem değil, çünkü bununla birlikte aradan birileri ithalat yoluyla ciddi paralar götürüyorlar” diye konuştu.

“İTHALATA KESİNLİKLE KARŞIYIM..”

Bir çiftçi olarak Tarım ve Hayvancılıkta ithalata kesinlikle karşı olduğunu ifade eden Posacı, “Sütte sıkıntı kalmadı gibi ancak ette sıkıntılar devam ediyor. İthal sinek bile benim midemi bulandırıyor. Tarım Bakanı geldiği günden beri bunu söylüyorum. İthalat bu işin çözümü değil. Üretime destek olmak zorundayız. 10 senede bir kriz yaşanıyor, ahırlar boşalıyor, kaynaklar boşa gidiyor” şeklinde değerlendirme yaptı.

Posacı, Tarım ve Orman Şurası’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın besicilik ve kasaplık hayvan ithalatının yapılamayacağı yönündeki açıklamasının kendisini çok sevindirdiğini belirtirken, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu açıklamasını dinleyince ben de oh be dedim” diye konuştu.

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNDEKİ YÜKSEK FAİZE DİKKAT ÇEKTİ

Tarım Kredi Kooperatifleri’nde uygulanan yüksek faizden de dert yanan Posacı, bir çiftçi olarak Tarım Kredi Kooperatiflerinden alış verişi durdurduklarını söyledi. Tarım Kredi Kooperatifleri’nin özel bankalarla yarışır hale geldiğinin altını çizen Milletvekili Rıza Posacı, Tarım Kredi Kooperatiflerinin tabiri caizse tefeci ile yarışır hale geldiğini bunu da bir ziyaretinde Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürüne söylediğini anlattı.

HABER MERKEZİ 

Sepetim