0.542. 537 86 70

Rektör Aldemir’e “İftira” davasında sona gelindi..

ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir’e iftira attıkları iddiası ile yargılanan ADÜ Eski Rektörü Cavit Bircan, Gazeteciler Mehmet Özışık, Salih Suat Deniz ve Ayla Ekin Deniz hakkında Cumhuriyet Savcısı mütaalasını açıkladı. Savcı mütalaasında sanıklar hakkında Türk Ceza Kanunun 267. maddesi gereğince 1,5 yıldan 6 yıla kadar hapsi istedi.

2021-12-25

Aydın Adnan Menderes ÜniversitesiRektörü Osman Selçuk Aldemir'e yönelik kumpas kurdukları ve iftira iddiasıyla yargılanan ADÜ eski Rektörü Cavit Bircan, Gazeteciler Mehmet Özışık, Ayla Ekin Deniz, Salih Suat Deniz ve Ömer Lütfi Altuntuğ hakkında açılan davanın üçüncü duruşması görüldü.

Duruşmada, sanıklar Cavit Bircan, Suat Deniz Ayla Ekin Deniz suçlamaları kabul etmeyip önceki savunmalarını tekrar etti.

CUMHURİYET SAVCISI ESAS HAKKINDA MÜTALAASINI AÇIKLADI..

Cumhuriyet Savcı mütalaasında, ADÜ Eski Rektörü Cavit Bircan’ın kendisini açığa alarak hakkında soruşturma açan Rektör Osman Selçuk Aldemir’e husumet beslediği, Ayla Ekin Deniz ve Suat Deniz’in ise üniversitede alınan bazı kararlar nedeniyle kazanç kaybına uğradıkları belirtildi.

Mütalaada, iki erkeğin cinsel ilişkisinin yer aldığı görüntüleri elde eden Salih Suat Deniz ve Ayla Ekin Deniz’in, görüntüde yüzü görülmeyen kişinin Osman Selçuk Aldemir olmadığını bilmesine rağmen, Cavit Bircan’ın yönlendirmesiyle sanki oymuş gibi yaymaya başladığı ve yapılan haberlerle kamuoyu oluşturulmaya çalıştıkları iddia edildi.

Savcı, Gazeteci Mehmet Özışık hakkındaki mütalaasında da, Osman Selçuk Aldemir aleyhinde bir kriminal rapor olmamasına rağmen, sanki rapor varmış gibi haberler yaptığı, sanıklardan Cihan Aydemir’in işten çıkarılması nedeniyle Osman Selçuk Aldemir’e husumet beslediği için bu haberleri yaydığı kaydedildi.

SAVCI HAPİS CEZASI İSTEDİ..

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, Türk Ceza Kanunun 267. maddesi gereğince Cavit Bircan, Salih Suat Deniz, Ayla Ekin Deniz, Cihan Aydemir ve Mehmet Özışık hakkında, “Yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, bir kişi hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat etmek” suçundan 1,5 yıldan 6 yıla kadar, diğer sanık Ömer Lütfi Altuntuğ hakkında ise, “Kişilerin özel hayatının gizliliğini görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal etme” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme sanıklara son savunmalarını yapmak üzere süre verirken, karar duruşmasını ileri bir tarihe erteledi.

 

Okunma sayısı: 5.113

Sepetim