0.542. 537 86 70

Rektör mü? Tayyip Erdoğan mı?

ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in AK Parti üzerinden nüfus ticareti yaptığı iddia edilen MAK Danışmanlık Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat’ı ADÜ’ye Danışman yaptığı ortaya çıktı.

2019-06-20

AK Parti'den ayrılanlar tarafından 2 farklı parti kurulacağı iddiasında bulunan MAK Danışmanlık Sahibi Mehmet Ali Kulat’ın Danışman olmasında Aydın AK Parti İl Yönetimi’nden bazı kişiler ile bir AK Parti Milletvekilinin referans olduğu öğrenildi.

Rektör atandıktan sonra yaptığı ilk basın toplantısında “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden maaş alıp İzmir’de yaşayan ve Aydın’a gelmeyenler var” şeklinde açıklama yapan Aldemir’in Ankara’da yaşayan ve Aydın’a hiç gelmeyen MAK Danışmanlık sahibi Kulat’ı danışman yapması “Bu ne pehiz bu ne lahana turşusu” sözünü akıllara getirdi.

Kendisini AK Parti’ye yakın olarak tanıtan ancak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın AK Parti'nin MAK Araştırma şirketi ile herhangi bir bağının ve çalışmasının olmadığını net ifadelerle dile getirmesinin ardından ortaya çıkan Mehmet Ali Kulat’ın ADÜ’ye Danışman olarak atanması, “Bu kişinin danışman olmasına AK Parti içinden Rektör Aldemir’e kimler referans oldu?” sorusunu gündeme getiriyor.

AK Parti’den MAK Danışmanlık ile ilgili “Bize ahlaksız teklifte bulunmuştu!” açıklaması yapılmasına karşın Rektör Aldemir’in ADÜ’ye Danışman atadığı ve AK Parti’ye yakınlığı olmadığı ortaya çıkan ve AK Parti üzerinden nüfus ticareti yaptığı iddia edilen MAK Danışmanlık Sahibi Mehmet Ali Kulat’ı halen görevde tutması oldukça manidar bulunurken görevden uzaklaştırıp uzaklaştırmayacağı merak konusu oluyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Rektör Aldemir’in ADÜ’ye danışman atadığı Mehmet Ali Kulat hakkında, “MAK Araştırma Şirketinin partimizle uzaktan yakından hiçbir alakası söz konusu değildir. Bu firmayla bugüne kadar hiçbir çalışmamız olmadı, bundan sonra da olmayacaktır. Bahsedilen firma ve benzer firmalar tamamen partimizin gücünü kullanarak, piyasada kendilerini anlatma gayreti içindeler. Bu bir nüfuz ticaretidir. Dolayısıyla bu nüfuz ticaretini, bu itibar üzerinden rant elde etme teşebbüsünü esefle kınıyoruz” şeklinde açıklama yapmıştı.

Bu açıklamanın ardından Mehmet Ali Kulat’ın ADÜ’deki Danışmanlık görevine son verilebileceği bekleniyor.

Öte yandan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in AK Parti Genel Merkezi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “istenmeyen adam” ilan ettiği Danışman Mehmet Ali Kulat ile yoluna devam etme eylemi durumunda ise kendisinin görevden alınabileceği şeklinde duyumlar da alınıyor.

Sepetim