0.542. 537 86 70

Remzi Uğur CHP’den istifa etti..

“Gelinen son nokta Partimiz Kurucu değerlerimizden uzaklaştırılmış, muhalif olanlar partiden atılarak içerisi boşaltılmış ve yıllarca mücadele ettiğimiz tek adam rejimi ile hemen hemen aynı çizgiye gelmiştir…”

2021-04-07

Aydın’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin duayen isimlerinde Remzi Uğur, sosyal medya hesabından yaptığı “53 Yıllık Evimden Ayrılık Vakti Geldi” açıklaması ile partisinden istifa etti.

Remzi Uğur 53 yıl hizmet ettiği partisinden istifasını şöyle duyurdu:

76 yıllık hayatımın 53 yılını seve seve verdiğim, her bir kademesinde canla başla mücadele ettiğim partimde olanları görüpte göz yummam, ömrümü adadığım Atatürk ilke ve devrimlerine ihanet olur. Bazı partili arkadaşlarımızın bizlerden hain diye bahsedeceğini çok iyi biliyorum ama bu ağır suçlamayı hak etmiyorum, kabul de etmiyorum. Asıl hain; bizim baba ocağımız olan Cumhuriyet Halk Partisi’nden uzaklaşmamıza sebep olanlar, ikili oynayanlar, bize Memleket Hareketini önerip bizleri yarı yolda bırakanlar, sırtımızdan vuranlardır.

Açıkca söylüyorum asıl hain; SİYASİ HIRSLARI YÜZÜNDEN EKİP ARKADAŞLARINA SIRTINI DÖNÜP, ONLARI YARI YOLDA BIRAKANLARDIR.

Adını ve soyadını gururla zikrettiğimiz GAZİ MUSTAFA KEMAL “ATATÜRK”e Atatürk diyemeseydim, Ben Atatürk’e dil uzatıp kefere deseydim, Cumhuriyet Halk Partisi kapatılsın Vakıf olsun deseydim, Dağdaki teröriste terörist diyemeseydim, yıllarca partimize karşı mücadele edenleri milletvekili ve genel başkan yardımcısı yapsaydım bana partililerim hain diyebilirlerdi. Fakat ben hain değilim.

Ben partim bir oy fazla alsın diye ilçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak gezdim.

Yeri geldi bir milletvekili adayıyla, belediye başkan adayıyla, yeri de geldi gençlik kolları başkanlarıyla... 76 yaşıma rağmen hiç birzaman yorulmadım.

Ancak gelinen son nokta Partimiz Kurucu değerlerimizden uzaklaştırılmış, muhalif olanlar partiden atılarak içerisi boşaltılmış ve yıllarca mücadele ettiğimiz tek adam rejimi ile hemen hemen aynı çizgiye gelmiştir.

Hatta ve hatta partimizin içinde siyasi hırslarına yenik düşmüş, ideolojisini satan şahıslar doluşmuştur.

Parti içi demokrasi yok sayılmış ve partimizin üyeleri görmezden gelinmeye başlamıştır.

Kısacası 53 yıllık yuvam SADECE BİR KİŞİNİN iki dudağından çıkacak söz ile yönetilmeye başlamıştır.

Bu sebepledir ki ömrümü seve seve feda ettiğim CUMHURİYET HALK PARTİSİ’nden başımız dik bir şekilde en yakın yol arkadaşım eşim Birsen Uğur ile istifa ediyoruz.

BEN ARTIK ŞARKI DİNLEMEK DEĞİL, ŞARKI SÖYLEMEK İSTİYORUM.”

Sepetim