0.542. 537 86 70

Romanlar hem coştular hem de coşturdular..

Dünya Roman Günü, Efeler İlçesi Ilıcabaşı Mahallesi'nde bayram havasında kutlandı.

2018-04-10

Büyük bir coşkuyla kutlanan etkinliğe; Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ve eşi Gülay Özakcan,  Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz,  CHP Efeler İlçe Başkanı Barış Altıntaş, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, Aydın Romanlar Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz, Aydın’daki Roman Dernek Başkanları, Ilıcabaşı Mahalle Muhtarı Alim Tarım, Kocagür Mahalle Muhtarı Orhan Akrancı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

7’den 70’e romanların katılımıyla gerçekleşen etkinlik, Efeler Belediyesi Roman Bandosu’nun eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Aydın Romanlar Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz, Dünya Romanlar Günü’nün tarihi hakkında kısaca bilgi vererek tüm Roman vatandaşlarının gününü kutladı.

Aydın Çağdaş Roman Kadınları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necla Yanar da, “Ayrımcılığa karşı Romanların yanında yer alan insanların, Romanlar Günü’nün ruhuna uygun şekilde bir araya gelmesine katkıda bulunmak adına burada toplanıyoruz. Her zaman olduğu gibi bugünde yanımızda olan Efeler Belediye Başkanımız Sayın Mesut Özakcan’a minnettarız. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“MAHALLEMİZDE MEMNUNİYET VE GÜVEN YARATTIĞIMIZIN FARKINDAYIZ”

Roman vatandaşların büyük bir coşku ve sevgiyle karşıladığı Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, hiçbir vatandaşı dil, din, ırk, renk, mezhep ayırımı yapmadan kucakladıkları bir dünya görüşü ile hizmet anlayışına sahip olduklarını belirterek şöyle konuştu:

“İlk kez 1971 yılında Londra yakınlarında toplanan Roman Konferansı ile Uluslararası düzeyde Roman yurttaşlarımızın sorunları konuşulmuş, tartışılmıştır. 1990 yılından itibaren de dünyanın her yerinde 8 Nisan günü Roman günü olarak kabul edilmiştir ve Roman yurttaşlarımız bugünü müzikle, eğlenceyle geçirmek üzere tüm Roman yurttaşlarımıza ithaf edilmek üzere kutlanmakta. Bizde göreve geldiğimiz yıldan itibaren Ilıcabaşı’nda ki tüm Roman yurttaşlarımızla beraber 8 Nisan günümüzü kutlamaktayız. Ilıcabaşı Mahallemize göreve geldiğimiz günden beri her zaman iletişim içinde olduğumuz sayın muhtarlarımızla birlikte mahallemizin ihtiyacını, talebini karşılamak üzere emrinde ve hizmetinde olduk. Okulumuzun sıvasından, boyasından park bahçe düzenlemelerine kadar, camimizin ihtiyaçlarından, yeni park alanları yaratmaya kadar, mahallemizin temizliğinden, ilaçlanmasından cenaze defin hizmetlerimize kadar zorunlu hizmetlerimizi aksatmadan yerine getirdik. Bundan dolayı mahallemizde büyük bir güven ve memnuniyet yarattığımızın farkındayız, bilincindeyiz. Bu yönüyle tüm Ilıcabaşı Mahallesi sakinlerimize, tüm Roman yurttaşlarımıza minnet, şükran duygularımla teşekkür ediyorum. Biz hiçbir yurttaşımızı ötekileştirmeden, din, dil, ırk, mezhep, renk ayrımı gözetmeden bütün yurttaşlarımızı aynı sevgiyle, saygıyla, minnetle, muhabbetle kucaklamak üzere geldik. Bugüne kadarda görevimizi bu anlayış içerisinde sizlerle birlikte yerine getirmeye çalıştık. Ben Dünya Romanlar Günü’nüzü kutluyorum. Sağlıkla daha güzel günlerde birlikte olmayı dileyerek hepinize esenlik diliyorum, yürekten sevgi ve saygılarımı sunuyorum..”

Ilıcabaşı Mahallesi sakinlerinin ‘Başkan, Mesut Başkan’ sevgi tezahüratlarıyla protokolde yerini alan Başkan Özakcan’ın ardından Roman Türk Sanat Müziği ekibi müzik şöleni sundu. Öğrencilerin ve Roman vatandaşların dans gösterileri ile devam eden kutlamalarda Efeler Belediyesi tarafından vatandaşlara tavuklu pilav, lokma ve ayran ikram edildi.

Ilıcabaşı İlkokulu ve Ilıcabaşı Ortaokulu öğrencilerinin kurduğu dans ekiplerinin muhteşem roman dansları gösterisi, dikkatle izlenirken, vatandaşlar minik romanların danslarını görüntüleyebilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar. Program, bütün roman vatandaşların dans etmesiyle son buldu.

 

Sepetim