0.542. 537 86 70

Saçlarını Lösev’e bağışladı…

Aydın Hacı Celal Oto Ortaöğretim Okulu öğrencisi 11 yaşındaki Umay Bozat saçlarını kestirip Lösev hastası çocuklar için bağışladı.

2018-03-26

Tüm yurtta olduğu gibi 21 Mart Nevruz Bayramı Aydın Hacı Celal Oto İlköğretim-Ortaöğretim Okulunda da büyük bir coşku ile kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan sosyal bilgiler öğretmeni Ahmet Bacaksız, “Bugün okulumuzda iki mutluluğu birden yaşıyoruz. Birisi nevruz. Baharın renklerle, coşkuyla gelişi. Diğeri, böyle anlamlı bir günde Umay Bozat adlı beşinci sınıf öğrencisinin saçlarını Lösev’e bağışlaması” dedi.

SAÇLARINI LÖSEV’E BAĞIŞLADI

11 yaşındaki Umay Bozat bir internet sayfasında gördüğü “saçım saçın olsun” kampanyasından çok etkilendiğini, konuyu anne ve babasıyla paylaştığını söyledi. Kendi yaşındaki çocukların kemoterapi sonucu dökülen saçlarına yapay peruk yerine, kendi saçlarını vermek istediğini dile getiren minik Bozat yaklaşık 3-4 ay öncesi “saçım saçın olsun” kampanyasına gönüllü destek veren Demet Kuaför’ün sahibi Demet Avcı’ya ulaşarak uzun saçının bir kısmını Lösev hastası öğrencilere vermek istediğini belirterek kampanyaya katkı sundu. Bu girişimin üzerine minik öğrencinin saçlarından 25-30 santimlik kısmı Kuaför Demet Avcı tarafından okul bahçesinde velilerin ve okul yönetimin önünde alkışlar arasında kesildi.

NEVRUZ DOSTLUK VE NEŞE İLE KUTLANDI

Nevruz nedeniyle Hacı Celal Oto İlköğretim-Ortaöğretim Okulu bahçesi kalabalık misafirlerini ağırladı. Kutlama programına katılan Eğitim Birsen İl Başkanı Tevfik Aksoy, İlçe Başkanı Mustafa Ural, Hacı Celal Oto Ortaöğretim Müdürü Hakan Okut, Hacı Celal Oto İlköğretim Müdürü Nuri Yardımcı, Ahmet Şerife Şanlı Ortaokul Müdürü Özcan Kardeş, Çeştepe Atatürk Ortaokul Müdürü Muşta Sarıtosun hep birlikte demir dövüp, yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladılar. Öğrenci ve velilerle hep bir arada yapılan kutlamalar halk oyunları gösterisini takip eden hareketli türkülerin söylenmesiyle devam etti.

Ayrıca nevruz nedeniyle, Okul Aile Birliği Başkanı Nazlı Yurdagül önderliğinde kermes düzenlendi. Velilerin yaptığı birbirinden lezzetli ürünler satış rekoru kırdı. Elde edilen gelirin, okulun ihtiyaçları için harcanacağını söyleyen Yurdagül, dostluk-barış ve kardeşlik içinde böyle etkinliklerin sık sık olacağını dile getirdi.

FATMA YAZICI

Sepetim