0.542. 537 86 70

Sahte hesaplar kıskaca alındı…

Aydın ve Mersin’de Yerel Yönetimlerin FETÖ bağlantıları ile mücadele edenlere hakaretler yağdıran sahte hesaplar kıskaç altına alındı. Twitter üzerinden yayın yapan “OSMANLI TORUNU” isimli sahte hesap hakkında 173 suç duyurusu yapıldığı öğrenildi.

2016-12-27

Osmanlı’nın Torunu’na bir Haller Oldu!

Twitter'da Ağustos 2016 tarihinde açılan SAHTE hesap kendi kendini kapattı.

Mersin’in MHP’li Büyükşehir Belediyesine yönelik Ağustos 2016 ayı içinde yapılan FETÖ/PDY kapsamındaki soruşturma ve tutuklamalar nedeniyle aynı ay içinde kurularak yayına başlayan Twitter’deki  “OSMANLI TORUNU” adlı kullanıcı hesabı uzun süredir takip edilmesine rağmen bir türlü yakalanamamıştı.

Ancak bu süre içinde hakkında 173 suç duyurusu yapıldığı bilinen ve SAHTE HESABI kimin kullandığı, ne için kullandığı, yandaşları, yardımcı ve yararlı olanları, bu işten menfaat temin edenleri, emniyet güçleri sıkı bir şekilde araştırıyorlardı.

Siber suçlar devreye girdi ve bu hesabın kullanıcısı hakkında çok sayıda bilgi ele geçirdiler.

Fakat bu hesaptan yarar görenler, sürekli Mersin Cumhuriyet Başsavcısı ile soruşturmayı yürüten savcı hakkında akla hayale gelmez iddia ve ithamlar ortaya attılar, bu soruşturma kapsamında yazı yazan, yorum yapan, haber yapan gazeteciler hakkında da KUMPASÇI diyerek akla hayale gelmez iftiralar sürdürdüler.

Ne hikmet ise bu sahte hesabın kurulduğu ve yayına verildiği tarih olan Ağustos 2016 ayı içinde aynı şekilde bir haber sitesi kuruldu ve bu hesapta yayınlanan uydurma bilgiler, suç uydurmalar, suçlu uydurmalar, iftira ve hakaretler bu haber sitesinde de haber diye kullanıldı.

Derken Mersin MHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik FETÖ/PDY dosyasının iddianamesi hazırlık aşamasında iken bu hesabın (https://twitter.com/webturk1453) olan kullanıcı ismi ve uzantısı birden bire (https://twitter.com/ifsa1453) şeklinde değiştirilip yayına bir süre daha devam etti. 

Hakkında 173 suç duyurusu olan  https://twitter.com/webturk1453 uzantılı kullanıcı kendince bir tedbir almış ve uzantısını değiştirip yine iftiralarına devam etmişti.

Kendisini sıkı bir şekilde takip eden ve iftiraya uğrayan kesim bu uzantının da aynı uzantı olduğunu ve aynı kişiler olduğunu tespit ederek belgeler ile tekraren savcılığa suç duyurusunda bulundular. 

Ancak Osmanlı Torunu adlı kullanıcı çalışmalarını sürdürdü.

Bu arada iddianame hazırlandığı ve mahkemeye sunulduğu öğrenilince hesap birden bire kendi kendini durdurdu. 

Ne hikmet ise artık yayına son verdiler (!)

Şimdi her iki uzantı da aşağıdaki şekilde görüntü veriyor. Kendilerinin bu hesabı durdurdukları belli… 

Oysa Mahkeme kararı ile haklarında erişimin engellenmesi, kapatma kararı olduğu halde bir türlü kapatılmayan, yasal boşluklardan faydalanan bu hesabın kullanıcısı, yardımcı ve yararlı olanları ile bu işten fayda temin edenler rahata ermiş olacaklar ki, hesap sustu.

Haber Kaynağı: http://www.haberanaliz.net/news-osmanli%E2%80%99nin-torunu%E2%80%99na-bir-haller-oldu!-39788.html

Öte yandan Emniyet’in Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü sahte hesapların bağlantılarına ulaştı. Sahte hesapların Merkezinin Sarıyer olduğu, Aydın, Mersin, Kuşadası ve Söke’den derlenen bilgilerin Sarıyer’de toplanıp Balıkesir üzerinden yayın yaptığı tespit edildi. Sahte hesapların koordinesinin ise Söke’den yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Sepetim