0.542. 537 86 70

Sarıyer’i sarsan sıcak gelişme…

SARIYER BELEDİYESİ’NE YOLSUZLUK SORUŞTURMASI.. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sarıyer Belediyesi ve yöneticileri hakkında yolsuzluk soruşturması başlattı. Soruşturma kapsamında dün belediyeye gelen İstanbul Mali Şube ekipleri, belediyedeki tüm müdürlüklerden son 2-3 yılda yapılan tüm ihale ve ödeme dökümlerinin listesini istedi.

2019-08-20

www.sariyergazetesi.com Haber Sitesi’nden Bekir Batu’nun Özel Haberine göre;

Sarıyer Belediyesi üst düzey yöneticileri hakkında yolsuzluk ve FETÖ soruşturması başlatıldı. Açılan soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Mali Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü‘ne talimat vererek Sarıyer Belediyesi’nde son 2-3 yılda kimlere ne kadar ödeme yapıldığının araştırılmasını istedi.

Mali Şube Müdürlüğü ekipleri de dün (Pazartesi) Sarıyer Belediyesi’ne giderek savcılığın kendilerine verdiği talimat gereği belediyedeki tüm müdürlüklerden son 3 yılda yaptıkları bütün ihaleler ve yapılan ödemelerle ilgili döküm listesi istedi. Mali Şube, belediyeden son 3 yılda kimlerin ne kadarlık ihale aldığını, kimlere ne kadar ödeme yapıldığını tek tek mercek altına alacak.

MALİ POLİSİN GELİŞİ BELEDİYEDE HEYECAN YARATTI

Dün belediyeye gelen Mali Şube ekipleri nedeniyle belediyede büyük panik yaşanırken, müdürlükler şimdi Mali Şube’ye verecekleri dökümleri hazırlamak için hummalı bir çalışma yapıyor. Belediyede keyifleri kaçıran sıcak gelişme nedeniyle, personel arasında da kayyum telaşı yaşandığı öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere 2010 yılında yine Mali Şube Ekipleri Sarıyer Belediyesi’ne gelerek operasyon yapmış ve aralarında dönemin belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 5 kişi tutuklanmıştı. Dün belediyeye gelen Mali Polis ekipleri ise bir operasyon yapmadı ve arama işlemi yapmadı, sadece belediyedeki birim müdürlüklerine kendilerine son 3 yılın ödeme döküm listelerini teslim etmeleri için süre verdi.

KARAASLAN İLE GENÇ’İN YAZIŞMALARI BASINA SIZMIŞTI

Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine atanan kayyumlardan sonra dün SABAH yazarı Ersin Ramoğlu aralarında Sarıyer Belediyesi’nin de yer aldığı 34 belediyeye daha kayyum atanılabileceğinin sinyalini vermişti.

Öte yandan FETÖ’nün belediyeler imamı Erkan Karaaslan ile Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç arasında yapıldığı belirtilen yazışmalar da basına sızmıştı.

Karaaslan’ın, yurt dışına kaçmak için Şükrü Genç’ten yardım istediği, Genç’in de Karaaslan’a bu konuda Muzaffer Taşkın’ın kendisine yardımcı olacağını söylediği yazışmalar basına yansımıştı.

Söz konusu yazışmaların da soruşturma dosyasına girdiği konuşuluyor.

Öte yandan Sarıyer Belediyesi’nin 140 milyon olan borçlarının 620 milyona dayanması da belediyedeki savurganlığın ve harcamaların nerelere yapıldığının araştırılmasına neden olmuştu.

Haber kaynağı: https://sariyergazetesi.com/2019/gundem/sariyer-belediyesinde-yolsuzluk-sorusturmasi-102590

Sepetim