0.542. 537 86 70

Savaş’tan, Çerçioğlu’na “Hodri meydan..”

AYDIN SİYASETİ KIZIŞIYOR... AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA SAVAŞ CHP'Lİ ÇERÇİOĞLU'NA HODRİ MEYDAN ÇEKTİ : "ÇIKABİLİYORSAN GEL ÇIK KARŞIMA, GÖRSÜN HERKES.. "

2018-04-12

HABER: HASAN KADİFE

"Ormancı Ali'nin oğlu Mustafa sizin emrinizde, kapısıda gönlüde size açık.." diyerek Çineli hemşehrilerinden 2019 için destek isteyen AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Özlem Çerçioğlu'nun 10 bin kişilk Karacasu açılış şovuna "Kadrolu sözcülerle bize cevap veriyor. Gel bak Çine'ye de gör bu kalabalığı, Karacasu'daki gibi öyle taşıma ile insanlar yığılmıyor burada..." sözleriyle tepki gösterdi.
AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın Gıda ve Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Zeytin fidanı dağıtımı ve genç çiftçi projesi hayvan dağıtım" törenine katılmak için bir günlüğüne geldiği memleketi Çine'de CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na yüklendi...

Savaş, hem törenin yapıldığı hükümet meydanında, hem vatandaşlarla sohbeti sırasında, hem de İlçe Kaymakamlığı ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na yönelik eleştirilerine devam etti, “Hodri meydan”restini çekti.

Şöyle dedi:

“Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı konuşmasında ‘İktidar partisinin milletvekilleri geliyor el sıkıyor, dolaşıyor, gidiyor, yaptıkları hiç bir şey yok’ demiş. Ben’de diyorum ki Sayın Çerçioğlu, AK Parti iktidarının, milletvekillerinin yaptıklarını görmek için lütfen Allah aşkına halkın arasına karışın ve yaptıklarımızı görün. Çine Adnan Menderes Barajını yaptık, Aydın’da birçok hastane, yol, gölet, derslik yaptık daha da yapmaya devam ediyoruz. Ama Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı görmeden, gezmeden, dolaşmadan kürsüden ahkâm kesiyor. Biz cevap verdiğimiz de de kadrolu iki tane sözcüsü çıkıyor onlar cevap veriyor. Sonra da ‘Ben baraj yapacaktım Orman ve Su İşleri Bakanı izin vermedi, yapamadım, Battı çıktı yapacaktım Karayolları Genel Müdürlüğü izin vermedi’ diyor. Buna ne denir biliyor musunuz? Büyükşehir Belediye Başkanı olarak mazeret üretme, çık sokak sokak dolaş millette görsün. Çıkamazsın, dolaşamazsın her çıktığında vaat ettiğin hizmetleri karşına çıkaracaklar. Kanalizasyon sistemine kurmadığın halde katı atık bedeli aldığın o su faturaları senin karşına çıkacak. Yüreğin yetiyorsa Çerçioğlu istediğin yerde, televizyon kanalında belediyeciliği, bütçeyi, projeleri konuşmaya hazır mısın? Hodri meydan diyorum... Bunlar bizim görevimiz ama 2019 Mart ve Kasım ayına geldiğimizde Çineli hemşerilerimden de güzel bir destek istiyorum. Çine ve Aydın’ı AK Partili Belediyecilikle tanıştıracağız inşallah. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş Çine ilçesinde, "Zeytin fidanı dağıtımı ve genç çiftçi projesi hayvan dağıtım" törenine katıldı.

“Eski Hükümetlerin iki yakası bir araya gelmiyordu” diyen Milletvekili Savaş, burada yaptığı konuşmasında AK Parti İktidarının 2012 yılında bu yana üreticiye 110 milyar liralık karşılıksız maddi destek sağladığına dikkat çekerek, “Aydın'da bu rakam 3,5 milyar lira. Eskiden var mıydı mazot, gübre, yem desteği? Eski hükümetlerin iki yakası bir araya gelmiyordu. Devlet faiz ödüyordu. Eskiden 100 liranın 86 lirası faize gidiyordu. Şimdi sadece 10 lirası gidiyor. Geri kalanı milletimize yatırım olarak geri dönüyor" dedi.

Zeytinin bugüne kadar üretim, verim ve gelirin sembolü olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren Milletvekili Mustafa Savaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör örgütlerine yönelik düzenlediği “Zeytin Dalı Operasyonu”na dikkatleri çekerek, zeytinin Türk Milleti'nin gücünün sembolü haline geldiğini söyledi.

Milletvekili Savaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz iktidara geldiğimizde ülkede toplam 100 milyon civarında zeytin ağacı vardı. Şimdi bu rakamı 170 milyona çıkardık. Hedefimiz üreticimizin gelirini artırmak. AK Parti olarak çalışıyor, toprağımızı fidan ve su ile buluşturuyoruz. Var gücümüzle hep birlikte çalışmaya da devam edeceğiz.”

Millvtvekili Savaş Çine’deki yatırımlar hakkında da bilgiler verirken, Yeni Hükümet Konağı’nın temelini Ağustos ayında atacaklarını kaydetti. 100 yataklı Yeni Çine Devlet Hastanesi’nin de önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağını sözlerine ekleyen Savaş, Çine’yi doğalgaz ile tanıştırdıklarını, yıl sonuna kadar da 2 bin haneyi doğalgaz ile buluşturacaklarını söyledi.

Savaş şöyle devam etti:

“TOKİ çalışmaları devam ediyor. Ayrıca sivil toplum kuruluş temsilcileri ile ortaklaşa yürütülen Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu'ndaki ek ders inşaatı da devam ediyor. İnşaat tamamlandığında ek derslikler ile okuldaki öğrenci sayısı artacak. Çine Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımlar 3 yıl içinde bitecek ve yaklaşık 3 bin kişilik istihdamsağlanacak. Buradan Çineli hemşehrilerime bölge hayvan hastanesi yapılacağını da müjdeliyorum.”

Aydın Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’nın (YİKOB) destekleri ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu “Zeytin Bahçelerinin Rehabilitasyon Projesi” kapsamında Çine’de 11 bin 400 adet gemlik zeytin fidanı 400 üreticiye teslim edildi.

Ayrıca “Genç çiftçi” projesi kapsamında her üreticiye 30 bin lira hibe destek sağlanırken 95 adet büyükbaş hayvan desteğinin 24 adedi de hak sahiplerine verildi.

Proje hakkında bilgi veren Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Karacasu, Bozdoğan ve Çine’yi kapsayan, 2 bin 150 üreticiye dağıtılacak 714 bin lira tutarındaki 107 bin fidanın yüzde 70’inin Aydın Valiliği YİKOB bütçesinden, yüzde 30’unun çiftçi tarafından karşılanacağını söyledi.

Projenin 5 yıl sürdürülmesinin planlandığını belirten İl Tarım Müdürü Aktaş, proje kapsamında gemlik, manzanilla ve palamut fidanlarının boş alanlara dikilerek üreticinin gelir elde etmesinin amaçlandığını kaydetti. Aktaş, dağıtılan 11 bin 400 zeytin fidanının Çine ekonomisine yaklaşık bir milyarlık destek sağlayacağını sözlerine ekledi.

Çine Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törene, Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Çine Kaymakamı Özkan Demir, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Aktaş, Çine İlçe Jandarma Karakol Komutanı Hekim Soydan, Aydın İli kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, Çine Belediye Başkan Yardımcı Timuçin Karabulut, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.

Sepetim