0.542. 537 86 70

“Siyasilerin mal varlıkları araştırılsın..”

Dönemin Anavatan Partisi Ankara İl Yönetim Kurulu Üyelerinden Erdal İlhan Davutoğlu, “Nereden Buldun Yasası”nın yürürlükten kaldırılması ile birlikte ülkede yolsuzluk ve rüşvet olaylarının hızla arttığına dikkat çekti. Türkiye’nin tek gündeminin bu konu olması gerektiğine vurgu yapan Davutoğlu, “Tüm Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar, ilgili Bakanlar ve bürokratlar mal varlığının hesabını vermelidir. Siyasilerin mal varlıklarını sorgulayacak bir komisyon kurulmadan Türk halkı yeni bir seçim sandığına gitmemelidir” dedi.

2019-12-11

“Nereden Buldun Yasası”nın çıkarılarak tüm siyasilerin malvarlıklarının araştırılmasını isteyen Davutoğlu, “Türkiye’nin tek gündemi bu konu olmalıdır. Tüm Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar, ilgili Bakanlar mal varlığının hesabını vermelidir. Siyasilerin mal varlıklarını sorgulayacak bir komisyon kurulmadan Türk halkı yeni bir seçim sandığına gitmemelidir” dedi.

Davutoğlu sosyal medya hesabından, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a şu çağrıyı yaptı:

“Şu anda görev yapanlar da dâhil olmak üzere; yaşayan bütün Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Kamu bankalarının bağlı olduğu bakanlar, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nda görev yapmış yetkililer ve onların birinci ve ikinci derece hısımlarının ve akrabalarının mal varlıklarını, bu varlıklardaki değişimi, bu kişilerin siyasete girdikleri, devlet görevi üstlendikleri günden bugüne kadar araştırmak ve soruşturmak üzere TBMM'de gerekli komisyonlar oluşturularak tüm siyasetçi ve bürokratların mal varlıkları araştırılsın..”

Anavatan Partisi Eski Genel Başkanı ve Başbakan Mesut Yılmaz ile bu konuyu Yeni Çağ Gazetesi'nden Orhan Uğurluğlu'nun konuştuğunu da kaydeden Davutoğlu, Mesut Yılmaz’ın Uğurluoğlu'na, “Türkiye Büyük Millet Meclisindeki soruşturma komisyonunda ve Anayasa Mahkemesi’nde benim ve ailemin mal varlığı incelendi. Hiçbir anormal artış, usulsüzlük ve yanlışlık saptanmadı. Ben siyasetçilerin ve ailelerinin mal varlıklarının açıklanmasından yani şeffaflıktan yanayım. Her türlü araştırmanın yapılmasını doğru bulurum” şeklinde açıklama yaptığını aktardı.

HABER MERKEZİ..

Sepetim