0.542. 537 86 70

Şoförler Aydın BŞB’ye dava açtı…

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Nazilli Şoförler Odası Başkanı Seyfi Çalışkan, şoför esnafı üzerinde uygulanan baskıcı tutuma son verilmesini istedi.

2017-04-26

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin şoför esnafı üzerinde uyguladığı bastıcı tutuma isyan eden şoför esnafı Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış uygulamaları için dava açtı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Nazilli Şoförler Odası Başkanı Seyfi Çalışkan, şoför esnafı üzerinde uygulanan baskıcı tutuma son verilmesini istedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 500’lere varan zam uyguladığını bunun da şoför esnafını isyan ettirdiğini kaydeden Başkan Çalışkan, Federasyon hukukçuların Aydın’da uygulanan yanlış uygulamalar hakkında detaylı araştırma yaptığını ve alınan görüşler doğrultusunda davaların açıldığını kaydetti.

“BAŞKAN ÇERÇİOĞLU İLE GÖRÜŞEMEDİK..”

Şoför esnafı olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu aşamasında birçok uygulamaya destek verdiklerini sözlerine ekleyen Çalışkan, “Ancak Aydın Büşükşehir Belediyesi eline geçirdiği güç ile şoför esnafı üzerinde yoğun bir baskı uygulamaya başladı. Yüzde 300-500 oranındaki zamlarla şoför esnafı mağdur edilmeye başlandı. Federasyon Üyesi olarak şoför esnafımızdan gelen yoğun şikâyet ve talepler üzerine durumu Aydın’daki tüm şoförler adına Büşükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile görüşmek istedik ancak Büyükşehir’deki kapılar yüzümüze kapındı, istediğimiz görüşmeyi de bir türlü sağlayamadık. Bu durumda soruna bir çözüm bulmamız gerekiyordu. Konuyu Şoförler Federasyonu’nda hukukçularımız ile masaya yatırdık ve şoför esnafımızın hakkını aramak için sonunda dava açmak zorunda kaldık” dedi.

“DAYATMALARLA KARŞI KARŞIYAYIZ..”

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin haksız dayatmalarıyla karşı karşıya kaldıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Seyfi Çalışkan, Türkiye’nin diğer Büşükşehir Belediyelerinin Aydın’daki dayatmacı anlayışı uygulamadıklarını ifade ederek, “İzmir ve Bursa Büyükşehir Belediyelerinde açılan davalar kazınılmıştır. Bu mahkeme kararları Aydın için de emsal kararlardır. Biz tüm Aydınlı şoförlerin menfatini koruyacak iptal davalarını açarak Aydın BŞB’nin yanlış uygulamalarına dur demek istiyoruz” diye konuştu.

“DAVA AÇMAKTAN BAŞKA YOL KALMADI..”

Davaları Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış uygulamaları ile mağdur olan şoför esnaflarının açtığını kendilerinin de gerek Federasyon gerekse Nazilli Şoförler Odası olarak şoför esnafına hukuki destek vererek yol gösterici olduklarını belirten Seyfi Çalışkan, Aydın’da şoför esnafı hakkında uygulanan yaptırımların Türkiye’nin hiçbir Büyükşehir Belediyesi’nde baskıcı rol oynamadığını ve yaşanan sorunların da karşılıklı diyaloglarla makul bir şekilde çözüme kavuşturulduğuna dikkat çekerek “Bizim bir tek amacımız var o da şoför esnafının mağduriyetinin giderilmesidir. Hiçbir zaman belediyemizle hukuki anlamda karşı karşıya gelmek istemezdik. Ancak, yaşanan hak mağduriyetlerini gidermek için bize dava açmaktan başka yol bırakılmadı” dedi.

“ZAMLAR ÇOK YÜKSEK..”

Seyfi Çalışkan, Aydın BŞB’nin yaptığı zamların yüksek olduğunu, T Plakalı taksilerden alınan uygunluk ve çalışma izin belgeleri ile S plakalı araçlardan alınan güzergah izin belgesi ve araç uygunluk belgesi ücretlerinin yasal olmadığını, ayrıca ticari plakalı minibüslerden talep edilen güzergah ücretlerinin fahiş olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

“Aydın Büyükşehir Belediyesi şoför esnafından her yıl belli miktarda bir aidat alıyor. Ruhsat almak istenildiğinde ruhsat bedeli alınıyor. Geçen yıl 100 lira olan aidat bu sene 500 lira olmuş. Taksisini satmak isteyen esnaftan 5 bin lira, şehir içi hat almak isteyen esnaftan 37 bin lira para alınıyor. Bütün ruhsat ve harç fiyatlarında inanılmaz ölçüde zam uygulanıyor. Şoför esnafından alınan paralarla alınan otobüsler de karşımıza rakip oluyor. Büyükşehir Belediyesi halka hizmet etsin ama şoför esnafına da bu kadar yüklenmesin. Büyükşehir Belediye Başkanının kendisi ile görüşmek istiyoruz randevu bile vermiyor, telefonlarımıza da çıkmıyor. Yapılan zamlar şoför esnafını ciddi anlamda etkiliyor. Biz de bunun haksız bir uygulama olduğunu belirtiyoruz ve mağduriyetlerin giderilmesi için açılan davalara her türlü hukuki desteği veriyoruz.”

Sepetim