0.542. 537 86 70

Söke’de Yenidoğan Semt Evi Sergisi Açıldı...

Söke Belediyesi’nin başarılı projelerinden biri olan Semt Evleri giderek büyürken, semt evlerinde açılan kursların katılımcı ve üretimleri de giderek artıyor. Söke Belediyesi’nin bünyesindeki dokuz semt evinden biri olan Yenidoğan Semt Evi’nde açılan kurların el emeği ürünlerinin yer aldığı sergi açıldı. Boncuk İşleme, Tel Kırma, Dikiş ve Ev Aksesuarları kurslarında ortaya çıkan ürünlerin sergilendiği serginin açılış töreni gerçekleştirildi.

2016-09-20

Açılış törenine Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saim Korkut, Yenidoğan Mahalle Muhtarı Tuncay Tunç, kurs eğitmenleri ve kursiyerler ile vatandaşlar katıldı.

Yenidoğan’da dört dalda Mart ayında açılan ve en son kursun Ağustos ayında sona erdiğini söyleyen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saim Korkut; “Söke Belediyesi ile işbirliği içinde başarılı kurslar gerçekleştiriyoruz. Halk Eğitim Merkezi olarak yeni döneme Ekim ayı itibariyle başlıyoruz. Yeni dönemde belediyemiz ile birlikte yeni kurslarımız devam edecek. Bize yer tahsisi konusunda kapılarını açan ve işbirliği içinde olan Söke Belediye Başkanımız Süleyman Toyran başta olmak üzere Söke Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

İlk olarak Söke merkezde başlayan kursları çevre mahallelerde açılan semt evlerine de yaydıklarını belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Açılan kurslara destek veren Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Saim Korkut’a teşekkür ediyorum. Açtığımız kurlarda biz kadınlarımızın boş vakitlerini değerlendirdiklerini, ayrıca kadınlar arasında tanışma ve dayanışmanın arttığını gördük. Hedefimiz bu kurslarda üretilen ürünlerin kadınlarımızın aile ekonomilerine geri dönüşünü sağlayabilmek. Bu konuda çalışmalarımız var” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sergi gezilirken, Boncuk İşleme, Tel Kırma, Dikiş ve Ev Aksesuarları kurslarında ortaya çıkan el emeği ürünler beğeni topladı.

Sepetim