0.542. 537 86 70

Su borçlarının silindiği ortaya çıktı..

CHP’li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın Belediye Başkanı seçilir seçilmez ilk iş olarak kendisine ait bar ve otel işletmelerine ait su borçlarını “terkin” yöntemi ile sildirdiği gerekçesiyle Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Belediye çalışanı İlksen Yalçın’ın şikayetiyle başlattığı soruşturma kapsamında bilirkişi incelemesine gönderilen bilgisayar hard disklerinde Başkan Atabay’ın su borçlarının silindiği bilirkişi raporu ile tescillendi..

2018-04-30

HABER MERKEZİ

CHP'li Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın BAR VE OTEL işletmelerine ait 70 bin liralık su faturalarının "terkin" yöntemiyle sildirtme iddialarına ilişkin, Didim Belediyesi eski su işleri çalışanı İlksen Yalçın suç duyurusunda bulunmuş, Başkan Atabay hakkında dava açılmıştı. 

Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında bilirkişi incelemesine gönderilen bilgisayar hard disklerinde Başkan Atabay’ın su borçlarının silindiği bilirkişi raporu ile tescillendi..

Ahmet Deniz Atabay'ın baskı ve tehdit sonucu 70 bin liralık su borcunu silmek zorunda kaldığını öne süren Didim Belediyesi çalışanı İlksen Yalçın, Aydın Valiliği’ne giderek yaşananları anlattı.

2012 yılında Didim Belediyesi’nde kadrolu işçi olarak çalışmaya başladığını ifade eden Yalçın, 30 Mart 2014’teki yerel seçimi Deniz Atabay’ın kazanmasının ardından, bir önceki başkanı desteklediği gerekçesiyle zor günler yaşamaya başladığını, birçok belediye çalışanının da aynı zorlukları yaşadığını belirtti.

Tehditler nedeniyle korktuğunu ve su borcunu sildiğini ifade eden İlksen Yalçın, “Kimseye söyleyemedim bu zamana kadar. Adamın benim her attığım adımdan haberi oluyordu. Birisinin yanına gittim, söylemek istedim. ‘Sen şu gün, şunun yanındaydın’ dedi. Bunlar tehlikeli insanlar, ben çok korkuyorum” ifadelerini kullandı.

“İFTİRAYA UĞRADIM”

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’ın daha sonra bir kadının su borcunun silinmesini istediğini öne süren İlksen Yalçın, “Sitede oturan bir kadınmış. Kadın için ‘Benim değer verdiğim bir insan’ dedi. Attığım her adım takip ediliyordu. Ben kadının ismini kağıda yazmaya çalıştım ve benden huylandılar. Daha sonra kız kardeşimi işten attılar” dedi.

Daha sonra kendisinin de şifresi ele geçirilerek yapılan bir işlem nedeniyle iftiraya uğradığını savunan İlksen Yalçın, “Beyaz programdan olgu programına geçmek için bütün şifreleri kırmışlar. Bilgi işlemden Cem, Hakan bey vardı. Programı kullanmaları için firmaların şifrelerini vermediler. Onlar onay vermedi diye arkadaşlarımı sürdürdü” ifadelerini kullandı.

Kendi adının da 2 trilyonluk bir usulsüzlüğe karıştırıldığını ve bu nedenle ASKİ Kuşadası şubesine sürüldüğünü savunan İlksen Yalçın, suçlandığı evrakların değiştirilmiş olabileceğini söyledi.

İlksen Yalçın'ın suç duyurusu ile açılan dava dosyasına ilişkin, bilirkişilerin hazırladığı rapor  tamamlandı.

Bilirkişi raporuna göre, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın su borçlarının silindiği tescillendi.

İŞTE BİLİRKİŞİ RAPORU:

Sepetim