0.542. 537 86 70

Türk Bayrağına saygısızlığa soruşturma…

CHP DİDİM ADAYI A. DENİZ ATABAY'IN SEÇİM OFİSİ AÇILIŞINDA CHP İÇİNDEKİ GİZLİ HDP’LİLERİN TÜRK BAYRAĞINI HALAY BAŞI MENDİLİ GİBİ KULLANMASINA AYDIN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NIN SORUŞTURMA AÇTIĞI ÖĞRENİLDİ…

2019-02-10

Didim’de Türk Bayrağı’nın halay başı mendili gibi kullanılmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte seçim ofisi açılışında kamuoyunda HDP’li olduğu konuşulan Didim Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Ali Coşkun’un Türk Bayrağı’nı halay başı mendili gibi kullanmasına ve resimleri kendi sosyal medya hesabından paylaşan Ahmet Deniz Atabay hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma açtığı öğrenildi.

Başkanlığı döneminde skandallar ile anılan ve seçimlere 50 gün kala yeni bir skandal ile ismi konuşulmaya başlanan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın seçim ofisi açılışında yaşanan Türk Bayrağı’nın mendil yapılarak halay çekilmesi bardağı taşıran son damla oldu.

Türk Bayrağı’nı halay başı mendili gibi sallayan ve seçim sonrası seçilirse Ahmet Deniz Atabay’ın meclis üyesi başkan yardımcısı olacağı konuşulanİş Güvenliği Uzmanı Ali Coşkun’a tepkiler çığ gibi artıyor.

Son iki yıldır hiç bir resmi sıfatı olmadan belediyenin toplantılarına katılan, ziyaret ve karşılamalarda yer alan ve en önemlisi de Didim Belediyesi’ndeki iş cinayetine kurban giden Levent Bakay hakkındaki soruşturmalarda adaleti oyalamakla görevli Ali Coşkun'un seçim ofisi açılışında kendinden geçercesine halay başılığa soyunması ve bu esnada elindeki Türk Bayrağı’nı mendil gibi sallamasına CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun yanı sıra diğer CHP'lilerin seyirci kalması ve tepki göstermeyişi akıllarda soru işareti bırakıyor.

A. Deniz Atabay'ın kendi sayfasında paylaştığı fotoğraf ve görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından birçok basın kuruluşunda haber olması üzerine Didim ve Aydın Savcılıklarının 2893 sayılı "Türk Bayrağı Kanunu"na muhalefet suçlaması ile soruşturma açtığı da gelen bilgiler arasında.

Yaşanan bu olay üzerine Başkan Atabay’ın Ali Coşkun ile nasıl bir karar alacağı Didim kamuoyunca merak ediliyor.

Sepetim