0.542. 537 86 70

“Türkiye’de yatırım yapan kazanacak..”

Çine Devlet Hastanesi Hemodiyaliz merkezi’nin açılışında konuşan AK Parti MKYK Üyesi milletvekili Mustafa Savaş, gelişimci ve yatırımcılara çağrı yaparak, “Hiçbir şekilde yatırımınızı ertelemeyin, yatırımlarınıza devam edin. Türkiye’de yatırım yapan kazacak” dedi.

2017-12-27

AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş Çine’de Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Merkezi ile Çine Sosyal Hizmetler Merkezi Hizmet Binası’nın açılış törenlerine katıldı.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in de katıldığı Çine Devlet Hastanesi Kaltun Madencilik Hemodiyaliz Merkezi’nin açılışında konuşan Milletvekili Mustafa Savaş, “Bu can, bu nefes bende olduğu sürece doğduğum topraklara hizmet etmek, yatırım yapmak boynumun borcudur” dedi.

Memleketi Çine’de yoğun ilgi ve sevgi ile karşılanan Milletvekili Savaş, Hemodilayiz Merkezi’ni Devlet hastanesi’ne kazandıran Kaltun Madencilik’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana sağlık alanında önemli yatırımlar gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

AK Parti iktidarları olarak genel anlamda ülkeyi geliştirip kalkındırdıklarını ama sağlık anlamında hastanelerin 5 yıldızlı otel konforuna getirildiğini kaydetti. Savaş, Türkiye’nin sağlık alanında yaptığı hamleleri anlatırken, “Artık Avrupa’dan Türkiye’ye tedavi olmak için hastalar geliyor, bunun sayısı her geçen de artıyor” dedi.

Çine’de Toplum Sağlığı Hizmet Binası’nın da temelinin kısa süre içinde atılacağını ve bir yılda tamamlanarak hizmete sokulacağını müjdeleyen Milletvekili Savaş, “Ayrıca 2018 yılı yatırım programı içerisine aldığımız Çine’ye 100 yataklı bir hastane projemiz var. Bu projeyi de kısa sürede tamamlayıp hizmete açacağız. Çinemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“AYDIN-DENİZLİ OTOYOLUNUN TEMELİNİ ATACAĞIZ..”

TBMM’inde görüşmeleri tamamlanıp kabul edilen 2018 yılı yeni bütçesinin yatırımlara yol veren bir bütçe olduğuna vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Savaş, “2017 yılında 75 milyar lira olan yatırım bütçemiz 2018 yılında 85 milyar liraya yükseldi. Bu kapsamda da Aydınımıza çok daha yeni hizmetler kazandıracağız” diye konuştu.

Milletvekili Mustafa Savaş, Muhalefetin bütçe görüşmeleri sırasında 2018 yılı bütçesini “faiz bütçesi” şeklindeki eleştirilerine cevap verirken, “Bütçemiz hizmet bütçesi, bütçemiz yatırım bütçesi, bütçemiz istihdama imkan veren bir bütçe. 2002 yılında devletin topladığı 100 liranın 86 lirası faize giderken 2018 yılında 763 milyar liralık bütçemizin sadece toplanan 100 liranın 11 lirası faize gidecek. İşte biz yatırımları bu sayede yapıyoruz. Hasteneleri, otoyolları, hızlı trenleri, bölünmüş yolları bu sayede yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Birde konuşmalarında şunu söylüyorlar. ‘15 yılda AK parti Aydın’a bir çivi dahi çakmadı’ diyorlar. AK Parti Aydın’a 18 milyar liralık yatırım yapmış. Yani yılda 1 milyardan daha fazla bir yatırım yapmış Aydın’a. Neler yapmış birkaç tanesini söyleyeyim. Çine Adnan Menderes Barajını yapmış. Bu günkü maliyet fiyatı 2 milyar 250 milyon. 150 yıllık hayali gerçekleştirmiş. İkizdere Barajı’nı yapmış, Aydın Kadın Doğum Hastanesi’ni yapmış, Kuşadası Devlet Hastanesi’ni yapmış, Karacasu Barajı’nı yapmış, onlarca gölet yapmış ve yapmaya da devam ediyor. Önümüzdeki 2018 yılında da Allah’ın izniyle Aydın-Denizli Otoyol’unun temelini atacağız, 1000 yataklı Şehir Hastanesi’nin ve Adliye Sarayı’nın da temelini atacağız. Muhalefet 2016, 2017 yıllarında da çok karamsar bir tablo çiziyordu ne oldu 2017 yılının 3. çeyreğinde yüzde 11.1 büyüdük, dünya rekoru kırdık. Allahın izni ile 2018 yılı 2017’den daha iyi olacak” dedi.

“TÜRKİYE’DE YATIRIM YAPAN KAZANACAK..”

Milletvekili Savaş, gelişimci ve yatırımcılara da çağrı yaptığı konuşmasında “Hiçbir şekilde yatırımınızı ertelemeyin, yatırımlarınıza devam edin. Türkiye’de yatırım yapan kazacak” dedi.

Konuşmasının son bölümünde Çine’de yapılacak işlere de değinen Milletvekili Savaş şunları kaydetti:

“2 yıl sonra Çine’yi tanıyamayacaksınız. Çine Organize Sanayi Bölgesi ile çalışmalarımız devam ediyor. Hükümet Konağı’nın da temeli yakında atılacak. Ayrıca Fen Lisesi’ni de Çine’ye kazandıracağız. Bizden doğalgaz istendi onu da getiriyoruz ve önümüzdeki sene 3 bin 500 hanede doğal kullanılmaya başlanacak. Yapılan hizmetler için bana teşekkür pankartı asmışlar görünce utandım. Ben bu topraklarda doğdum büyüdüm. Benim buraya hizmet getirmem boynumun borcu. Bu nefes bu canda olduğu sürece doğduğum, büyüdüğüm topraklara hizmet etmeye devam edeceğim.”

Konuşmaların ardından Çine’de Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Kaltun Madencilik A.Ş. tarafından 7 ay önce inşaat temeli atılan ve bu gün hizmete açılan Diyaliz Merkezi, 20 yatak kapasitesi ile 2 seans halinde yaklaşık 100 hastaya hizmet verebilecek.

HABER: HASAN KADİFE

 

 

Sepetim