0.542. 537 86 70

Ümmet Akın, bu binayı nasıl yaptın?

CUMHUR İTTİFAKI’NIN MHP’Lİ EFELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÜMMET AKIN’A SORUYORUZ VE AÇIKLAMA BEKLİYORUZ: “GERMENCİK BELEDİYESİ’NİN HİZMET VERDİĞİ BİNA KİMİN? BU BİNAYI KİM YAPTI? İHALESİ NE ZAMAN YAPILDI? İHALE BEDELİ KAÇ TL?”

2019-03-22

Cumhur İttifakı Efeler Belediye Başkan Adayı MHP’li Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın kamuoyuna “Hizmet Binası yapıyoruz” şeklinde yaptığı açıklamanın doğru olmadığı ortaya çıktı. Başkan Akın’ın Germencik Belediyesi’ne aitmiş gibi göstermeye çalıştığı Hizmet Binası’nı kimin yaptığı, kaç paraya yapıldığı, hangi ihale ile yapıldığı ve binanın kime ait olduğu belirsizliğini koruyor.

Aynı zamanda Germencik Ziraat Odası Başkanı da olan Belediye Başkanı Ümmet Akın’a Cumhur İttifakı’nın Efeler Belediye Başkan Adayı olarak kamuoyunu aydınlatacağı inancıyla şu soruları da soruyoruz: “Germencik Belediyesi bu binada hangi sıfatla duruyor? Kiracı sıfatıyla duruyorsa yıllık kaç TL kira bedeli ödüyor?”

HABER: HALDUN HAŞMET AYSAN

Bilindiği üzere Germencik Belediyesi 55 yıldır hizmet verdiği binasından 24.12.2015 tarihinde törenlerle açılan yeni Hizmet Binasına taşındı.

Yeni bina Germencik Belediye Hizmet Binası olarak hizmet verirken bir kenarında Germencik Ziraat Odası Başkanlığı hizmet veriyor.

Bu neden böyle oldu?

Çünkü, Cumhur İttifakı EFELER Belediye Başkan Adayı Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın aynı Germencik Ziraat Odası Başkanlığını da yürütüyordu.

Germencik Belediye Başkanı sıfatıyla Ümmet Akın, 29 Ocak 2016 tarihinde basına ve kamuoyuna, “Aydın’ın büyükşehir olmasıyla köyler mahalleye dönüştü, bu kapsamda Germencik’de 36 mahallelik bir ilçe oldu. İlçeye 55 yıldır hizmet veren mevcut belediye binası, büyüyen sorumluluk alanı nedeniyle yetersiz kaldı. Bina ömrünü tamamladığı için ilçeye yeni bir belediye binası kazandırmak için kısa bir süre önce kollarımızı sıvayarak yeni bir bina projesi ortaya koymuştuk. Kısa süre içerisinde de yeni belediye hizmet binamıza taşındık. İlçemize Türk ve Selçuklu mimarisi kimliğini taşıyan bu eser ile kurumsal yapımızı güçlendirerek vatandaşlarımıza daha hızlı ve nitelikli hizmet ulaştırabiliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. 

GERMENCİK BELEDİYE BİNASI İHALESİZ NASIL YAPILDI?

Ancak ortada garip bir durum var..

Ümmet Akın’ın, “İlçeye yeni bir belediye binası kazandırmak için kısa bir süre önce kollarımızı sıvayarak yeni bir bina projesi ortaya koymuştuk. Kısa süre içerisinde de yeni belediye hizmet binamıza taşındık” açıklaması kafalarda çok soru işareti bırakıyor.

Çünkü bu bina inşaatı ile alakalı ortada bir İHALE YOK..

SORAN YOK, HESAP VEREN DE YOK..

Binanın yapımı için gerekli parasal kaynağın hangi kurumdan veya hangi kuruluştan veya şahıs tarafından ödendiği bugün hala gizemini koruyor ve kimse bu konuya değinmiyor. Soran da yok, hesap veren de yok.

www.aydinsafak.com web adresinden yayın yapan Aydın Şafak Gazetemize gelen bir ihbar üzerine konuyu incelemeye aldık..

Gerçekten bu bina Germencik Belediyes’ne aitse kaldı ki Ümmet Akın binayı “Belediye olarak yaptık” diyor o halde bu binanın yapım İHALESİ nerede?

Kamu Kurumları yapım işlerini 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’na göre gerçekleştirmek zorunda oldukları ve ihale ilanının EKAP’ta yayınlanma zorunluluğu bulunduğu halde yaptığımız araştırmada Germencik Belediyesi’nin söz konusu hizmet binası yapımı hakkında İhale İlanının olmadığı ortaya çıktı.

Bu bina Germencik Ziraat Odası tarafından yapıldıysa; kaldı ki tüzüğüne göre kamu kurumu niteliğinde bir kurum olan Ziraat Odası’nın da yine bir ihale yapması gerekiyor.

Yaptığımız araştırmalarda böyle bir iz de bulamadık?

Peki bu bina nasıl yapıldı?

Binanın sahibi kim?

Ruhsatı kimin adına verildi?

Bina inşaatı için SGK’ya başvuruyu kim yaptı?

Ümmet Akın’ın Belediye Binası olarak kamuoyuna açıkladığı bu bina hangi kurumun parası ile yapıldı?

KİRALAYAN MI? KİRACI MI?

Kamuoyunda binanın JEOTERMAL firmalarına göz yumma karşılığında o firmalar tarafından yapıldı iddiaları dolaşmakta ise de, ortada bir bağış işlemi veya protokolün de  bulunmadığı görülüyor.

Germencik Belediyesi bu binada hangi sıfatla duruyor?

Kiracı sıfatıyla duruyorsa yıllık kaç TL kira bedeli ödüyor?

Kamuoyundan gizlenen bu bilinmeyenlerin 31Mart 2019 tarihinden önce açıklığa kavuşturulması gerekiyor.

Cumhur İttifakı EFELER Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın’ın bu bina hakkında kamuoyuna yaptığı açıklamalara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

http://aydinhaber.info/haber/germencik-ziraat-odasi-nin-kultur-projesinde-sona-gelindi-1704250.html

https://emlakkulisi.com/aydin-germencik-belediyesinin-eski-hizmet-binasi-yikildi/448028

https://emlakkulisi.com/aydin-germencik-belediyesinin-binasi-agustosta-acilacak/397197

GERMENCİK BELEDİYE BİNASININ YAPIMINDAN RESİMLER..

Sepetim