0.542. 537 86 70

Yargılanma korkusu Çerçioğlu’nu hasta ediyor..

Seçim çalışmalarını tam gaz yürüten ancak mahkeme günü geldiğinde hasta olup 2 gün rapor alarak sanık sandalyesine oturmaktan kaçan Özlem Çerçioğlu’nun “FETÖ Belediyeler İmamı” Danışmanı Erkan Karaarslan ile birlikte yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

2019-02-13

Aydın'da aralarında FETÖ/PDY firarisi Erkan Karaarslan ile 17 sanık hakkında, “ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma ve evrakta sahtecilik” suçlaması ile açılan davarır ikinci duruşması Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne üye olmak ve finans sağlamaktan tutuklu bulunan ve FETÖ Belediyeler İmamı olarak bilinen Erkan Karaarslan ile Özlem Çerçioğlu’nun yargılandığı davanın ikinci duruşması Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya Sincan T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Erkan Karaarslan SEGBİS ile bağlandı.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Karaarslan’a “Hangi suçtan tutuklusun?” diye sordu. Erkan Karaarslan da “FETÖ Terör Örgütü Üyesi olmak ve Örgüte finans temin etmek suçundan Sayın Başkanım” diye cevap verdi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen ve daha önce ihale biriminde çalıştığını beyan eden Damla İnci, (CHP Aydın İl Eski Başkanı Bayram İnci’nin kızı) “İşin yerine getirilmediğini tespit ettiklerini ve tutanağa bağladıklarını ifade ederek, ödeme yapmayan personele mobing uygulandığını ve ilçelere sürüldüğünü” söyledi.

Danışmanlık ihalesini alan MUHKEMDanışmanlık Şirketi’nin Sahibi Erkan Karaarslan sözleşme şartlarını yerine getirmediği için ASKİ personelleri tarafından ödeme yapılmadığı, ödeme yapmayan personellere Nermin Canyurt tarafından baskı yapıldığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda çalışan Şaban Demirtaş, Kurtuluş Günay, Gülsüm Uslu, Damla İnci, Tufan Eskici ve şu an Satın Alma Müdür Vekili olan Ünal Tunca tarafından 06/08/2015 tarihinde tutanak altına alınarak savcılığa intikal ettirildiği dava dosyasına girdi.

Yine aynı personellerce sözleşme şartlarının yerine getirilmediği 05/08/2015 tarihinde tutanak altına alınarak savcılığa verildiği de dava dosyasına girdi.

Her ne kadar ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nermin Canyurt, hizmetin verildiğini iddia etse de satın alma müdür vekilinin “Hizmet verilmedi” diyerek tutanak tutup savcılığa vermesi ise “Hizmetin verilmediğini” doğrular nitelikte görülüyor.

Davanın bir sonraki duruşması 14 Mayıs 2019 saat 9.10’a ertelendi.

Sepetim