0.542. 537 86 70

AK Parti tabanı Aydın’da kimleri vekil görmek istiyor?

Aydın’da 5 milletvekili çıkarılabileceği beklentisi içinde olan AK Parti tabanı kimleri sıralamada görmek istiyor? İşte cevabı…

2018-05-01

24 Haziran erken seçiminde AK Parti Aydın’da milletvekilliği başvurusunda patlama yaşanırken başvuru yapanların çoğunun listeye dahi alınamayacaklarını bildiği halde dostlar alışverişte görsün misali yaptığı başvurular kamuoyunda siyaset ile ilgilenen kesimden birçok kişiyi güldürüyor.

Ankara’da iktidar olan ancak Aydın’da muhalefette kalan AK Parti’nin siyasi bilgi birikiminden uzak, tecrübe ve mücadele azmi yok denecek kadar az en önemlisi halkta karşılığı olmayan kişilerin neden milletvekili adayı oldukları parti tabanından olduğu kadar siyasi çevrelerce de tepki çekiyor.

Kamuoyunda yaptığımız sözlü araştırmalarda AK Parti’den aday adayı olanların çoğunun ‘milletvekili aday adayı oldum’ demek için başvuru yaptıkları ve bunu etiket yaparak seçim sonrasında da kendi gemisini yüzdürmeye devam edecekleri yaygın kanı olarak ortaya çıkarken “AK Parti’den kimlerin sıralamada yer almasını istersiniz?” sorumuza da ilginç cevaplar verildi. Öte yandan AK Parti tabanında Aydın’da en az 5 milletvekilliği çırarabileceği düşünülüyor.

Yaptığımız araştırma sonucunda mevcut 3 milletvekili sıralamaya giremedi.

Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz’ü milletvekili olarak tekrar mecliste görmek istemeyen bir sonuç ortaya çıkarken MKYK Üyesi milletvekili Mustafa Savaş’ın milletvekilliğinde başarılı bir performans gösterdiğini bu nedenle de kendisini Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Aydın’a daha yararlı hizmetler sunacağı görüşü öne çıktı.

Araştırmamızdan çıkan ilginç sıralama sonucu şöyle:

1. Harun Reşit Tayyar

2. İsmail Hakkı Eser

3. Mehmet Sadık Atay

4. Ahmet Rıza Acar

5. Atilla Koç

6. Levent Sabancı

7. Ömer Özmen

8. Gökhan Ökten

Sepetim