0.542. 537 86 70

Akkentli’nin gizli görüşme trafiği deşifre oldu

2023-02-14

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “Prensi” olarak anılan Söke Koordinatörü Fatih Akkentli’nin, Devlet içinde klik olarak değerlendirilen bazı üst düzey isimlerle bir süredir irtibat ve iltisak içinde olduğu öne sürüldü.

Söke ilçesinde Erol Özhavutçu-Durmuş Tuna ikilisiyle medya terörü estirdiği bilinen, Mıcır İhalesi başta olmak üzere adı Bağarası Jandarma Komutanı U.I. ile birlikte en son Dilek Yarımadası’ndaki Milli Park işletmecilerinden rüşvet talebinde bulunduğu iddiasına karışan “Çerçioğlu’nun Prensi” Akkentli’nin, bir süredir güvenlik ve yüksek yargıdaki bazı üst düzey isimlerle gizli görüşme trafiğini sıklaştırdığı öğrenildi.

Ankara kaynaklarımızdan edinilen bilgilere ve iddialara göre,

Yüksek Mahkeme görevlisi üst düzey bir isimle son zamanlarda doğrudan iletişime geçtiği öğrenilen Fatih Akkentli’nin, 17 Şubat 2023 tarihinde karar verilmesi beklenilen Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ile ilgili soruşturma konusu 8 ayrı ihale ile ilgili görülecek dava öncesinde sıklaştırdığı görüşme trafiği dikkat çekici bulundu.

Jandarma Komutanı bir Albay ile de bir süredir yakın diyalog içerisinde olduğu öğrenilen Fatih Akkentli’nin, hakkında devam eden davalara ve kesinleşen cezalara rağmen Devletin Yüksek Mahkeme ve üst düzey asayiş görevlileri ile irtibat halinde bulunması ise akıllara durgunluk veriyor.

Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı görev yapan Albay ile adının rüşvet iddialarına karıştığı U.I. aracılığıyla tanıştığı ve son zamanlarda diyaloglarını daha da sıklaştırdığı iddia edilen Fatih Akkentli’nin, Devletin Yüksek Mahkeme görevlileriyle gerçekleştirdiği görüşmeleri kimlerin aracılığıyla ve hangi amaçla sürdürdüğü gizemini koruyor.

Öte yandan Fatih Akkentli’nin, Hablemitoğlu Cinayet sanığı olarak Bulgaristan’da yakalanarak ülkeye getirilen Çerçioğlu’nun avukatı Levent Göktaş ile bağlantılı olduğu iddia edilen üst düzey Yüksek Yargı üyesi kişi ile hem karara bağlanacak davalar öncesi, hem de Çerçioğlu hakkında açılan “Levent Göktaş soruşturması” sonrası sıklaşması oldukça manidar bulunuyor.

Bilindiği gibi Akademisyen ve Yazar Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelisi olarak kırmızı bültenle aranırken Bulgaristan’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen ve bir dönem Başkan Çerçioğlu’nun, avukatlığını yapan emekli Albay Levent Göktaş’ın MLG isimli şirketine Aydın BŞB’den 2018-2020 yılları arasında 4 ihale verildiği ortaya çıkmış, bu konuda Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde soruşturma konusu yapılan Çerçioğlu ve bürokratları hakkında “edimin ifasına fesat”, “resmi belgede sahtecilik” suçlarından 8 ayrı ihale için açılan davanın son duruşmasında savcı tüm sanıklar için ceza talep etmiş, duruşma 17 Şubat 2023 tarihine ertelenmişti.

Sepetim