Efeler Belediyesi’nden kamuoyu duyurusu
YEREL HABEREfeler Belediyesi’nden “iftira” niteliğindeki haberler üzerine kamuoyu açıklaması yapıldı. Bazı internet haber sitelerinde yer alan haberlerin asılsız ve gerçeği yansıtmayan karalama kampanyası olduğuna dikkat çekildi.
Kamuoyu duyurusu şöyle:
Bazı internet haber sitelerinde “Efeler Belediyesi’nden Şaibeli Borç Anlaşması! 9 Milyonluk Alacak Dosyasında ‘Vekâlet Ücreti Oyunu’ İddiası” başlığıyla yayınlanan haberler tamamen asılsız, gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir karalama kampanyasıdır.
Söz konusu haberlerde yer alan icra iddiası, Efeler Belediyesi’nin geçmiş yönetiminden devralınan borçlara ilişkin olup, bu durum kamuoyundan gizlenmemiştir.
Başkan Anıl Yetişkin, göreve gelir gelmez mevcut borç yükünü azaltmak ve belediyeyi mali disipline kavuşturmak için kapsamlı bir plan hazırlamış; belediyenin kısıtlı maddi imkânları çerçevesinde hem borçların ödenmesi hem de halkın hizmetlerinin kesintisiz şekilde devam etmesi adına büyük bir özveriyle çalışmıştır.
Bu süreçte, geçmiş dönemden kalan bazı borçlarla ilgili olarak icra takiplerinin yaşanmış olması doğaldır. Ancak hiçbir kamu kurumu bilerek veya isteyerek icralık olmayı tercih etmez; bu hem akla hem de yaşamın doğal akışına aykırıdır. Dolayısıyla, bu süreçten birilerine şahsi çıkar sağlandığı yönündeki iddialar tamamen asılsız, yalan ve iftira niteliğindedir.
Efeler Belediyesi’nin tüm işlemleri usule, yasalara ve mevzuata tam bir bağlılık içerisinde yürütülmektedir.
Kişisel çıkarlar uğruna ortaya atılan bu karalama kampanyasını en güçlü şekilde reddediyor, Efeler Belediyesi’ne ve yöneticilerine yönelik bu tür gerçek dışı iddiaları ortaya atan kişi ve kurumlara karşı tüm yasal haklarımızın kullanılacağını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”
İlginizi Çekebilir