Yelis Ayaz'a tahliye kararı...
YEREL HABER17 gündür tutuklu bulunan Aydınpost Genel Yayın Yönetmeni Yelis Ayaz hakkında tahliye kararı verildi. Mahkeme, tutukluluğun devamını gerektirecek hukuki neden bulunmadığını belirtti.
Aydın'da gazetecilik faaliyetleri nedeniyle hakkında soruşturma yürütülen Aydınpost Genel Yayın Yönetmeni Yelis Ayaz ile ilgili önemli bir yargı kararı çıktı.
Yaklaşık 17 gündür tutuklu bulunan gazeteci Yelis Ayaz'ın tahliyesine karar verildi. Aydın 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararda, mevcut aşamada tutukluluğun devamını gerektiren hukuki şartların oluşmadığı değerlendirilerek Ayaz'ın serbest bırakılmasına hükmedildi.
DAVA SÜRECİ
Mahkeme dosyasında yer alan bilgilere göre Yelis Ayaz hakkında "Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" ve "Sesli, Yazılı veya Görüntülü Bir İleti ile Hakaret" suçlamalarıyla dava açıldı.
Aydın 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan tensip zaptında; suçun niteliği, öngörülen cezanın alt ve üst sınırları, sanığın kişisel durumu, tutuklu kaldığı süre ve tutuklamanın geçici bir koruma tedbiri olması hususları birlikte değerlendirildi.
Mahkeme, mevcut durumda tutukluluğun devamını gerektirecek hukuki nedenlerin bulunmadığını belirterek, başka bir suçtan tutuklu veya hükümlü olmaması halinde Yelis Ayaz'ın derhal tahliye edilmesine karar verdi.
İLK DURUŞMA 30 HAZİRAN'DA
Mahkeme ayrıca Yelis Ayaz'a iddianame, hedef süre formu ve duruşma gününün tebliğ edilmesine karar verdi. Dosya kapsamında ilk duruşmanın 30 Haziran 2026 tarihinde saat 09.20'de Aydın 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacağı bildirildi.
Mahkeme kararında şu değerlendirmelere yer verildi:
"Suçun vasıf ve mahiyeti, suçun öngördüğü cezanın alt ve üst sınırları, sanığın kişisel durumu, tutuklulukta geçen süre, tutuklamanın geçici bir tedbir olması ve mevcut durumda tutukluluğun devamını gerektirir nitelikte hukuki sebeplerin bulunmaması dikkate alınarak başka suçtan tutuklu veya hükümlü değilse sanığın derhal tahliyesine karar verilmiştir."
İlginizi Çekebilir