0.542. 537 86 70

Anıl Yetişkin’i mengeneye sıkıştıran trio…

2024-04-16

CHP'den Efeler Belediye Başkanı seçilen Anıl Yetişkin’in mazbatasını alıp göreve başlamasının ardından yapılan görev değişiklikleri ile siyasi sinsi planların da ilk adımları atılmaya başlandı.

CHP’li Anıl Yetişkin’in başkan seçildiği Efeler Belediyesi’nde yeni dönemin yönetim kadrolarının şekillenmesinde Özlem Çerçioğlu’nun sözünün dışına çıkılmadığı iddiaları siyasi kulislerde konu olurken Başkan yardımcısı seçilen Barış Altıntaş ile de Anıl Yetişki’nin attığı her adımın kontrol altında tutulacağı konuşuluyor.

Bilindiği gibi, geçmiş dönem Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay da yine Barış Altıntaş’ın Başkan yardımcılığı ile kontrol altında tutulmaya çalışılmış ancak durumu fark eden Başkan Ataş Barış Altıntaş’ın görevine son vermişti.

TARİH TEKERRÜR EDECEK Mİ?

31 Mart seçimleri öncesi CHP’den Efeler Belediye Başkan Adaylığı için sıkça adı geçen Barış Altıntaş’ın tabanda karşılığı olmayışı nedeniyle bu düşünceden vazgeçilmiş, daha sonra Özlem Çerçioğlu CHP’de kaydı bile olmayan Aydın Baro Başkanı Anıl Yetişkin’in adaylığına işaret etmişti.

Bu noktadan sonra siyasi planların temeli de atılmış oldu. 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Anıl Yetişkin Belediye Başkanı seçildi ancak kendisi de mengeneye sıkıştırıldı.

Efeler Belediyesi’nde Barış Altıntaş’ın Başkan Yardımcısı olması ile belediye içi görevlendirmeler ve değişiklikler için söz sahibi olduğu, yine Çerçioğlu’nun güvendiği isimlerden biri olan Polat Bora Mersin ile siyasi yapılanmanın denetim altına alınmaya başlandığı, Rıza Yörüyen ile de belediyenin mali disiplinin kontrol altında tutularak Başkan Yetişkin’in mali yönden elinin kolunun bağlanmasının planlandığı Aydın’da siyasi kulislerin en çok konuşulman konuları arasında birinci sırayı oluşturuyor.

Barış Altıntaş, Polat Bora Mersin ve Rıza Yörüyen ile şu günlerde Efeler Belediyesi’nde Büyükşehir'in en yoğun baskısını gösterdiği gözlemlenirken, cendereye sıkıştırılmaya çalışıldığı iddia edilen Başkan Anıl Yetişkin'in köprüleri ne zaman atacağıyla ilgili siyasi kulislerde toto oynanmaya başlandı.

ÖZAKCAN VE ATAY’IN AKİBETİNİ YAŞARSA…

Öte yandan siyasi kulislerde konuşulan bir başka konu ise; Efeler Belediyesi’nin önceki başkanları  Mesut Özakcan ve Mehmet Fatih Atay’ın da Özlem Çerçioğlu ile uyum içinde görevlerine başladıkları ancak ilerleyen zaman içinde ikisinin de seçim kazandığı partilerinden istifa etmek zorunda bırakıldıkları biliniyor.

Anıl Yetişki’nin de gerek Baro çevresinde gerekse Aydın kamuoyunda sağlam karakterli bir kişi olduğu belirtiliyor. Ancak siyasi tecrübesinin olmadığı ve siyasi tehlikelerin nereden geleceğini fark edecek bilgi birikimine sahip olmadığı da dillendiriliyor. Bu nedenle ilerleyen zamanlarda cendereye iyice sıkıştırılarak görevinden istifaya zorlanacağı ve bu başarılırsa Barış Altıntaş’ın başkanlık makamına oturtulacağı siyasi bir öngörü olarak ortaya çıkıyor.

Zincirleri kırma konusunda sabır testini geçtiği gözlemlenen Yetişkin'in ne zaman kirişleri kıracağı da merak uyandırıyor.

Sepetim