0.542. 537 86 70

“Aydın BŞB’de FETÖ yapılanması var…”

AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında Mersin Büyükşehir Belediyesine benzer FETÖ/PDY yapılanması olduğuna vurgu yaptı.

2016-10-24

AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer bu sabah Maraton TV ve Maraton FM Radyo programlarının yapımcı Erol Özhavutçu’nun konuğu oldu. Gürer yapımcı Erol Özhavutçu’nun sorularını cevaplarken, kendisini FETÖ ile ilintili göstermeye çalışan kişilerin nereden beslendikleri ve kimler olduklarının tespit edildiğini söyledi.

Kendisine kumpas kurmaya çalışanlara meydan okuyan Gürer, bu kişilerden birinin AK Parti Milletvekili Adayı Metin Yavuz diğerinin de Gazeteci Durmuş Tuna olduğunu ima etti. Gazeteci Durmuş Tuna’nın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni savunan bir gazeteci olduğunu ve geçtiğimiz günlerde de Büyükşehir’den 40 ayrı ihale ile 2 milyon lira para aldığını gündeme taşıyan AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer, kendisini FETÖ ile bağlantısı olduğu yönünde karalamaya çalışan Durmuş Tuna’ya “Elinde bir delilin varsa yayınla” diye seslendi.

Sabah Maratonu program yapımcısı Erol Özhavutçu’nun sorularını yanıtlayan Gürer, savcılığa intikal eden dosya için telefon kayıtlarını istediğini ve bu kayıtların geçtiğimiz Cuma günü dosyaya girdiğini söyledi.

Gürer, bu görüşmelerin kimlerle ve ne kadar süreli yapıldığının belgelendiğine vurgu yaparken “Partimiz içinde bazı dış mihrakların olduğu da ispatlanmış oldu. Bu telefon görüşmelerinden de bu gazetecinin bu haberleri kimlerin emirleriyle yazdığı ortaya çıktı. Bu tarz haberleri şimdilerde ilçe başkanlığına aday olmayı düşünen milletvekili adayının dostu ve kardeşi dediği kişi için yapıldığı, aynı şekilde il başkanlığına da soyunmak isteyen bu milletvekili adayının bu haberleri ne için yaptırdığı ortaya çıkmış oldu” dedi.

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

AK Parte Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer Sabah Maratonu Programının üzerine birde yazılı açıklama yaptı. Gürer, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında Mersin Büyükşehir Belediyesine benzer FETÖ/PDY yapılanması olduğuna vurgu yaparak, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Söke’deki yandaş bir gazeteciye 40 adet ihale ile toplam iki milyon lira bedelli ayrı ayrı ihaleler verildiğini yenileyerek şöyle dedi:

“Söz konusu şahıs, hakkında verilen ihbar dilekçesinin ardından, kapsamlı ve planlı bir şekilde şahsım ve ilçe yönetim kurulu üyeleri hakkında FETÖ/PDY yapılanması ile ilgili olarak asılsız ve mesnetsiz yazılar yayınlanmaya başlamıştır. Bu ihbar dilekçesi Savcılığa verilirken, bu gibi saldırılara maruz kalabileceğimizi tahmin etmiştik. Dolayısıyla bu durum bizi şaşırtmamıştır. Gündem değiştirmeye çalışılan, tarafıma ve yönetim kuruluna asılsız ve mesnetsiz bir şekilde iftira kumpanyası başlatanlar ile ilgili olarak bugün yine Söke Cumhuriyet Başsavcılığına, şikâyetçi olduğumuza ilişkin başvuru yapılmıştır. Haklarında ortaya atılan iddialarla ilgili tek bir kelime beyan edemeyenlerin, gündem değiştirerek saldırıya geçmeleri kamuoyu nezdinde yapmış olduğumuz ihbarın ne derece doğru olduğunu ortaya koymaktadır. Topyekûn saldırsanız da biz Aydın Halkının ve Sökeli hemşerilerimizin haklarını savunmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın devamlı olarak ifade ettiği üzere ‘Doğru ve Dik’ olarak yürüdüğümüz yolumuzdan bir adım dahi geri atmayacağız.”

Fatih Gürer, asılsız ihbarların suç olduğunu bunu yapanların da en ağır şekilde cezalandırılacağını sözlerine eklerken, “Öyle oturduğun yerden birini suçlamanın da bedelini ödeyeceksiniz” dedi.

Sepetim