0.542. 537 86 70

Aydın'daki emeklilere kötü haber

2024-04-08

  • Halk Ege Et’ten yüzde 20 indirimli et alan emeklileri Özlem Çerçioğlu’nun 5 yıl bu uygulamasını sürdüremeyeceği endişesi sardı. Birçok emekli endişelerini şöyle dile getirdi: “Asıl şimdi göreceğiz Özlem Hanım’ın gerçek yüzünü. Söz verdiği gibi 5 yıl bu eti bize indirimli mi satacak, yoksa 4 kilo etin yüzde 20 indirimi ile bizi satın mı aldı?”

Halk Ege Et'te emekliye yüzde 20 indirimin kalkacağı tarih belli oldu…

Ramazan Bayramı arefesinde emekliye kötü haber geldi.

Yüzde 20 indirimli et alabilmek için Ege Et Mağazaları önünde uzun kuyruklar oluşturan emekliler Aydın Büyükşehir Belediye Şirketi Halk Ege Et’in yüzde 20 indirimli et uygulamasını sürdüremeyeceği endişesine kapıldılar.

Haber kaynaklarından edinilen bilgiye göre;

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Halk Ege Et marketlerinde emeklilere sağlanan et ve et ürünlerindeki yüzde 20 indirim uygulamasını Kurban Bayramı itibariyle sonlandırılacağı öğrenildi.

Yerel seçim sürecinde emeklilerden oy devşirmek için Halk Ege Et marketlerinde yüzde 20 ucuz et indirimini devreye sokan CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun, 16 Haziran'da girilecek olan  Kurban Bayramı sonrası itibariyle uygulamaya son verilmesi yönünde talimat verdiği öne sürüldü. Böylelikle seçimlerin ardından dayanabildikleri yere kadar sözleriyle uygulamanın süreceğini belirten Çerçioğlu'nun, Kurban Bayramı sonrasına denk gelen 20 Haziran’dan itibaren yüzde 20 indirim uygulamasına son vereceği emekliler arasında yaygın kanı olarak konuşulmaya başlandı. Emekliler “Bakalım Özlem hanım sözünde duracak mı?” sorusunu birbirlerine sorar oldular.

AYDIN’DA 286 BİN EMEKLİ VAR

Bilindiği gibi, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Halk Ege Et şubelerinden et ve süt ürünleri satışlarında, Emekli Kart sahibi olan kişilere yüzde 20 indirimli alışveriş imkanı sağlanıyor. Emekliler Ege Et şubesinin önünde her gün metrelerce kuyruk oluştururken indirimli et ve süte ulaşmak için adeta birbiriyle yarışıyor.

Yoğun talep nedeniyle emeklilere et temininde sorunlar yaşanıyor. Halk Ege Et marketlerinde şimdilik kuzu kaburga 475, kuzu gerdan 480, külbastı 660, dana antrikot 480, biftek 460, kıyma 330, kuşbaşı ise 390 ile 350 lira arasında satışa sunuluyor. Aydın'da, 2023 yılı rakamlarına göre 286 bin emekli var. Emekliler giderek artan indirimli et talebini Halk Ege Et’in 5 yıl boyunca karşılayamayacağı inancında birleşiyorlar. 

“Bakalım Özlem hanım sözünde duracak mı?”

Sepetim