0.542. 537 86 70

Başkan Atay’ın örnek projeleri devam ediyor..

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın “Marka Kent Efeler” vizyonu için hayata geçirdiği projelerden Kitap Kafelerin 5’incisi ile Hanımevlerinin 3’üncüsü 15 Nisan 2022 Cuma günü Umurlu’da hizmete girecek.

2022-04-14

Efeler halkına modern yaşam alanları oluşturmaya devam Başkan Atay’ın kadınlar ve gençler için projelendirdiği Kitap Kafe ve Hanımevlerinin sayısı artıyor.

Kadınların sosyalleşmek için tercih ettikleri Hanımevlerinin 3’üncüsü ile gençlerin bilgiye erişim adresi haline gelen Kitap Kafelerin 5’incisi Umurlu Mahallesi’nde hizmete girecek. Efeler halkının heyecanla beklediği açılış; 15 Nisan Cuma günü saat 11.30’da Umurlu Mahallesi, Atatürk Bulvarı, Eski Kasaplar Hali adresinde düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek.

BAŞKAN ATAY SÖZLERİNİ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

Yeni Kitap Kafe ve Hanımevi’nin açılış törenine Efeler halkını davet eden Başkan Atay, “5’inci Kitap Kafe’miz ve 3’üncü Hanımevi’miz için hazırlıklarımızı tamamladık. Cuma günü yapacağımız açılışla bir sözümüzü daha gerçekleştirmiş olacağız. Tüm Efeler halkını açılışa bekliyorum. Gelin bu çifte sevinci hep birlikte yaşayalım” diye konuştu.

ÖRNEK OLACAK SOSYAL PROJELER

Önceki 4 şubesi Adnan Menderes, Girne, Ata ve Orta Mahalle’de açılan Kitap Kafe projesi vatandaşların takdirini toplamış, kitaplıkları Efeler halkının bağışladıkları eserlerle oluşturulan kafeler, kısa zamanda gençlerin ders çalışıp kitap okumak için sıklıkla tercih ettikleri adresler haline gelmişti.

Daha önce Zafer ve Çeştepe mahallelerinde hizmete giren Hanımevleri ise kadınların sosyalleşmek için sık sık tercih ettikleri mekânlar olarak öne çıkıyor. Başkan Atay’ın pozitif ayrımcılık uyguladığı kadınlar ve gençler için hayata geçirdiği her iki proje, kamuoyu tarafından örnek sosyal belediyecilik çalışmaları olarak değerlendiriliyor.

Sepetim