0.542. 537 86 70

Başkan Özer’den, Faruk Aydın’ın “iftira atıyorlar” söylemine cevap…

2024-04-15

  • Söke TARİŞ Başkanı İsmail Özer, Birlik Başkanı Faruk Aydın’ın kendilerini temize çıkarmak için olayları çarpıttığına dikkat çekerek “Ticaret Bakanlığı soruşturması yok, denetim var. Müfettişleri de biz talep ettik. İftira atıyorlar” şeklindeki söylemlerine “Külliyen yalan. İnceleme ve soruşturma talebimizi içeren, çok sayfalı, ekleri ile birlikte düzenlenen şikâyet dilekçemiz, Kooperatif Ana sözleşmesinin 14/1 ve 14/2 maddelerinde belirtilen şartları taşıyan kooperatifin iştigal konusuna giren pamuk ürününü bizzat üreten 35 delegenin imzası ile Bakanlığımıza iletilmesi sonucu, inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” sözleriyle cevap verdi.

  • Başkan İsmail Özer: “Bakanlığımızca, bizzat pamuk üretmeyen, ancak üzerlerine pamuk yatırılarak delege yapılan kişilerden arındırılmış düzenlenecek yeni ‘Ortaklar Listesi’ ile 2019/20, 2020/21, 2021/22, 2022/23 yıllarını kapsayan 18. 01. 2024 tarihinde gerçekleştirilen hileli genel kurulun iptal edilerek, acilen olağanüstü genel kurula gidilmesi, Kooperatifçiliğin gelişimi için elzemdir.”


Söke TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı İsmail Özer yaptığı kamuoyu açıklamasında, TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı Faruk Aydın ve Başkanvekili Ali Şimşek’in gerek Birlik sosyal medya hesabından gerekse basına verilen demeçlerin birlik delegeleri başta pamuk üreticileri ve kamuoyunu yanıltıcı bilgiler içerdiğini belirterek, “Birlik Başkanvekili Ali Şimşek’in, kendisine göre kurnazca, mevzuata aykırı uygulamaları ve yönlendirmeleri sonucu, sergiledikleri yönetim şekliyle, Birliği içine soktukları bu çıkmazda, Birlik Başkanı Faruk Aydın’ın basın kuruluşları ve sosyal medyada yayımlanan demecinde, kendi koltuklarını korumak telaşıyla, maalesef taşıdıkları makama yakışmayan, yanlış, yanıltıcı bilgilendirmelerde bulundukları görülmüştür” dedi.

İsmail Özer, 4572 Sayılı Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlikleri Hakkında Kanun, 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu, Birlik ve Kooperatif Ana sözleşme maddelerinde dayanağı olmayan yanlış ve yanıltıcı beyanlara önümüzdeki günlerde ayrıntılı bir şekilde kamuoyunun takdirlerine sunulmak üzere cevap verileceğini kaydederken “Birlik Başkanı Faruk Aydın’ın 2009 yılından beri Birlik Yönetiminde yer almasına ve defalarca seçimli genel kurul geçirmesine rağmen, mevzuat bilgisinden yoksun, olayları çarpıtmaya yönelik rastgele demeçlerde bulunduğu görülmektedir” ifadelerini kullandı.

Başkan İsmail Özer açıklamasında,

Bu demeçlerden olan; “Birlik Olağan Genel Kurullarında oy kullanan delegelerin, Ticaret Bakanlığı Temsilcileri tarafından belirlendiği, askıya çıkarıldığı,” hususu ile ilgili olarak şöyle cevap verdi:

“BİRLİK YÖNETİMİ GÖREVLERİNİ KÖTÜYE KULLANMIŞTIR…”

“Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Ana sözleşmesinin 22’inci maddesi uyarınca genel kurul toplantısına;

Birlik Genel Kuruluna katılacak Kooperatif Temsilcilerinin (Delege) sayısı, kooperatiflerden alınan ve doğruluğu Birlik tarafından kontrol edilen veri ve bilgiler dikkate alınarak, Birlik Ana sözleşmesinin 22/2’inci maddesinde belirtilen esaslara göre, Birlik Ana sözleşmesinin 22/4’üncü maddesine göre Birlikçe hesaplanır.

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin 18 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2022/2023 İş yılı Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısına katılacak Birlik Temsilcilerinin adı, soyadı, eğitim durumları, adresleri, T.C. kimlik no ile temsil ettikleri kooperatifleri gösteren “Ortaklar Listesi” Birlik Ana sözleşmesinin 23 üncü maddesi gereği; Birlik Yönetim Kurulunca hazırlanmıştır.

Kooperatiflerden alınan ve doğruluğu birlik tarafından kontrol edilmesi gereken “Ortaklar Listesinin”, birlik kayıtlarına uygun ve doğru olarak hazırlanmasından Birlik Yönetim Kurulu sorumludur.

Sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmeyen başta Birlik Başkanı Faruk Aydın, Başkanvekili Ali Şimşek, Genel Müdür Vekili ve diğer yönetim kurulu üyeleri, görev ve sorumluluklarının gereklerini yerine getirmeyerek görevlerini kötüye kullanmışlardır.”

FARUK AYDIN’IN “İFTİRA ATIYORLAR” SÖYLEMİNE CEVAP…

“KÜLLİYEN YALAN…”

Söke TARİŞ Başkanı İsmail Özer, Birlik yöneticilerinin kendilerini temize çıkarmak için olayları çarpıttığına dikkat çekerken “Ticaret Bakanlığı soruşturması yok, denetim var. Müfettişleri de biz talep ettik. İftira atıyorlar” şeklindeki söylemlere şöyle cevap verdi:

“Birlik Başkanı Faruk Aydın’ın, olayları çarpıtmaya ve kendilerini temize çıkarmaya yönelik rastgele demeçlerinden birisi olan, “Ticaret Bakanlığı soruşturması yok, denetim var. Müfettişleri de biz talep ettik. İftira atıyorlar” söylemi ile ilgili olarak;

Külliyen yalan bir beyan. İnceleme ve soruşturma talebimizi içeren, çok sayfalı, ekleri ile birlikte düzenlenen şikâyet dilekçemiz, Kooperatif Ana sözleşmesinin 14/1 ve 14/2 maddelerinde belirtilen şartları taşıyan kooperatifin iştigal konusuna giren pamuk ürününü bizzat üreten 35 delegenin imzası ile Bakanlığımıza iletilmesi sonucu, inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.

Ana sözleşmenin 14/1 maddesinde belirtilen kooperatifin iştigal konusuna giren, pamuk ürününü üretmediği halde, sanki bizzat üretiyorlarmış gibi işlem yapılmasını sağlayarak, seçilmeleri yönünde kendilerine siyasi üstünlük ve menfaat temin eden muhterem zatlar, kooperatifçiliğin amaç ve gelişimine engel, işleyiş ve mevzuata aykırı bu uygulamaları ile basında ve sosyal medyada da yer aldığı üzere, hile ve hülle ile seçimi kazanmışlardır.”

“ACİLEN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA GİDİLMELİDİR”

“Görevlerini kötüye kullanan, muhterem zatlara, buradan sesleniyorum.

Olayları çarpıtmayınız, haksız bir şekilde yol açtığınız bu kaosu bir an önce ortadan kaldıralım.

Birlik ve Kooperatiflerimizin önünü açalım. Kooperatifçiliğimizi geliştirerek, ortaklarımıza hizmete dönük, üretimimizi artırmaya yönelik tedbirleri hayata geçirelim.

Bakanlığımızca, bizzat pamuk üretmeyen, ancak üzerlerine pamuk yatırılarak delege yapılan kişilerden arındırılmış düzenlenecek yeni “Ortaklar Listesi” ile 2019/20, 2020/21, 2021/22, 2022/23 yıllarını kapsayan 18.01.2024 tarihinde gerçekleştirilen hileli genel kurulun iptal edilerek, acilen olağanüstü genel kurula gidilmesi, Kooperatifçiliğin gelişimi için elzemdir.

Konuyu, saygılarımla Kamuoyunun takdirlerine sunarız…”

Sepetim