0.542. 537 86 70

Bu haber Ömer Günel’e seçim kaybettirir

2024-03-29

  • Seçime 2 gün kala Kuşadası Belediye Başkanı ve CHP Adayı Ömer Günel hakkında bomba bir iddia ortaya atıldı. Soysa Medya üzerinden “Turist Ömer” adıyla kamuoyuna duyurulan haberde, Ömer Günel’in rüşvetlerden topladığı paraları nasıl Malta’ya kaçırdığı anlatılırken, kara para trağinin nasıl işlediği konusuna da yer verildi.

Turist Ömer’in haberi Kuşadası siyasi gündeminde bomba etkisi yarattı.

İşte Ömer Günel’e seçim kaybettirebilecek o yazı…

Fırıldak Ömer paraları nasıl kaçırıyor?

Fırıldak Ömer’in rüşvetlerden topladığı paraları Malta’ya kaçırdığını, kendisi ve ailesi için Malta vatandaşlığı aldığını bundan aylar önce yazdım.

Neymiş belgesi yokmuş, neymiş dedikoduymuş.

Alın size belge. Sadece belge değil, kara para trafiği nasıl işliyor görün.

Görün de kendisi kaçmadan önce topladığı avantaları nasıl kaçırdığını anlayın artık.

Malumunuz, Kuşadası belediyesi borç batağında yüzerken, Belediye Başkanı Ömer Günel ile başta Levent Köylü, Oğuzhan Turan, Atıl Ulaş Bengi ve Seyhan Seyfi Suvari olmak üzere sadık adamları 5 yılda resmen köşeyi döndü. Sadece kesilen ruhsatlardan ceplerine indirdikleri para 5 milyar TL’yi buldu. İhalelerden götürdükleri cabası.

Aldıkları devasa boyuttaki rüşvetleri Türk bankalarında tutamayan Ömer Günel ve avaneleri, güvenli ve becerikli ellerle paraları yurtdışına kaçırmak ve aklayıp geri döndürebilmek için akıl almaz bir yöntem geliştirdi.

Bunun için önce bir şirket kuruldu.

Şirketin adı Türkçe anlamı “zamansız hazineler” olan Timeless Treassure…

Kuşadası ve yurtdışında şubeleri bulunuyor.

Timeless Traasure şirketinin merkezi Kuşadası.

Şirketin yurtdışından yönetilen web sitesi adresi, https://timelesstreasure.co/ incelendiğinde; Kuşadası’ndan başka Malta, Mikonos Adası (Yunanistan) ve Lizbon Limanı’nda (Portekiz) şubeleri olduğu görülüyor.

Şirketin % 50’si Ömer Günel’e ait, % 50’si ise Ömer Günel’in ailesiyle birlikte Malta vatandaşı olmasını sağlayan Murat Akçam’a.

Şirketin kurumsal adı ise Adaçam Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi.

Zaten Malta Yasaları gereği, ülkede iş kuran herkesin Malta Vatandaşlığı alma hakkı var. Ömer de şirket sahibi olarak hakkını kullanmış durumda.

Sağlam kaynaklardan gelen bilgilere göre, rüşvetten elde edilen paralar Söke'de Ceylanlar, Kuşadası'nda Timeless Treasure kuyumculukta toplanıyor ve bu paralar "Kıymetli Taş"a çevrildikten sonra Timeless Traasure şirketinin Malta şubesine sözde işlenmek üzere ihraç ediliyor. Üstelik mal ihraç ettikleri için teşvik bile alıyorlar.

Kaynakların aktardığı bilgilere göre;

Bu kıymetli taşlar yurtdışındaki borsalarda paraya dönüştürülüyor ve offshore hesaplarına yatırılıyor. Bu hizmetler karşılığında da müşterilerden yüzde 20 ila 30 arasında komisyon alınıyor.

Bir de belgesi bulunamamakla birlikte işin Karadağ’ın sahil kenti Budva ayağı bulunuyor.

Ömer Günel’in rüşvet işlerinden sorumlu başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan’ın kardeşi ile Budva’da ortak şirket kurulduğu biri kuyumcu diğeri derici olmak üzere iki mağaza olduğu ve sistemin benzer şekilde işlediği iddia ediliyor.

Şimdi bana anlatın;

Bir siyasetçi, kirli değilse, avanta yemiyorsa neden böyle bir şirket kurar.

Bir siyasetçi hesabını veremeyeceği bir icraatı yoksa, neden bunları kamufle edecek şirketlere ortak olur.

Bir siyasetçi eğer firar etmeye niyeti yoksa neden vergi cenneti bir ülkenin vatandaşı olur? Neden?

Haydi Kuşadası, şu ayıplı Ömer’den kurtulmak için ayağına kadar gelen bu fırsatı kaçırma…

https://www.facebook.com/61554413314734/posts/122136947888147110/?rdid=lTngTE7XfCRoBivH

Sepetim