0.542. 537 86 70

Çerçioğlu: “Hedef CHP iktidarı..”

Aydın Atatürk Spor Salonu’nda yapılan CHP İl Kongresinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP’yi iktidara taşıyacaklarını söylerken yatırımlarından da söz etti. “Seçimlerde yüzde 54 ile görev başına geldik. Söz verdiğimiz gibi çok çalıştık çok çalışıyoruz ve çok çalışacağız. Çünkü CHP'yi iktidara taşıyacağız” diyen Çerçioğlu’nun, jeotermal konusunda yaptığı açıklamaları kafaları karıştırdı.

2020-02-09

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçen Karaca'nın Divan Başkanlığını yaptığı kongrede konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın gündemini ilgilendiren konulardan ve yatırımlarından söz etti.

Kongrede hazır bulunan CHP'li İlçe Belediye Başkanları'nı “Becerikli belediye başkanları” sözleri ile işaret eden Çerçioğlu, ilçe belediye başkanları ile birlikte Aydın’a güzel hizmetler yapacaklarını söyledi.

10 ay önce yüzde 54 oy oranı ile güven tazeleyerek yeniden göreve geldiklerine vurgu yapan Çerçioğlu Aydın halkına teşekkür ettiği konuşmasında çok çalıştıklarını ve çok çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Çünkü CHP'yi iktidara taşıyacağız" dedi.

Bazı ilçelerde hizmet ederken çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını kaydederek sözlerini sürdüren Çerçioğlu, imalı şekilde AKP’li belediyeleri eleştirdi.
Aydın'da çalışan kadınlara destek vermek amacıyla kreşler kuracaklarını ifade eden Özlem Çerçioğlu, ilçelere yönelik yarım çalışmalarından da söz ederek 2020 yılı içerisinde 100 milyon liralık sıcak asfalt döküleceğini ve sıcak asfalt olmayan cadde bırakmayacaklarını ifade etti.

“KOÇARLI’DA KANALİZASYONUN SORUMLUSU BEN DEĞİLİM..”

Konuşmasında Koçarlı’da yaşanan kanalizasyon sorununa da yer veren Başkan Çerçioğlu, bitirilemeyen kanalizasyonun sorumlusunun kendileri olmadığına dikkat çekerken, "Koçarlı ile ilgili gerçekleri buradan ben bilmeyenler için tekrar açıklıyorum. Koçarlı merkezde imar olan yerlerde yüzde 75 hat döşemesi yapıldı. Bu çalışma yerin altında kaldığı için göremeyenler olabilir. Atık su arıtma tesisi için Bakanlığa yazı yazdık Işıklı'daki hazineye ait 600-700 dönüm alandan 70-80 dönüm alanı istedik. Aradan 2 yıl geçti halen kimseden bir ses çıkmadı. Adnan Menderes Üniversitesi yönetimini de suçlamıyorum. El altından 'vermeyeceksiniz' denilmiş olabilir. Bize resmi bir yazı ile tahsis yapmayacağız desinler biz başımızın çaresini bakarız. Koçarlı Halkı'na sesleniyorum. Kanalizasyonun bitirilemeyişinin sebebi ben değilim. Yer göstersinler 90 gün içinde yaparız" dedi.
Ege Et'in kötü bir durumda devraldıklarını da belirten Çerçioğlu, "Bu kadar kötü olmasa, başarılı olacağımızı düşünselerdi bize devretmezlerdi. Buraya 5 milyon yatırım yaptık ve şimdi İzmir dahil 14 şubemiz var" dedi.

EN ÇOK ÖNEM VERDİĞİMİZ PROJE

Çerçioğlu en çok önem verdikleri projelerden birinin "Aydın Tekstil" olduğunu ifade ederken, "Aydın Tekstil arazisini sizlerin verdiği vergilerle 100 milyona kamulaştırdık. Oraya gözümüz gibi baktık. Eğer burayı kamulaştırmasaydık AVM ya da rezidans olurdu. Şimdi tüm yurttaşlarımızın kullanacağı park haline getiriyoruz. Birinci etap çalışmaları bitiyor” diye konuştu.

Kuşadası Tariş yatırımı hakkında da konuşan Çerçioğlu, 26 milyon liralık Tariş yatırımı ile Kuşadası’nın otopark sorununu çözeceklerini kaydederken, Büyükşehir olduktan sonra 60 köye su ve yol hizmeti getirdiklerini de anlattı.

JEOTERMAL ÖLÇÜMLERİNİ AÇIKLADI..

"Çiçeklerin ve turunçların kokusunu duyuncaya kadar jeotermal ile mücadeleye devam edeceğiz" diyen Çerçioğlu, Jeotermal konusunda JES patronlarına yüklenerek “Aç gözlülük yaparak Aydın'a kötü koku yayanlara karşı mücadelemiz devam edecek. Her gün yaptığımız ölçümleri halkımızla paylaşacağız” dedi.

Yaptırdıkları ölçümlerde Buharkent ve Salavatlı bölgesindeki ölçümlerin temiz ve Bakanlığın belirlediği değerlerin altında çıktığını açıklayan Çerçioğlu bu bölgedeki işletmelerin sorumlularına teşekkür ederken, Germencik ve Efeler ilçeleri başta olmak üzere diğer bölgelerdeki JES’lerden yayılan çürük yumurta kokusunun tabiattaki çiçeklerin kokusunu bastırdığını söyledi. Çerçioğlu konuşmasında, "Çiçeklerin kokusunu alıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Buharkent ve Salavatlı'daki işletmeler nasıl bunu önlediyse diğer tesisler de ceplerinden biraz daha para harcayıp gerekli filtrelemeyi yaparak kokuyu önlesinler" sözleriyle JES patronlarına mesaj gönderdi.

Çerçioğlu’nun bu açıklaması Aydın Valiliği’nin ölçüm açıklamaları ile çelişti. Valilik geçtiğimiz günlerde il genelinde faaliyet gösteren JES’lere yönelik 2015-2019 yılları arasında yapılan ölçüm sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmış, yapılan açıklamada elde edilen verilerin yönetmelikte yer alan sınır değerleri aşmadığına dikkat çekilmişti.

Başkan Çerçioğlu konuşmasını "Bu zamana kadar başınızı öne eğdirmedik, bundan sonra da eğdirmeyeceğiz" sözleriyle tamamladı.

CHP Aydın'da “Hedef Türkiye Mazbatası” sloganı ile gidilen kongre sonunda blok liste ile yapılan seçimlere tek aday olarak giren Ali Çankır yeniden CHP Aydın İl Başkanlığı’na seçildi.

CHP Aydın İl yönetimi şu isimlerden oluştu:

İL YÖNETİM KURULU

İsmail Acar, Serdar Alptekin, Ali Atasoy, Bilge Balcı, Dilaver Demir, Serkan Doğan, Kaan Erçetin, Mustafa Ertekin, Dursun Evren, Özge İnceoğlu, Okan Kılıç, Seçil Macaroğlu, Tuncay Olgun, Adil Özdemir, Merve Emine Saatçı, Nihat Taşdan, Aytaç Toker, Sinan Tosun, Leyla Uygun, Feridun Uzun, Mehmet Salih Ünaldı, Nurten Üstün, Burak Yılmaz, Mehmet Zeylan

İL DİSİPLİN KURULU

Orçun Akbulut, Vasıf Suha Bayırlı, Nejdet Çağli, Halil Ergün, Nur Gökbel, Nejat Selim Peker, Arife Çevik, Gamze Özdoğan Uncu, Necmettin Ünüvar

KURULTAY DELEGELERİ

Hasbi Akman, Ahmet Deniz Atabay, Mehmet Fatih Atay, Ali Çankır, Özlem Çerçioğlu, Cengiz Çumralı, Yüsran Erden, Ömer Günel, Mehmet Gürbilek, Hasan Karayet, Nurettin Koçak, Polat Bora Mersin, Fuat Öndeş, Ali Kemal Özcan, Tayfun Şahin, Osman Yıldırımkaya.

HABER MERKEZİ

Sepetim