0.542. 537 86 70

Çerçioğlu’na Levent Göktaş soruşturması

2023-02-04

  • CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Akademisyen ve yazar Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelisi olarak kırmızı bültenle aranırken Bulgaristan’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen ve bir dönem Başkan Çerçioğlu’nun avukatlığını yapan emekli Albay Levent Göktaş’ın MLG isimli şirketine Aydın BŞB’den 2018-2020 yılları arasında 4 ihale verildiği ortaya çıktı. Bu konu ile ilgili Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığı öğrenildi.

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu skandalları ve yolsuzlukları ile gündemden düşmüyor. Verdiği usulsüz ihaleler ile ilgili hakkında çok sayıda dava açılan Çerçioğlu'nun yolsuzluk dosyaları adeta boyunu aştı. Seçimlerde verdiği hiçbir vaadi yerine getirmeyen Çerçioğlu'nun Aydın Büyükşehir Belediyesine ait kaynakları suiistimal ettiği anlaşılınca hakkında birçok dava açıldı. Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde “ihaleye fesat”, “edimin ifasına fesat” suçlaması ile yargılanan Çerçioğlu hakkında devam eden yargılamanın sonuna gelindiği öğrenildi.

MİLYONLARCA LİRA KAMU ZARARI

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde milyonlarca lira kamu zararına yol açtığı İçişleri Bakanlığı müfettişlerince tespit edilen Çerçioğlu ve bürokratları hakkında “ihaleye fesat”, “edimin ifasına fesat”, “resmi belgede sahtecilik” suçlarından dava açıldı.

Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ise verdiği usulsüz ihale nedeniyle Çerçioğlu hakkında “Görevi Kötüye kullanma” iddiası ile açılan dava devam ediyor..

Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde soruşturma konusu 8 ayrı ihale için açılan davanın sonuçlanması an meselesi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nden 3, ASKİ Genel Müdürlüğü'nden 1, diğer birimlerinden de 3 olmak üzere toplam 7 usulsüz ihale verdiği tespit edilen Başkan Çerçioğlu ve bürokratları hakkında “ihaleye fesat”, “edimin ifasına fesat” suçlarından dava açılmıştı. Sona gelen yargılamada savcı, tüm sanıklar için ceza talep etmişti. Davada 17 Şubat'ta 2023 tarihinde karar verilmesi bekleniyor..

Sepetim