0.542. 537 86 70

CHP Söke Adayı Arıkan’dan FETÖ itirafı

2024-03-29

  • Söke CHP Belediye Başkan Adayı Mustafa İberya Arıkan FETÖ itirafını gazetecilere yaptı. Medya organlarında yer alan hakkındaki FETÖ soruşturması açıldığı yönündeki iddiaları soran bazı basın mensuplarına “Evet o davalarda hem itirafçı, hem tanıktım” şeklinde beyanda bulunduğu kaydediliyor.

İŞTE, İZLİR EKSPRES.COM.’UN, “ARIKAN’DAN GAZETECİYE FETÖ İTİRAFI!.. “TANIKTIM VE İTİRAFÇIYDIM” BAŞLIKLI HABERİ

“Geçtiğimiz günlerde Aydınlılar için, “Aydın Ovası O…pu dansöz yuvası” dediği kendi yazışmaları ile ortaya çıkan CHP Söke Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Mustafa İberya Arıkan hakkında, FETÖ soruşturması başlatılmıştı.

CHP Söke Belediye Başkan Adayı Arıkan hakkında basında ve bazı sosyal medya hesaplarında Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu yönünde yapılan yayınlar sonrası, Söke Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 8 Şubat’ta 2024/224 soruşturma numarasıyla inceleme başlatılmış ifadesine başvurulmuştu.

Arıkan hakkındaki belgelerin ve gerçeklerin basında paylaşılması ve hakkında soruşturma açılması üzerine Aydın’da yayın hayatına devam eden Aydın Kulis İsimli gazetenin genel yayın yönetmeni Naci Eriş Söke ziyareti sırasında hakkındaki geçmiş ve mevcut FETÖ iddialarını sormuş. Arıkan “evet ben o davalarda Tanık ve itirafçı olarak bulundum” diyerek cevap vermiş. Gazeteciler bu itiraf karşısında şok olmuşlar.

FETÖ davalarında tanık ve itirafçı olmak kalkışmadan önce FETÖ bağlantısı olduğunu anlamına geliyor. Arıkan geçmiş dönemlerde boğazına kadar FETÖ’ye battığını Aydınlı gazeteci arkadaşlarımıza itiraf etmiş oldu.”

https://izmirekspres.net/arikanda-gazeteciye-feto-itirafi-taniktim-ve-itirafciydim/


Sepetim