0.542. 537 86 70

Didim AK Parti’de yönetim bile toplanamıyor

2024-04-17

  • Atatürkçü Didim'de, Atatürk posterinin adeta gizlendiği yarım yamalak toplantı.

  • Göreve geldiğinden bu yana attığı her adımla partisine Didim'de büyük yaralar açan İlçe Başkanı Sebahattin Akkuş, artık yönetimi bile toplayamıyor. Son yaptığı toplantıya yönetimden sadece dokuz asil dört yedek üye katıldı.

Bilindiği gibi Sebahattin Akkuş’un atanması ardından kurduğu yönetim ve meclis üyeliklerinin belirlenmesinde oldukça tepkili uygulamalara imza atmıştı. Didim Cumhur İttifakı Adayı Kadri Kabak'ın listelerde dahi hiç söz hakkı bulunmamıştı. Aday belirlenme sürecinde Cumhur İttifakı içerisinde seçim kazandıracak değil, şahsi menfaat teminine yönelik belediye meclis üyesi listesi hazırlandığı, kentte çok sayıda spekülasyona konu olmuştu.

Didim'in yerlisi olan Kadri Kabak'ın kendi gayretleriyle yüzde 32’lik bir oy oranına ulaşması da, şahsi başarısı olarak kabul edilmişti. Akkuş'un partilileri başta medyaya karşı da tutarsız davranışları, başına buyruk kararları tabanın büyük tepkisini çekmişti. Hatta parti içinde hasım kabul ettiği bazı isimlere karşı elindeki güçle yaptırım uygulamaya kalkışacağı iddiaları, son dönemeçte özellikle inşaat sektöründen oldukça büyük oy kaçışları yaşanmasına yol açtığı bilgisi de, ulaşılan iddialar arasında yer alıyor.

Bunun yanında Atatürkçü kitlenin ezici durumda olduğu Didim'de Sebahattin Akkuş'un yaptığı toplantı sırasında verdiği poz, ayrıca parti tabanında ve halkta ayrı tepki yarattı.

Parti binasında sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti bayrağı ve Türk bayrağı yan yana bulunurken, AK Parti'de geleneksel olarak kullanılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Cumhuriyetimizin banisi” yani kurucusu olarak nitelediği Atatürk resminin ise parti binasından verilen resimde bulunmadığı görülüyor.

Atatürk resminin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yan yana olması gerekirken, karşıdaki bir duvara adeta görünmeyecek şekilde asıldığına tanık olunuyor. Yapılan araştırmalarda Atatürk sevgisinin Türkiye'de diğer partilerde olduğu gibi ezici bir çoğunlukla AK Parti tabanında da varolduğu ortada iken, Didim gibi bir yerde Sebahattin Akkuş'un bu tavrının adeta partisini sabote anlamına geldiği kaydediliyor.

Didim AK Parti'de 20+10=30 kişilik yönetim, 9 asıl+4 yedek=13 üye ile toplanmış. Yönetimin yarısı yok…

Sepetim