0.542. 537 86 70

Didim’de ortalık toz duman

2024-04-25

  • Zafer sarhoşluğundaki pek çok CHP’li belediyede, adeta Moğol istilası türü davranışlar görüyoruz. Bu tanımı yapan da, gerçek CHP çizgisindeki insanlarımız. Çok insan iktidara haklı olarak ders vermek isterken, bu yolda CHP’yi tercih ettiklerine şimdiden pişman olduklarını çoktan beyana başladılar.

En güzel örneklerinden biri, daha bismillah demeden Didim Belediyesi'nde yaşananlar.

Sanki onlarca yıldır Didim Belediye Başkanlığı koltuğunda CHP oturmuyordu. En son Ahmet Deniz Atabay ardından gelen Hatice Gençay, ilçeyi tam bir kaos sarmalına sokacak gibi. Seçim öncesinde trolsever damadının Ekrem İmamoğlu ekibinden olduğu, yine İmamoğlu tarafından Sivaslılar Dernek Federasyonları kontenjanından Gençay'ın aday gösterildiğini paylaşmıştık.

Ne dediysek oraya vardı.

Hatice ablamız bir daldı ki belediyeye o dalış...

MOBBİNG - MENFAAT TEMİNİ TALEPLERİ - KİN VE NEFRET SÜRGÜNLERİ NE ARARSANIZ VAR

Hatice ablamızın ilk işi Atabay'dan kalma ne kadar ajanda, kalem aklınıza gelebilecek ne varsa toplatıp, çöpe attırmak olmuş.

Ardından Bilgi İşlem Eski Müdürü Kaan Topçuoğulları'nı belediye başkan yardımcısı olarak atamış. Ve yetki verdiklerinden biri, eski satınalmacı Badeser Dumlupınar. Hatta Badeser Dumlupınar ile yardımcısı Hasan Çağlar hakkında, İçişleri Bakanlığı tarafından yazılım ihalesindeki usulsüzlüklerden dolayı, soruşturma ve yargılama izni verilmişti.

Kaan ile Badeser kardeşlerimiz, Hatice Ablamızdan aldıkları güçle personele bir dalmışlar ki, sormayın gitsin. Kısaca Hatice ablamız, yönetimi şu anda üç ayak üzerine kurmuş. Damadı Cem Armutlu - Kaan Topçuoğllurı - Badeser Dumlupınar.

Damat Armutlu zaten başköşede.

Kaan kardeşimiz Başkan Yardımcısı.

Baseder kardeşimiz de diğer ikisi gibi belediyede fırtına estirirken, ben de belediye başkan yardımcısı olacağım diyormuş.

Kaan Topçuoğulları koridora çıkıp, “Akıllı olun sizi işten attırırım” diye bağırıyormuş. Badeser deseniz, “Daha dün başkanla evde mangal yaptık. Ben de başkan yardımcısı olacağım” muhabbetleriyle, personel üzerinde kurulmuş çekirdek mengenenin diğer ayağı. Hatta ve hatta Kaancığımı sabah evden makam arabasıyla alıyorlarmış. Eşi de bunu kameraya çekip, okulda arkadaşlarına bir güzel hava atıyormuş.

Hele Kaan Topçuoğulları - Hatice Gençay irtibatı hakkında öyle bir iddia ilettiler ki, akıllara zarar.

İddia aynen şu;

“Seçimlerden önce bilgi işlem odasında Hatice Gençay'a 40 bin euro teslim etti. Bu para kimden geldi, kim teslim etti, neyin karşılığı olarak verildi. Bunu sorar mısınız?”

Kaan kardeşimiz de personele bağırıp çağırırken, “Benim sözüm başkanın sözüdür. Ben ne dersem o olur. Beni kovamaz” derken, acaba bu tür ilişkilerden kaynaklı kozlarından mı cesaret alıyor acaba?

Oyy oyy oyyy... Damadımızı unuttuk. Hani Hatice Gençay, “Benim damadım hepinizin damadıdır – evladıdır” demişti, bağrımıza basalım, onu da eksik etmeyelim.

Damadın ilk talimatı, “Belediyeye ne alınıyorsa hepsinin listesini yapın. Yeni bir şirket kuralım hepsini oradan alalım. Doğrudan teminlerde de yüzde 15 alacağız şeklinde olmuş.” Bu iddialarla ilgili arayan arayana. Görünen o ki Didimlilerin “Damat Ferit Efendi” lakabını taktığı bu kardeşimiz galiba şimdilik ısınma turlarında. İlerleyen zamanda belli ki çok daha büyük imar ve ihale projelerine imza atacak.

Bu arada yeni Fen İşleri Müdürü Hüseyin Gazi'yi unutmayalım. Böyle yönetim modeline böyle bürokrat. Telefonlarımız susmuyor. Soralım Hüseyin kardeşimize; Müteahhitleri şimdiden çekip, kendi payını vermeyenlere iş veya ödeme yapmama konusunda telkinlerde bulunuyormuşsun doğru mudur?

İnşallah bunlar sadece iddialar olarak sınırlı kalır. O kadar müteahhit yalan söyleyecek değil ya? Soyadın Gazi devlet işidir bunlar, yarınlarda olmayasın niyazi...

GENÇAY’IN HEDEFİ ÖZLEM ÇERÇİOĞLUNUN KOLTUĞUNDA. “AYDIN’IN TOPUKLU EFESİ OYSA DİDİM’İN TOPUKLU EFESİ BENİM” RESTİ

Gelelim çiçeği burnunda Didim Belediye Başkanımız, Hatice Ablamıza. Yaklaşık 45 personele “Kendinize belediye bulun. Sizin yerinize getireceğim isimler hazır. Yoksa sicillerinizle oynarım” şeklinde mobbing yapıldığı iddiaları doğru mudur?

Malum garipler belediye belediye geziyor şu an.

Muhtarlar şimdiden şikayetçi. “Hem hizmet alamıyoruz hem de azarlanıyoruz” diye sızlanıyorlar.

Bunlar bizzat tarafımıza iletildi.

Bunlara verilecek cevabın nedir ablam?

Eskiden personel maaşları ve iş yapan firma alacakları çoğu dönem ödenirken şu an ödenemez olmuş ve firmalar haciz işlemine başlamışlar galiba. Bu konuda da halkımızı aydınlatmanız mümkün müdür ablacım?

Ya Özlem Hanım hakkında söyledikleriniz?

“Aydın'ın topuklu efesi oysa Didim'in de benim” ifadelerinizin arkasında duruyor musunuz? Yoksa bunlar tevatürden ibarettir diyecek misiniz? Ve yine damat kontenjanından bir dönem sonra Aydın BŞB Başkanlığını hedeflediğiniz iddialarına açıklık getirecek misiniz? ÖZLEM ÇERÇİOĞLUNUN TAVRI NE OLACAK

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu pek çok konuda eleştiririm. Fakat nepotizm konusunda kimsenin ağzına kolay laf vermez. Aile bireylerini belediye içinde dolaştırıp, personelle muhatap olmalarına izin verdiğine tanık olmadım. Hatice Gençay'ın özellikle damat üzerinden Didim Belediyesi üzerinde kurmaya kalkıştığı otoriter yapılanmaya karşı, bazı tedbirler aldığını duydum. Hoyrat bir yönetim anlayışına, geçit vermeyecek gibi.

Örneğin Aydın BŞB’ye bağlı Parklar, balık restoranlar ve benzeri işletmeleri tekrar geriye aldığını duydum. Kuşadası dahil. Orada da sahiller, işletmeler, Asansör restaurant, bilboardlar ne varsa geriye almış. İhaleyle BŞB’ye gelir elde amaçlı verecekmiş. Hatta ve hatta özellikle Didim için söylediği bir söz kulağımıza geldi; “Ahmet Deniz Atabay'ın onayı olmadan, orada hiç bir projeye imza vermem” diyormuş.

Kısaca seçim öncesi Ahmet Deniz Atabay'ın Batı Bölge Koordinatörü şeklinde çok üst düzey bir göreve atanacağını duyurmuştuk.

Dediklerimiz bir bir çıkmaya başladı görüldüğü gibi.

Bu pilav daha çok su kaldırır dostlar...

Sepetim