0.542. 537 86 70

Efeler Belediyesi’nden domates hasadı..

Efeler Belediyesi Gödrenli Mahallesi’ndeki tarım arazisinde üretilen domateslerin ilk hasadına başladı.

2022-08-14

Efeler Belediyesi, tarımsal üretimi desteklemek ve teşvik etmek için ilçenin bereketli topraklarında üretime devam ediyor. Şevketibostan, enginar, kuşkonmaz, kekik, ekmeklik buğday, karakılçık buğdayı ve daha birçok tarımsal ürünü yetiştiren Efeler Belediyesi, Gödrenli Mahallesi’ndeki 30 dönümlük domates tarlasından ilk mahsulü aldı. Nisan ayında domates tohumlarını toprakla buluşturan işçiler, sepetlerini “Yüzde Yüz Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası”nda işlenecek domateslerle doldurdu.

FABRİKADA İŞLENİYOR, EFE BAKKAL'DA SATIŞA SUNULUYOR

Hasat edilen domatesler, Efeler Belediyesi'nin tarım arazilerinde yetiştirilen diğer ürünler gibi belediyenin Yüzde Yüz Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası'nda işlenecek. Fabrikanın tamamı kadın olan işçilerin üreteceği İtalyan bir çeşit olan San Marzano domates konserveleri, Efe Bakkal raflarında vatandaşların tüketimine sunulacak.

Efeler halkına daha rahat bir yaşam sunmak için tarımsal çalışmalara da önem verdiklerini söyleyen Başkan Mehmet Fatih Atay, "Efeler halkımız için güvenli, sağlıklı ve uygun fiyatlı gıdayı sağlamayı görev biliyoruz. Halkımıza ve Efeler'imizin bereketli topraklarına olan borcumuzu ödemek için tarımsal çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Sepetim