0.542. 537 86 70

EMITT Turizm Fuarı’nda Didim Turizm Derneği niye yok?

Didim Belediyesi ve onun pek meşhur başkanı tarafından yapılan birçok ahmakça iş var ama gündemde olduğu için EMITT Turizm Fuarındaki ahmakça hallerden bahsedelim biraz. Atabay efendi Turizm Fuarlarının demirbaşı Turizm Derneği’ni bu yıl ki EMITT fuarında ekarte etme, devre dışı bırakma yolunu neden seçti?

2022-02-09

Ahmet KAYA bir şarkısında “Nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan ahmakça” diyerek sanki Didim’i tarif etmiş.

Didim Belediyesi ve onun pek meşhur başkanı tarafından yapılan birçok ahmakça iş var ama gündemde olduğu için EMITT Turizm Fuarındaki ahmakça hallerden bahsedelim biraz.

ATABAY efendi kendisinin de yıllarca başkanlığını yaptığı Turizm Derneğini pek bi önemser. Sebebi de gayet basit. Didim’de kendisini tanıyan sayısı bir elin parmaklarını geçmezken, Turizm Derneği sayesinde tanınmış, oradan da kankisi Akif HAMZAÇEBİ’nin desteği ile belediye başkanlığına zıplamıştır.

Kendi kabiliyeti ya da büyük adam olduğunun değil, dernek başkanlığının kartviziti ile başkan olduğunun farkında olan muhterem, Turizm Derneğini gözünde büyütmüş ve kendinden sonraki dernek başkanlarını “Doğal Belediye Başkan adayı” olarak görmeye başlamıştır.

Hal böyle olunca, bu güne kadar Turizm Fuarlarının demirbaşı Turizm Derneğini bu yıl ki EMITT fuarında ekarte etme, devre dışı bırakma yolunu seçti.

Ahmet KAYA’nın tarifindeki ahmakça harekete bakın ki, Turizm kenti olacaksın, Turizm fuarına katılacaksın ama Turizm Derneği işin içinde olmayacak.

Elalem duysa kıçı ile güler dedikleri durum tam da budur.

Peki kendi başına ve yanına aldığın birkaç kafa denginle katıldığın Turizm Fuarı’nın açıldığı gün, en asli görevin olan Didim’i temsil edebildin mi? Koskoca bir hayır.

İşte Ahmet KAYA bu durumda tekrar devreye giriyor.

Duyumlarımıza göre bir gün önceden İstanbul’a gelen muhterem, akşamdan alkolü çok kaçırınca, öğle saatlerinde açılan fuara katılamamış, standı ziyaret eden İstanbul Büyük Şehir Başkanı Ekrem İMAMOĞLU’nu hazırda bulunan Atabay’ın yerli ithal basın danışmanı Arif KUNUR ve birkaç belediye çalışanı karşılamak zorunda kalmış.

Tabi biz kendisine yakın dostlarımızın yalancısıyız. Kendisi çıkıp, “Aslanlar gibi görevimin başındaydım ama boyum kısa olduğu için arkalarda görünmedim” derse de inanır, saygı duyarız.

Didim standının yıldızlarından biri de, her gece rüyasında CHP’den belediye başkan adayı olduğunu gören Ticaret Odası Başkanı Hilmi ERBAŞ’dı.

Geçmiş yıllarda içinde bulunduğu AK Parti’deki görevleri nedeniyle mesafeli durduğu CHP’ye,  ATABAY’ın yanına yerleştirdiği Ali COŞKUN sayesinde yavaş yavaş yanaşmış, fuarlarda sıradan CHP’lilerle birlikte oturmanın zevkine varmış durumda.

İnsan ne yaparsa yapsın geçmişi yakasını bırakmaz.

Tıpkı, AK Parti bayrağını yıllarca sallamış olmanın Hilmi ERBAŞ’ın yakasını bırakmadığı gibi.

Tıpkı, adliye koridorlarında, yolsuzluk, iş cinayetine sebebiyet, kendi oteline ait su faturalarını sildirme gibi dosyaların ATABAY’ın yakasını bırakmadığı gibi.

Ha yönettiğini iddia ettiğin kentin en önemli sivil toplum kuruluşundan mahrum olarak Turizm Fuarına katılmışsın, ha kendi başına kumda misket oynamışsın. Hiç birinin hiç kimseye faydası yok.

Tıpkı senin Belediye Başkanlığın gibi.

Saygılarımızla…

AYDIN ŞAFAK

Sepetim