0.542. 537 86 70

Fatih Akkentli’ye “kesin mahkumiyet” kararı...

2023-03-12

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun prensi olarak bilinen taşeron işçi Fatih Akkentli ile ilgili İzmir Bölge Adliye mahkemesi’nden şok bir karar çıktı. Söke'de Gönül Ak isimli bir vatandaşı işyerinde, "Öldüreceğiz seni, arabaya alacağız, ölünü bulacaklar senin" şeklinde tehdit ettiği öne sürülen Akkentli'nin Söke 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava sonucunda verilen mahkumiyet kararını İzmir BAM’da onayladı. Buna göre Akkentli tehdit suçundan 5 ay hapse çarptırılmış oldu. (Kesin karar) Bu kararla Akkentli'nin 2024 yılında yapılacak yerel seçimde Söke Belediye Başkan aday adayı olma hayalleri de suya düştü.

Fatih Akkentli ve şurekasının medya eliyle ve diğer yöntemlerde yaptıkları sindirme politikaları cezasız kalmıyor. Aydın'da Fatih Akkentli ve Durmuş Tuna'nın çekirdeğini oluşturduğu ve diğer çeşitli yöntemlerle devşirilen yandaşlardan oluşan medya merkezinin yaptıkları karşılıksız kalmıyor.

Gazetecilik sınırları içerisinde olmayıp gazeteciliği kalkan olarak kullanarak il genelinde adeta medya terörizmi yarattığı iddia edilen, bunun yanında bizzat fiili tehdit-hakaret-iftira-saldırı-yağmaya teşebbüs-kaçak kesici alet bulundurma iddialarıyla da haklarında çok sayıda dava ve soruşturma süren ikiliden biri olan “Çerçioğlu’nun prensi” lakaplı ismi Fatih Akkentli'ye Söke 4. Asliye Ceza mahkemesinde verilen 5 ay hapis cezası İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’nce onaylandı ve karar kesinleşti.

Bilindiği gibi Fatih Akkentli, Gönül Ak isimli şahsın işyerinde darp-hakaret ve tehdit nedeniyle açılan davada Söke Belediye Meclis Üyesi Süleyman Yörük ile birlikte yargılanıyordu. Fatih Akkentli bu davadan tehdit suçu nedeniyle 5 ay hapis cezası aldı.

İzmir BAM’ın kararından sonra Akkentli’nin daha önce Söke ve Aydın mahkemelerinde aldığı ve hükmün açıklanmasının geri bırakıldığı davaları da böylece yürürlüğe girmiş olacak.

Bunun yanı sıra Fatih Akkentli'nin ayrıca Söke Tariş Başkanı İsmail Özer'e tehdit-hakaret-saldırı girişimi ile Avukat oğlu Ali Özer'e karşı yağma girişimde bulunduğu iddiasıyla açılan kovuşturma da sürüyor.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILAN KARARLAR BOZULUYOR

Bu arada mahkeme, Fatih Akkentli'nin daha önce ceza aldığı ancak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını içeren 5 mahkeme kararının açıklanması yani bu cezaları çekmesi için de ihbarda bulunulmasını kararlaştırdı. Buna göre, Akkentli'nin Söke 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1, Söke 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 ve Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davalarda aldığı cezalarla ilgili hükmün açıklanması için ihbarda bulunulmasının kararlaştırılması da kesinleşmiş oldu.

BAŞKAN ADAYLIĞI HAYALİ SUYA DÜŞTÜ

İzmir BAM’nin kararı sonrası, sanığın üzerine atılı suçun kasten işlenen suç olması ve sanığın netice olarak hapis cezasına mahkum olmasından dolayı TCK'nın 53/1-2-3. maddelerinin tatbikine de karar verilmesine olanak sağladı. Bu durumda Akkentli'nin Söke Belediye Başkan adayı olma hayallerinin de suya düştü.

AKKENTLİ’NİN YANDAŞI DURMUŞ TUNA DA ZORDA

Öte yandan Fatih Akkentli ile beraber adeta tüm şehirde medya terörizminin ana unsuru haline geldiği iddia edilen isimlerden biri olan Durmuş Tuna'yı da sıkıntılı bir süreç bekliyor. Bilindiği gibi Durmuş Tuna’ya Söke Asliye Ceza Mahkemesi’nce 4 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

(İlgili haberi okumak için lingi tıklayınız)

https://www.aydinsafak.com/durmus-tuna-ya-hapis-cezasi-h5364.htm)


Sepetim