© Aydın Şafak

Süha Bayırlı için karar CHP Genel Merkezi’nin

CHP İl Disiplin Kurulu’nun Efeler İlçe Başkanı Süha Bayırlı hakkında hazırladığı dosya, görevden alma ve ihraç talebiyle Genel Merkeze gönderildi.

CHP Aydın İl Yönetimi’nin dün yaptığı toplantıda Özlem Çerçioğlu'nun kurşun askerleri olarak bilinen Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ozan Çavuşoğlu ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Emre görevlerinden alınmıştı.

Ozan Çavuşoğlu'nun disiplinsizlik yanında eşi üzerine yapılan ve değeri 150 milyon lira üstü kaçak malikane nedeniyle nüfuz ticareti yaptığı gerekçesiyle görevinden alındığı öğrenildi.

CHP Aydın İl Yönetimi Aydın BŞB ve partideki yetkilerini şahsi çıkar amaçlı kullandığını ve bu yolla yaklaşık on dönümlük imara yasak alanda değeri yüz milyonlarla ölçülen kaçak malikane yaptırdığı için görevden alınan Ozan Çavuşoğlu'nun eşine ait kaçak malikane konusunda devletin diğer kurumlarının ne yapacağı merakla bekleniyor.

Bilindiği gibi imara yasak zeytinlik alanlarda kaçak malikane yapma suçunun kanundaki karşılığı, yıkım-para cezası ve Savcılığa suç duyurusu yapılarak hapis cezası olarak değerlendiriliyor.

CHP Genel Merkezine karşı Özlem Çerçioğlu'nun talimatı ile yaptığı herkesçe bilinen açıklamaların sahibi Efeler İlçe Başkanı Süha Bayırlı hakkında hazırlanan dosyanın, görevden alma ve ihraç talebiyle Genel Merkeze gönderildiği öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER