Aydın
25 Mayıs, 2025, Pazar
  • DOLAR
    38.01
  • EURO
    42.12
  • ALTIN
    3685.4
  • BIST
    9.477
  • BTC
    76538.750$

Aydın BŞB’den Ömer Günel’e kumpas…

Aydın BŞB’den Ömer Günel’e kumpas…
Kuşadası Kent Meydanı inşaatının bitme aşamasına gelmesi Aydın BŞB cephesinde kıskançlık yaratırken, hizmeti baltalamak amaçlı yeni bir kumpasla karşılaşıldı. Hizmetleri ile Türkiye’de ismi öne çıkan belediye başkanlarından biri olan Ömer Günel’in kumpasın hedefine oturtulması CHP tabanında büyük tepki çekti. Kumpas, Aydın BŞB tarafından desteklendiği öne sürülen ve kendini Muş CHP Gençlik Kolları Eski Başkanı olarak tanıtan, araştırıldığında hakkında çok sayıda gayri hukuki ve gayri ahlaki dosyalar bulunan Erkan Çakır ismi üzerinden sosyal medyaya servis edildi.

 

Kumpasın hedefinde yine Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel var… Aydın Şafak Gazetesi'ne aylar önce ulaşan, “Çerçioğlu yapılanması tarafından Ömer Günel'e kumpas kurulacak” şeklindeki iddia ve istihbarat bilgiler gerçek çıktı.

Bilindiği gibi Özlem Çerçioğlu ve yapılanmasının aslında büyük cezalar alması gereken dosyalar, Mülkiye eski müfettişi Naci Çetin Akter tarafından kapatıldığı iddia edilmişti. Daha sonra Akter, Çerçioğlu tarafından Aydın BŞB’de danışman olarak görevlendirilmişti. 

Akter'in görevinin sadece BŞB dosyalarına bakan muhakkik-müfettişleri etkilemek değil bunun yanına Ömer Günel’e kumpas niteliğinde imar, ihale dosyalarını hazırlamak olduğu da önü sürülmüştü. 

Bu anlamda kurulan kumpas, Muş CHP Gençlik Kolları Eski Başkanı olarak kendini tanıtan, araştırıldığında hakkında çok sayıda gayri hukuki ve gayri ahlaki dosyalardan soruşturma geçiren ve yargılanan Erkan Çakır ismi üzerinden sosyal medyaya servis edildi.

Kendisine Aydın BŞB’de yasa dışı oluşturulan ve havuz tabir edilen kara kasadan yüklü miktarda ödeme yapıldığı öne sürülen Erkan Çakır, doğru düzgün bilgisi olmayan konularda Ömer Gunel'i hedef alan paylaşımlarda bulundu ve aklınca yetkilileri göreve davet etti.

Sözde CHP’li görünüp CHP’ye karşı her tür kumpası kuran, CHP’nin yeni genel başkanının seçildiği 38. Olağan Kurultayı'na "para karşılığı oy kullanıldığı" iddiasıyla soruşturma açılmasına sebep olan ve kamuoyunda ahlak yoksunu bir kişi olarak olarak tanımlanan Erkan Çakır isimli şahsın Aydın BŞB’den destekleniyor olduğunun söylenmesi, kurulmaya çalışılan kumpasın ahlaki boyutunu da gözler önüne seriyor.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e kurgulanan kumpasın aynısı daha önce Aydın BŞB tarafından ve Ergün Poyraz üzerinden gerçekleştirilmeye çalışılmıştı. Ergün Poyraz bu kumpasta (mıcır kumpası) yer alan ve belge diye kendisine ulaştırılan gerçek dışı dosyanın, Özlem Çerçioğlu tarafından hazırlatılıp kendisine ulaştırıldığını açıklamıştı.

SAHTE HESAPTAN İSARET VERİLDİ

Öte yandan kumpasın işareti, hakkında evrakta sahtecilikten rapor hazırlanan Aydın BŞB Genel Sekreter Ertuğrul Yamen tarafından kullanıldığı iddia edilen sahte bir hesaptan Erkan Çakır’ın kumpas paylaşımından bir gün önce yayınlandı. Sahte hesaptan yapılan paylaşımla İstanbul BŞB ile Kuşadası Belediyesi Meydan ihalesi ilişkilendirilmeye çalışıldı. Ardından ise Erkan Çakır denen şahıs üzerinden yayınlara geçildi. 

İşte Çerçioğlu yapılması tarafından hedef alınan o kumpasın delili ile sahte hesaptan işaret fişeği olarak servis edilen, Aydın BSB ile Erkan Çakır ortak kumpasındaki o paylaşımlar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!