Aydın
22 Ocak, 2026, Perşembe
  • DOLAR
    38.01
  • EURO
    42.12
  • ALTIN
    3685.4
  • BIST
    9.477
  • BTC
    76538.750$

Başkan Günel Hizmeti Yörük Çadırına taşıdı… “Hizmeti Engelleyemezler”

Başkan Günel Hizmeti Yörük Çadırına taşıdı… “Hizmeti Engelleyemezler”
Kuşadası Belediyesi’ne bağlı Mali İşler, Emlak ve Sosyal Hizmetler ile Güvercin Masa birimleri, tahsis protokolü gerekçesiyle boşaltılan bina sonrası kent meydanında kurulan Yörük Hizmet Çadırı’nda vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Kuşadası Belediyesi’ne bağlı Mali İşler Müdürlüğü, Emlak ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Güvercin Masa birimleri, kent meydanında kurulan Yörük Hizmet Çadırı’nda hizmet vermeye başladı. Söz konusu birimler, dört yıldır Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen ana hizmet binasında faaliyet gösteriyordu.

Ancak iki belediye arasında yapılan tahsis protokolünde zemin katın yer almaması gerekçesiyle binanın boşaltılması istendi. Hizmetlerin aksamaması amacıyla Kuşadası Belediyesi tarafından Yörük Hizmet Çadırı kuruldu. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Yörük Hizmet Çadırı’nı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyarette Başkan Günel’e belediye meclis üyeleri ve birim amirleri de eşlik etti.

Ziyaret sırasında Yörük Efe Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kenar, Başkan Günel’e yörük şalı hediye etti. Kenar, “Yörükler ve tüm hemşehrilerin senin arkanda. Sen bugün çoban ateşini yaktın. Hizmetlerinin engellenmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kendisinin de Yörük olduğunu vurgulayan Başkan Günel ise yaptığı açıklamada, “Kimseyle kavgamız yok. Bizim derdimiz kavga değil, hizmettir. Hizmeti engellemeye çalışanların, hizmet yolculuğunda bizi yenme ihtimali yoktur” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün bir vecizesine de atıfta bulunan Günel, “Bir Yörük çadırının dumanı tütüyorsa bizi kimse yenemez. Sokakta da hizmet ederim, dört duvar arasında da… Traktör kasasında da, kamyonun arkasında da hizmet ederim. Bunu kimse engelleyemez” şeklinde konuştu.

Vatandaşlara hitabında belediyenin özellikle birebir temas gerektiren birimlerinin bir süre Yörük Hizmet Çadırı’nda hizmet vereceğini belirten Başkan Günel, “Kent Meydanı olarak bilinen yeşil alanda vatandaşlarımızın kolayca ulaşabileceği bir alan oluşturduk. Hizmetlerimiz burada kesintisiz şekilde devam edecek” dedi.

Eski hizmet binasının keyfi bir gerekçeyle değil, can ve mal güvenliği nedeniyle boşaltıldığını vurgulayan Günel, “İzmir depremi sonrası yapılan incelemelerde binanın depreme dayanıksız olduğu tespit edildi ve hızla tahliye edildi. Hizmetlerimizin büyük bölümü zaten başka binada sürüyordu. Ancak dört yıl sonra zemin kat için tahliye istendi” ifadelerini kullandı. 

Hukuki sürecin henüz tamamlanmadığını hatırlatan Başkan Günel, “Süreç bitmeden alanı tahliye ettik ve hizmetlerimizi Yörük çadırında sürdürmeye başladık. Kent Meydanı projemiz bu yıl tamamlanacak. Ayrıca yeni hizmet binamızı, şu anda otogar olarak kullanılan alana inşa ederek tüm birimlerimizi tek çatı altında toplayacağız” dedi. Ramazan ayı boyunca sosyal yardımların ve erzak dağıtımlarının da Yörük Hizmet Çadırı üzerinden yapılacağını belirten Günel, “Bu çadır bir süre burada kalacak. Bizim derdimiz kavga değil, hizmettir” diye konuştu.

Programın ardından Başkan Günel, yakılan Yörük ateşi başında vatandaşlarla sohbet ederek ikram edilen çorbadan içti.



 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!