Aydın
08 Temmuz, 2025, Salı
  • DOLAR
    38.01
  • EURO
    42.12
  • ALTIN
    3685.4
  • BIST
    9.477
  • BTC
    76538.750$

Gazeteci Erhan Gülenç’ten Aziz İhsan Aktaş soruları

Gazeteci Erhan Gülenç’ten Aziz İhsan Aktaş soruları
“Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü”nün başlangıç yeri Aydın neden soruşturulmuyor?

Uzun yıllar ulusal medyada görev yapan ve daha sonra kendi bağımsız haber kurumlarını oluşturan İzmirli Gazeteci Erhan Gülenç, CHP’ye yapılan operasyonları sorguladı.

Aziz İhsan Aktaş Örgütü olarak tanımlanan yapılanmanın ilk olarak Aydın'da faaliyetlerine başladığını belirten Erhan Gülenç, “Diğer Belediye Başkanları aynı örgüt hakkındaki iddialar nedeniyle gözaltına alınıp tutuklanırken asli doğum yeri ve faaliyet gösterdiği Aydın BŞB niye sorgulanmıyor?” sorusunu yöneltti.

www.erhangülenç.com internet haber gazetesi, aynı zamanda aynı isimli instagram ve youtube hesaplarından yayın yapan Erhan Gülenç, açıklamalarında Özlem Çerçioğlu’nun eski danışmanı Erkan Karaarslan’ın, o dönem yapılan adrese teslim öz malı olma şartı ile sadece o firmanın elinde bulunan araçların ihale şartnamesine konması nedeniyle ihalelere fesat ve Çerçioğlu'na teklif edilen rüşvetler hakkındaki ifadelerine yer verdi.

Erhan Gülenç, 922 bin liralık aylık temizlik ihalesinin nasıl 2 buçuk milyon lira civarına yükseldiğinin araştırılması gerekliliğine dikkat çekti.

Bilindiği gibi, yaklaşık on yıl önceki ihaleler nedeniyle İçişleri Bakanlığı iki kez soruşturma izni vermişti. Fakat Danıştay 1. Dairesi’nde o dönem görev yapanların Bakanlığın ısrarlı taleplerine rağmen Özlem Çerçioğlu’nu iki kez dosya dışı bırakmaya çalışması, çok sayıda habere konu olmuştu. O dönem yolsuzluk iddialarına konu rakamlar, günümüz rakamlarıyla 7 milyar lira (Eski birim 7 katrilyon lira) civarı rakamı buluyor.

İşte Erhan Gülenç'in konuyla ilgili açıklamaları…

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!