0.542. 537 86 70

İşleri güçleri hile…

2024-04-16

  • TARİŞ Pamuk Birliği’ndeki hileli seçimin ardından şimdi de TARİŞ’in bağlı kuruluşlarında hile peşindeler.

  • TARİŞ’in iştiraklerinden Birliğe bağlı YEMTA ve AYMA A.Ş.’de yapılacak genel kurul öncesi Yönetim Kurulu Üye Sayısının 15’lere çıkarılması planlanıyor. Kooperatiflerde seçimle gelen Yönetim Kurulu üye sayısı 2 ile 4, TARİŞ Pamuk Birliği’nde 5 iken, Birliğe bağlı iştiraklerde Yönetim kurulu üye sayısının 15’lere çıkarılması Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ve Başkanvekili Ali Şimşek’in koltuklarını kaybetmemek için Birliğin tüm imkan ve kaynaklarını kullandıklarının açık bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

TARİŞ Pamuk Birliği’nde 18. 01. 2024 tarihinde gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurul öncesi oylarını almak ve söz verdikleri delegelere verdikleri sözleri tutmak için Birliğin iki büyük şirketi Yemta Yem Anonim Şirketi ile Ayma Pazarlama ve Dağıtım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu üyeliği sayılarının artırılacağı, Yemta Anonim Şirketi’nin yönetim kurulu üye sayısının 15’e çıkarılacağı, Ayma Anonim Şirketi içinde sayının da afaki şekilde artırılacağı öğrenildi.

İŞLERİ GÜÇLERİ HİLE

TARİŞ’in iştiraklerinden YEMTA A.Ş. ile AYMA A.Ş.’nin yapılacak genel kurulu öncesi Yönetim Kurulu Üye sayılarının 15’lere çıkarılması planlanıyor.

Yönetim Kurulu Üye sayılarının artırılması, ilgili şirketlerin bütçelerinden fazladan ödenmek zorunda kalınan maaşlar, harcırahlar, yemek giderleri v.s. ilave giderin ortakların alın teri kazançlarının heba edilmesi yandaşlara peşkeş çekilmek olarak değerlendiriliyor.

Üreticiler bu duruma tepki gösterirken TARİŞ Pamuk Birliği Yönetimine, “kendinize geliniz ve bir an önce hileli delege tespiti ile geldiğiniz yönetimden el çekerek, olağanüstü genel kurula gidiniz. Birlik Yönetimini ortakların alın terini değer kazandıracak, gerçek pamuk üreticilerine, ehil ellere teslim ediniz” çağrısında bulunuyorlar.

Kooperatiflerde seçimle gelen Yönetim Kurulu üye sayısı 2 ile 4, Birlikte 5 iken, Birliğe bağlı iştirakler Yemta ve Ayma Anonim Şirketlerinde yönetim kurulu üye sayısının 15’lere çıkarılacak olması tasarruf tedbirlerine aykırı bulunuyor.

Üreticiler, bu hileli durumun Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ve Başkanvekili Ali Şimşek’in koltuklarını kaybetmemek için Birliğin tüm imkan ve kaynaklarını kullandıklarının açık bir göstergesi olduğunu belirtirken, “sıcağın bağrında alın teriyle Pamuk üreten ortaklarımızın kazançlarının heba edilmesine, yandaşlarına peşkeş çekilmesine asla müsaade etmeyeceğiz” şeklinde tepki gösteriyorlar. 

Sepetim